Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Så ska småföretagare locka talanger

En undersökning gjord av försäkringsbolaget If visar att ett erbjudande om ett flexibelt arbetssätt är den viktigaste faktorn för att ett mindre företag ska uppfattas som en attraktiv arbetsgivare.

Motivation
Publicerad

Ett erbjudande om flexibelt arbetssätt med möjlighet att jobba hemifrån är den viktigaste faktorn för att ett mindre företag ska uppfattas som en attraktiv arbetsgivare. Det anser sex av tio småföretagare (61 procent), enligt en undersökning från försäkringsbolaget If. 

”Många upplever fördelar med distansarbete och vill gärna fortsätta att ha den möjligheten. Hybridkontoret kan bli ett sätt att skapa en långsiktigt hållbar arbetsvardag. Det är ett sätt att visa omtanke, då det kan vara av stort värde för anställda att arbeta hemifrån vissa dagar och tider, i den mån det är möjligt”, säger Frida Lagergren, ansvarig för företagsförsäkringar på If. 

Ett modernt, tillåtande förhållningssätt till föräldraledighet, som till exempel att kunna hämta på förskola, rankas av småföretagarna som näst viktigast på attraktivitets-listan. Erbjudande om friskvårdsbidrag kommer på tredje plats. 

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden