Så här blir du bättre på att fånga upp idéer

Chefs expert i digitalisering och förändring är Carin Forsling. En digital strateg på Boston Consulting Group som aldrig missar affärerna och ledarskapet i förändringsarbetet.

Vår organisation fångar inte upp ideer och innovation. Var börjar vi?

Svar: Att ha ett hälsosamt inflöde av ideer är första steget, så grattis till det. Nästa steg är att bygga förmågan att snabbt och effektivt testa och validera om iden är tekniskt görbar och marknadsmässigt unik och värdefull.

digital_plan

Läs också: ”Digitaliseringen gör att vi kan bo kvar på landet”

Hur gör jag detta bäst?

Svar: Dom som är bäst på det här bygger och testar ideer i korta sprintar. Efter det tar de fram investeringsunderlag och därefter fattar de beslut om investering.

Börjar produktutvecklingen där?

Svar: Ja, nästa steg är att konceptet utvecklas. Den får större budget allt eftersom den byggs och tjänsten eller produkten får fler användare. Parallellt behöver ni ta fram hur den nya iden ska lanseras, hur den ska förvaltas efter lanseringen och vilket team du behöver för att lyckas långsiktigt.

chefboken-annonsbilder-kvadratiskfokus_rityta-1
Ta en smart genväg

Gör dig odistraherbar

Ständiga avbrott drabbar produktiviteten och skapar stress. I månadens Chefboken Indistractable ger bästsäljande författaren Nir Eyal dig metoden för att återta kontrollen över din uppmärksamhet och förmåga att fokusera.

Relaterade artiklar

Carin Forsling är Chefs ämnesexpert.
Carin Forsling

Experten svarar: Så säkrar ni upp mot IT-hot

Chefs ämnesexpert inom digitalisering och förändring, Carin Forsling, svarar på hur chefen för ett mellanstort företag bäst kan sätta igång sitt arbete för starkare IT-säkerhet.
Patrick Lepierre, affärsområdeschef på Dipart. Bygge vid vattentorn i Tumba Foto: Martina Huber/Chef
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Det här gör mig till en bättre beslutsfattare"

Patrick Lepierre har blivit säkrare som chef av Executive MBA-programmet vid Stockholms universitet. "Jag kan fatta mycket mer välgrundade beslut. Jag är förvånad över hur snabbt jag har kunnat använda mina nya kunskaper i mitt arbete."