motiveramedarbetarelon

Så motiverar du dina medarbetare – om löneökningarna uteblir

Avtalsförhandlingar pågår, men löneökningarna väntas bli små. Hur kan chefen motivera sina medarbetare om belöningen i lönekuvertet uteblir? Chefs experter svarar.

Under hösten återupptogs löneförhandlingarna om nya kollektivavtal för nästan tre miljoner svenskar, en process som pausades i våras när coronaepidemin bröt ut. Många branscher är i kris på grund av coronaepidemin, och några löneökningar är nog knappast att vänta – men som chef går det att hålla motivationen igång ändå. Det menar Leif E Andersson som är psykolog och Chefs ledarskapsexpert.

”Lön en viktig hygienfaktor, alltså något alla medarbetare förväntar sig att få, men egentligen en dålig motivator. Löneförhandlingen är en viktig process för att undvika missnöje men ingen process för att skapa motivation. Generellt jobbar inte medarbetare mer efter att de fått högre lön, men de kan jobba mindre om de får en lägre löneökning än de förväntade sig”, säger han.

Bästa sättet att som chef och arbetsgivare långsiktigt skapa motivation är inte genom kraftiga lönelyft, framhåller han, utan genom att utöva ett ledarskap som får medarbetarna att känna sig kontinuerligt uppskattade i sin yrkesroll:

”Det är det verkligt viktiga. Det kan handla om så enkla saker som att hälsa på medarbetare varje morgon, ringa dem som inte gör något större väsen av sig bara för att uttrycka sin uppskattning och säga att de gör ett bra jobb – lyckas du få dina medarbetare att känna sig sedda och betydelsefulla under hela året, är ett besked om begränsad löneutveckling mycket lättare för chefen att lämna och för medarbetaren att smälta. Om medarbetaren känner sig uppskattad i stort, brukar missnöjet med ett magert utfall av lönesamtalet snart gå över”, säger Leif E Andersson.

peder3

Läs också: Hur sätter jag lön på distans?

Peder Bertilsson, lönestrateg på Ledarna och Chefs löneexpert, instämmer:

”Att arbeta metodiskt och kontinuerligt med återkoppling under hela året, inte enbart i lönesamtalet, är en framgångsfaktor som chef.”

Hur bör chefen förbereda sig inför lönesamtalet när utrymmet för löneökningar är minimalt?
”Fokusera på hela löne- och ersättningspaketet, inte enbart på lönehöjningen. Ju bättre du känner till dina medarbetares drivkrafter desto mer förstår du på vilket sätt du kan belöna dem. Din organisation kan ge dig andra medel än enbart lön till att belöna. Det kan handla om extra semesterdagar, kompetensutvecklingsinsatser, specifika förmåner, extra pensionsinbetalningar, friskvårdersättning, bonus eller resultatlön”, säger Peder Bertilsson.

peder5

Läs också: Hur tacklar jag att lönepotten är så liten?

breathe
Distanskurs start 3 nov

Skapa resultat i det nya distansarbetet

Dåligt engagemang som följd av distansarbete? Lär dig om de fyra nycklar som skapar hållbara rutiner och motiverar dina medarbetare.

Relaterade artiklar

Övervakande ögon, två händer ocg Donald Trump
Karriär

De 3 viktigaste trenderna inom karriär och ledarskap – just nu

Varje vecka rapporterar Chefs trendredaktör Sanna Gustavsson om tre utvalda trender inom ledarskap, karriär och arbetsliv som du behöver känna till.
Annonssamarbete Chef + &frankly

”Chefer – se upp med de oskrivna reglerna”

Tuffa tider flyttar chefers fokus mot prestation och leverans. Företagskulturen kan hamna i skymundan.
”Tappa inte bort kulturbyggandet”, varnar hr-experten Lilian Ekelin på &frankly.

Collage av en kalender, två barn som leker med jobba hemma-kit och studieböcker
Karriär

De 3 viktigaste trenderna inom ledarskap och karriär – just nu

Nytt på Chef! Varje vecka rapporterar Chefs trendredaktör Sanna Gustavsson om tre utvalda trender inom ledarskap, karriär och arbetsliv som du behöver känna till.
Collage av kvinna i beige jacka som blivit uppsagd/bild från hotellrum
Karriär

Över 100 000 människor varslade under coronakrisen

Över 100 000 personer har nu varslats om uppsägning sedan början av mars i år, rapporterar Arbetsförmedlingen. Allra flest varsel har skett inom hotell- och restaurangbranschen.
Maria Mindhammar, generaldirektör på Arbetsförmedlingen, intervjuas av Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef
Karriär

Arbetsförmedlingens generaldirektör: ”Mitt jobb är att röja hinder”

Från ett exceptionellt svårt läge – rakt in i en global pandemi. Maria Mindhammars första tid som generaldirektör för Arbetsförmedlingen har helt saknat krockkuddar.
Fem personer i ett kontorsrum
Karriär

Gott självledarskap ger goda chefer

Vissa forskare hävdar att du bör lägga hälften av den tid du ägnat åt ledarskap åt att utveckla ditt eget självledarskap. Först då blir du en effektiv ledare.
kompass-2
Annonssamarbete Chef + Skandia

Trygg arbetsgivare lockar i osäkra tider

I tider av osäkerhet ökar behovet av trygghet.
”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.

Klocka och arbetsplats med sex timmars arbetsdag
Arbetsmiljö

Varannan: Vi klarar åtta timmars arbete på sex timmar

55 procent av de svarande vill införa sex timmars arbetsdag, visar en ny Sifo-undersökning. Dessutom menar varannan att de skulle få lika mycket gjort på sex timmar som på åtta.