Caroline Olstedt Carlström, externt dataskyddsombud Klarna och Nasdaq, är expert i Chefs kurs
Caroline Olstedt Carlström, externt dataskyddsombud Klarna och Nasdaq, är expert i Chefs kurs "GDPR för chefer".

Så här fungerar Chefs webbkurser

Chefs webbkurser är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Här kan du få svar på de vanligaste frågorna om Chefs webbkurser.

Chef erbjuder en rad webbkurser i aktuella ämnen. Webbkurserna är framtagna specifikt för att passa dig i din roll som chef. Du genomför kursen i din egen takt – när, hur och på vilken enhet du vill. Du väljer själv när du är redo för det avslutande slutprovet.

Det här får du:

  • Noga utvald, pedagogiskt presenterad kunskap inom de ämnen du behöver. Chefs webbkurser är framtagna i nära samarbete med Sveriges främsta experter och redaktörer inom sina respektive områden.
  • Ett digitalt diplom med ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen. Diplomet bevisar att du har blivit godkänd av Chef och har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.
  • En personlig kunskapsbank med information och lästips. Kunskapsbanken byggs upp samtidigt som du färdigställer kursen – och du har tillgång till den efter att kursen har avslutats.

Chefs webbkurser

  • Validera dina kunskaper inom aktuella spetsområden.
  • Träna realistiska scenarier i trygg miljö.
  • Kompetensutveckling för moderna chefer och beslutsfattare.

Läs mer om Chefs webbkurser här.

Vanliga frågor:

1. Hur får jag tillgång till Chefs webbkurser?
Du kan betala för tillgång till Chefs webbkurser via faktura eller kort. Du får tillgång till webbkursen direkt efter att du genomfört ett köp.

Vill du veta mer om användarvillkoren, klicka här ->

2. Kan jag ta en paus mitt i kursen?
Absolut! Dina framsteg i kursen sparas varje gång du klickar på “Nästa avsnitt”. När du klickar på menyn “Kapitel” ser du var i kursen du befinner dig just nu.

3. Kan jag gå direkt till det avslutande testet?
Ja. Känner du dig redo för slutprovet klickar du på menyn “Kapitel” och sedan “Slutprov”. Du måste dock få rätt på 80 procent av frågorna för att bli godkänd på kursen.

4. Vad är grejen med den personliga ”kunskapsbanken”?
Kunskapsbanken är ett personligt stöd för dig under tiden du arbetar med kursen – och även efter avslutad kurs. Som användare har du själv full kontroll över din kunskapsbank. Du kan använda den precis så mycket eller lite som du själv vill.

När du genomför kursen kommer du snart lägga märke till den röda ikonen med ett plustecken och texten “Lägg i kunskapsbanken”. Vi har lagt till ikonen i de kapitel som vi av erfarenhet vet är extra krångliga, eller särskilt intressanta för många. När du klickar på ikonen byggs din kunskapsbank automatiskt på med minnesnoteringar, lästips eller något annat matnyttigt.

Du kan hela tiden nå din kunskapsbank genom att klicka på “Personlig kunskapsbank” i menyn.

Du har givetvis tillgång till din personliga kunskapsbank även efter genomförd kurs. Du når den då genom att klicka på ditt namn i menyraden på Chef.se, och sedan välja fliken “Webbkurser”.

5. Hur delar jag mitt diplom efter genomförd kurs?
När du klarat av det avslutande slutprovet genereras ett personligt diplom som innehåller ditt namn, namnet på kursen och en notering om vilket år du genomförde kursen.

Varje diplom har en unik direktlänk, som du enkelt kan kopiera och mejla till kolleger eller publicera på sociala medier.

Ett tips är att lägga in diplomet på din Linkedin-profil. Det gör du enklast genom att klicka på plus-tecknet under avsnittet “Bedrifter” på din profilsida. Välj sedan “Certifikat” och följ instruktionerna. Under “Certifikatadress” klistrar du in ovan nämnda direktlänk.

Du har alltid tillgång till ditt personliga diplom genom att klicka på ditt namn i menyraden på Chef.se, och sedan välja fliken “Webbkurser”.

 

Fick du inte svar på din fråga?

Kontakta Calle Fleur, digital innehållschef.

 

Relaterade artiklar

cissidavid1
 

Bildspecial: Så var årets Chefdagen

Krispiga gräshoppor som snacks på scen och en massa annat matnyttigt. Se alla bilder och hela direktrapporten här!

intro_motesskola
Annonssamarbete Chef + Svenska Möten

Stor guide: Bli en mästare på möten

Lär dig leda och nå mål med hjälp av effektiva och inspirerande möten. Här i Chefens mötesskola blir du en stjärna som mötesledare – i 6 steg.
Första veckan efter semestern i GIF:ar.
Motivation

Första veckan efter semestern - i giffar

För många lider den sista ljuva semesterveckan mot sitt slut, och höstterminen står inför dörren. Här är GIF-bilderna som summerar känslorna den första arbetsveckan.
alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
Ställ frågor om engagemanget – och ta action på de svar du får, säger Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

7 frågor du ska ställa till dina medarbetare 2020

Gör enkla frågor om engagemang till en framgångsfaktor i ditt ledarskap. ”Då kommer du åt en hävstångseffekt”, säger Viktoria Lindhé på &frankly. Här tipsar hon om konkreta actions för chefer ­– när medarbetarnas engagemang sviktar.
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.