chefboken-alltid-relevant-sammanfattning

Så håller sig chefer relevanta

Vad utmärker en bra chef i en tid präglad av artificiell intelligens, enorma utvecklingskliv och ständig digitalisering? I den nya boken ”Alltid relevant” guidar digitaliseringsexperterna Ann Helenius och Per Mosseby chefer till vad som krävs för att hinna med i den nya verkligheten — och blomstra i den.

Gamla sanningar inom ledarskap håller inte längre i den rekordsnabba utveckling vi går igenom enligt författarna, som är stora namn i digitaliserings-Sverige och två av landets mest rutinerade inom digital transformation, från både privat och offentlig sektor.

I boken tar författarna upp sådant som vilka klassiska ledaregenskaper som är nyttiga i vårt tidevarv. De tittar också på hur det kommer sig att vissa verksamheter utvecklas konstant med liten ansträngning, medan andra kräver att anställda i pressade personalstyrkor nästan jobbar ihjäl sig.

Är ”Alltid relevant” relevant för alla chefer?

”Ja, för det finns inga branscher och heller inga nivåer i organisationer som slipper undan det stora förändringstryck vi lever under, även om så klart vissa är mer påverkade än andra.”

Bygger boken på principer man ska följa eller är det mer konkreta exempel?

”Både och! Boken är indelad i sex delar som var och en ger en ‘nyckel’ för att alltid vara relevant. Det handlar exempelvis om sådant som självkännedom, autentiskt och konsekvent ledarskap och livslångt lärande, men var och en av dessa avsnitt innehåller mängder med konkreta exempel från organisationer, som ger principerna kött och blod.”

Delar författarna själva med sig av sina erfarenheter?

”Ja, de turas om att göra det i egna avsnitt och det bidrar till att ge boken både liv och trovärdighet. Det handlar både om att leva som man lär, men också om hur de lärt sig av misstag och svårigheter.”

Innehåller boken konkreta tips?

”Ja, konkreta tips är centralt genom hela boken. Det kan till exempel handla om hur man ska göra för att inte fastna i analys och planering utan faktiskt få saker gjorda, hur man får till agil metod eller hur man bäst arbetar värderingsstyrt utan att bli inflexibel.”

Kräver boken massa förkunskaper?

”Nej, den är skriven med så lätt hand och så pedagogisk att innehållet är tillgängligt även för chefer som inte har så bra koll på ¨digitalisering.”

Vad inspirerade dig mest?

”Jag tyckte att det var väldigt intressant och inspirerande att läsa om hur man som ledare idag behöver tänka i ‘ekosystem’ om man vill fortsätta vara relevant. Vilka otroligt starka beroenden som kan finnas för en organisation till exempelvis tekniktjänster som bank-ID eller Foodora, och hur man måste vara snabbfotad och beredd på förändring.”

chefboken-8-alltid-relevant-1
Ta en smart genväg

Vill du ta del av bokens konkreta tips?

Chefboken har sammanfattat Alltid relevant till endast 19 minuter läsning eller lyssning. Nu som app! 

Relaterade artiklar

Anders Sjöberg till vänster. Bild på två män som samtalar till höger.
Karriär

Viktigt med kunskap om sin personlighet

Har du kunskap om din personlighet och hur den präglar din ledarstil? I boken Personlighet i arbetet vill Anders Sjöberg, forskare i psykologi, tillsammans med kollegerna Sofia Sjöberg och Sara Henrysson Eidvall få oss att förstå hur personligheten påverkar oss på jobbet.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

Några medarbetare kastar papper omkring sig på ett kontor med utsikt över vattnet.
Karriär

Livet på kontoret blir satir på scenen

Får man skratta åt likabehandlingsplaner? Ja, i alla fall på teatern. Nya pjäsen Vi hade i alla fall tur med ramavtalet gör svart humor av sådant som chefer brottas med i sin vardag.

”Det finns många igenkänningsteman”, säger regissören Jenny Nörbeck om pjäsen som snart går upp på Göteborgs stadsteater.

linda_waxin_kronikor-768x432-2
Krönikor

Linda Waxin: ”Vem har aldrig gjort sig skyldig till destruktivt ledarskap?”

”Jag tror att ingen av oss chefer skulle kunna säga att vi inte, i korta glimtar eller längre svackor, gjort oss skyldiga till varierande grad av destruktivt ledarskap”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.
Karriär

EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Filip Adelstav på en tom läktare vid en fotbollsplan.
Karriär

Proffsfotboll lärde bankchefen om ledarskap

Fotboll på högsta nivå gav Filip Apelstav ovärderliga insikter i ledarskap. Sin framgångsrika karriär som proffsspelare har han växlat in mot den som bankchef, fortfarande lika framgångsrik.

”Det måste göras med hjärtat”, säger han.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

En man sitter framför en dator och ser uttråkad ut.
Karriär

Brist på kompetensutveckling

Nästan varannan anställd har gått miste om kompetensutveckling under pandemin, visar en ny undersökning. Fler än var femte har aldrig fått någon kompetensutveckling under hela sin karriär.