Så här blir du bättre på att fånga upp idéer

Chefs expert i digitalisering och förändring är Carin Forsling. En digital strateg på Boston Consulting Group som aldrig missar affärerna och ledarskapet i förändringsarbetet.

Vår organisation fångar inte upp ideer och innovation. Var börjar vi?

Svar: Att ha ett hälsosamt inflöde av ideer är första steget, så grattis till det. Nästa steg är att bygga förmågan att snabbt och effektivt testa och validera om iden är tekniskt görbar och marknadsmässigt unik och värdefull.

digital_plan

Läs också: ”Digitaliseringen gör att vi kan bo kvar på landet”

Hur gör jag detta bäst?

Svar: Dom som är bäst på det här bygger och testar ideer i korta sprintar. Efter det tar de fram investeringsunderlag och därefter fattar de beslut om investering.

Börjar produktutvecklingen där?

Svar: Ja, nästa steg är att konceptet utvecklas. Den får större budget allt eftersom den byggs och tjänsten eller produkten får fler användare. Parallellt behöver ni ta fram hur den nya iden ska lanseras, hur den ska förvaltas efter lanseringen och vilket team du behöver för att lyckas långsiktigt.

marknadsbit-cb10
Ta en smart genväg

Det nya ledarskapet enligt Gallup

Det är stora förändringar på gång i arbetslivet med nya förväntningar, AI, gig-ekonomi och en ny generation på arbetsmarknaden. Hur ska chefer lyckas navigera i dessa förändringar? Få svaren i månadens Chefboken – It's the manager. Lyssna eller läs på 19 minuter.

Relaterade artiklar

Carin Forsling är Chefs ämnesexpert.
Carin Forsling

Experten svarar: Så säkrar ni upp mot IT-hot

Chefs ämnesexpert inom digitalisering och förändring, Carin Forsling, svarar på hur chefen för ett mellanstort företag bäst kan sätta igång sitt arbete för starkare IT-säkerhet.
Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.