motiveramedarbetarelon

Så motiverar du dina medarbetare – om löneökningarna uteblir

Avtalsförhandlingar pågår, men löneökningarna väntas bli små. Hur kan chefen motivera sina medarbetare om belöningen i lönekuvertet uteblir? Chefs experter svarar.

Under hösten återupptogs löneförhandlingarna om nya kollektivavtal för nästan tre miljoner svenskar, en process som pausades i våras när coronaepidemin bröt ut. Många branscher är i kris på grund av coronaepidemin, och några löneökningar är nog knappast att vänta – men som chef går det att hålla motivationen igång ändå. Det menar Leif E Andersson som är psykolog och Chefs ledarskapsexpert.

”Lön en viktig hygienfaktor, alltså något alla medarbetare förväntar sig att få, men egentligen en dålig motivator. Löneförhandlingen är en viktig process för att undvika missnöje men ingen process för att skapa motivation. Generellt jobbar inte medarbetare mer efter att de fått högre lön, men de kan jobba mindre om de får en lägre löneökning än de förväntade sig”, säger han.

Bästa sättet att som chef och arbetsgivare långsiktigt skapa motivation är inte genom kraftiga lönelyft, framhåller han, utan genom att utöva ett ledarskap som får medarbetarna att känna sig kontinuerligt uppskattade i sin yrkesroll:

”Det är det verkligt viktiga. Det kan handla om så enkla saker som att hälsa på medarbetare varje morgon, ringa dem som inte gör något större väsen av sig bara för att uttrycka sin uppskattning och säga att de gör ett bra jobb – lyckas du få dina medarbetare att känna sig sedda och betydelsefulla under hela året, är ett besked om begränsad löneutveckling mycket lättare för chefen att lämna och för medarbetaren att smälta. Om medarbetaren känner sig uppskattad i stort, brukar missnöjet med ett magert utfall av lönesamtalet snart gå över”, säger Leif E Andersson.

peder3

Läs också: Hur sätter jag lön på distans?

Peder Bertilsson, lönestrateg på Ledarna och Chefs löneexpert, instämmer:

”Att arbeta metodiskt och kontinuerligt med återkoppling under hela året, inte enbart i lönesamtalet, är en framgångsfaktor som chef.”

Hur bör chefen förbereda sig inför lönesamtalet när utrymmet för löneökningar är minimalt?
”Fokusera på hela löne- och ersättningspaketet, inte enbart på lönehöjningen. Ju bättre du känner till dina medarbetares drivkrafter desto mer förstår du på vilket sätt du kan belöna dem. Din organisation kan ge dig andra medel än enbart lön till att belöna. Det kan handla om extra semesterdagar, kompetensutvecklingsinsatser, specifika förmåner, extra pensionsinbetalningar, friskvårdersättning, bonus eller resultatlön”, säger Peder Bertilsson.

peder5

Läs också: Hur tacklar jag att lönepotten är så liten?

Relaterade artiklar

Person som jobbar på distans som slutar på sitt jobb
Karriär

5 tecken på att din distansarbetare vill sluta

På distans är det som chef ännu svårare att uppfatta signaler på missnöje hos dina medarbetare. Här är fem tecken på att uppsägningen inte är långt borta.
Carolina Åberg, HR director på Nordax, laborerar fram nya arbetssätt för hösten. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Risk att bli som gigare – i stället för kollegor"

Följ noga vad som händer när höstens nya arbetssätt laboreras fram. Det finns många möjligheter, men också risker med en ökad andel distansarbete, säger
Carolina Åberg på Nordax.

undersokningchefersarbetsbordakvall
Hälsa

Chefs undersökning: Chefer jobbar mer under pandemin

Arbetsbördan har ökat under pandemin. Det uppger en majoritet, 64 procent, av cheferna i Chefs undersökning.
Ung chef
Karriär

Därför slutar unga chefer

Sverige har en ovanligt låg andel unga chefer jämfört med andra länder. Bara var fjärde ledare är under 40 år. Undersökningar visar dessutom att hälften av dem funderar på att sluta.
John Mellkvist och omslaget på hans bok Välj din ålder
Arbetsmiljö

John Mellkvist: ”Även unga oroas av ålderism”

Årets superkommunikatör 2019, John Mellkvist, skriver i boken "Välj din ålder" om våra förlegade attityder till ålder. Vi behöver se fördelarna med alla olika åldrar, menar han.
Cecilia Beck-Friis, vd för Hemnet
Karriär

Hemnets vd: ”Jag bestämde mig för att inte gå till jobbet på åtta månader”

Cecilia Beck-Friis har hittat hem som vd. Till Hemnet. I podden Chef Dilemma berättar hon om ett jobbstopp i karriären som gav en nystart. ”Jag skulle gärna göra det igen. Hoppa ut i inget, och se vart det leder.”
Håkan Bergsten, kommunchef i Flen, ser hur bland annat ledarskap och delaktighet har stärkts.
Annonssamarbete Chef + Winningtemp

Kommunchefens metod för bättre ledarskap

Mätbart bättre ledarskap, arbetsglädje, arbetssituation, engagemang och delaktighet. Här är receptet från Flens kommun.

Vahid Zohali, IBM
Karriär

IBM-chefen om flykten från Iran – och att överträffa en pandemi

Vahid Zohali kom som ensamkommande till Sverige, efter en dödligt farlig flykt. Sedan oktober är han Sverigechef för den globala it-jätten IBM.