Caroline Olstedt Carlström, externt dataskyddsombud Klarna och Nasdaq, är expert i Chefs kurs
Caroline Olstedt Carlström, externt dataskyddsombud Klarna och Nasdaq, är expert i Chefs kurs "GDPR för chefer".

Så här fungerar Chefs webbkurser

Chefs webbkurser är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Här kan du få svar på de vanligaste frågorna om Chefs webbkurser.

Chef erbjuder en rad webbkurser i aktuella ämnen. Webbkurserna är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för det avslutande slutprovet.

Det här får du:

 • Noga utvald, pedagogiskt presenterad kunskap inom de ämnen du behöver. Chefs webbkurser är framtagna i nära samarbete med Sveriges främsta experter och redaktörer inom sina respektive områden.
 • Ett digitalt diplom med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet bevisar att du har blivit godkänd av Chef och har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.
 • En personlig kunskapsbank med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen – och du har tillgång till den efter att kursen har avslutats.

Chefs webbkurser

 • Validera dina kunskaper inom aktuella spetsområden.
 • Träna realistiska scenarier i trygg miljö.
 • Kompetensutveckling för moderna chefer och beslutsfattare.

Läs mer om Chefs webbkurser här.

Vanliga frågor:

1. Hur får jag tillgång till Chefs webbkurser?
Du kan betala för tillgång till Chefs webbkurser via faktura eller kort. Du får tillgång till webbkursen direkt efter att du genomfört ett köp.

Vill du veta mer om användarvillkoren, klicka här ->

2. Kan jag ta en paus mitt i kursen?
Absolut! Dina framsteg i kursen sparas varje gång du klickar på “Nästa avsnitt”. När du klickar på menyn “Kapitel” ser du var i kursen du befinner dig just nu.

3. Kan jag gå direkt till det avslutande testet?
Ja. Känner du dig redo för slutprovet klickar du på menyn “Kapitel” och sedan “Slutprov”. Du måste dock få rätt på 80 procent av frågorna för att bli godkänd på kursen.

4. Vad är grejen med den personliga ”kunskapsbanken”?
Kunskapsbanken är ett personligt stöd för dig under tiden du arbetar med kursen – och även efter avslutad kurs. Som användare har du själv full kontroll över din kunskapsbank. Du kan använda den precis så mycket eller lite som du själv vill.

När du genomför kursen kommer du snart lägga märke till den röda ikonen med ett plustecken och texten “Lägg i kunskapsbanken”. Vi har lagt till ikonen i de kapitel som vi av erfarenhet vet är extra krångliga, eller särskilt intressanta för många. När du klickar på ikonen byggs din kunskapsbank automatiskt på med minnesnoteringar, lästips eller något annat matnyttigt.

Du kan hela tiden nå din kunskapsbank genom att klicka på “Personlig kunskapsbank” i menyn.

Du har givetvis tillgång till din personliga kunskapsbank även efter genomförd kurs. Du når den då genom att klicka på ditt namn i menyraden på Chef.se, och sedan välja fliken “Webbkurser”.

5. Hur delar jag mitt diplom efter genomförd kurs?
När du klarat av det avslutande slutprovet genereras ett personligt diplom som innehåller ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen.

Varje diplom har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.

Ett tips är att lägga in diplomet på din Linkedin-profil. Det gör du enklast genom att klicka på plus-tecknet under avsnittet “Bedrifter” på din profilsida. Välj sedan “Certifikat” och följ instruktionerna. Under “Certifikatadress” klistrar du in ovan nämnda direktlänk.

Du har alltid tillgång till ditt personliga diplom genom att klicka på ditt namn i menyraden på Chef.se, och sedan välja fliken “Webbkurser”.

 

Fick du inte svar på din fråga?

Kontakta Calle Fleur, digital innehållschef.

 

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
 • Konkreta råd i ditt chefskap
 • Användbara metoder och verktyg
 • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Catrin Viksten, Ersta diakoni
03:02
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Nu maxar jag mitt ledarskapslärande"

Video:

Maxa effekten av ditt lärande – genom att kombinera studier med ditt vanliga jobb. ”Det gör Executive MBA-utbildningen jag går väldigt effektfull”, säger Catrin Viksten, chef på Ersta diakoni.

startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
 • Konkreta råd i ditt chefskap
 • Användbara metoder och verktyg
 • Relevanta erbjudanden