Så påverkas du av att kolla jobbmejlen på kvällen

Hälsa
Text: Calle Fleur
Publicerad
Illustration: Sanna Mander

Kvällsmejlens vara eller inte vara har diskuterats länge. Samtidigt som den mobila teknologin möjliggör flexibla arbetstider och förenklar det där livspusslet, anser många att den ständiga uppkopplingen leder till ökad ohälsa.

Allmänheten verkar inte hålla med. Enligt ny forskning, som publiceras på HBR.org, anser 75 procent av amerikanska arbetare att det ökande användandet av mobil teknologi utanför normal arbetstid är en positiv utveckling.

hbr_email_stress 

Haken? De som säger sig kolla jobbmejlen ofta utanför ordinarie arbetstid upplever att de är betydligt mer stressade än de som inte läser e-post på kvällarna: Knappt 50 procent av dessa hade känt sig ”mycket stressade” under deras senaste arbetsdag, jämfört med en tredjedel av de som aldrig kollar mejlen utanför kontoret.

En sak är säker: Diskussionen om faran med sena jobbmejl lär fortsätta ett bra tag till.

Läs mer om forskningen här:Should employers ban e-mail after work hours? (Harvard Business Review)

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden