humorintervju1

Så får du drömjobbet med hjälp av humor – 4 tips

Om du verkligen vill göra intryck på jobbintervjun – väv in lite humor! En expert på området tipsar hur du gör.

Att göra intryck på jobbintervjun är en konst. Visst, ditt cv ser bra ut.

Men hur får du rekryteraren att minnas just dig, känna att du var ett sant nöje att prata med, så pass att det faktiskt blir du som får drömjobbet?

För att verkligen sticka ut behöver du väva in lite humor, tipsar författaren Andrew Tarvin som skrivit en hel bok i ämnet, Humor that Works.

Det är inte främst gapflabb eller slå-sig-på-knäna-humor det handlar om, utan mer subtila uttryck som får människor att känna sig bekväma, roade och väl till mods i ditt sällskap. Här är fyra tips.

kariarcv

Läs också: Experten: 8 knep för att skriva ett säljande CV

Le. ”Innan du beger dig till intervjun, se dig i en spegel och le åt dig själv. Vi vet att kroppsspråket påverkar vårt känsloliv. Ett leende på läpparna får dig att slappna av. Dessutom smittar det, vilket skapar en omedelbar kontakt mellan människor”, säger Andrew Tarvin till The List Tv.

Levande berättarteknik. ”Om svaret på alla frågor är en hänvisning i punktform till ditt cv, är det inget som rekryteraren lär komma ihåg. Svara med en liten berättelse i stället, där du väver in lite humor – fakta som levereras i berättelseform är 20 gånger så sannolik att bli ihågkommen.”

Ställ frågor. ”Jobbintervjun är också din chans att visa extra intresse för företaget. Ställ frågor som ‘hur ofta skrattar ni?’ Om svaret blir ‘hm … kanske någon gång runt 2012’ är jobbkulturen kanske inget för dig.”

Följ upp. ”Intervjuprocessen är inte över bara för att själva intervjun är slut. Följ upp med ett mejl, där du påminner om hur trevligt mötet var, vilket kan väcka en behaglig magkänsla hos motparten. Om du fick dem du träffade att skratta och le, är chansen stor att de vill tillbringa 40 timmar i veckan med dig.”

Det sista du ska göra när du inte fått jobbet

Läs också: Detta är det sista du ska göra när du inte fått jobbet

Våga sök jobbet - trots brister i cv:t!

Läs också: Underkvalificerad? Sök jobbet ändå!

Relaterade artiklar

Man jonglerar med snöbollar.
Karriär

Därför vinner generalister över specialister

Är du generalist eller specialist? I bästsäljande boken Range förklarar David Epstein varför du som chef gör klokt i att tänka brett och stort.
intro_motesskola
Annonssamarbete Chef + Svenska Möten

Stor guide: Bli en mästare på möten

Lär dig leda och nå mål med hjälp av effektiva och inspirerande möten. Här i Chefens mötesskola blir du en stjärna som mötesledare – i 6 steg.
Drottning Elizabeth i rosa hatt
Karriär

Nu kan du bli chef över kungliga resor – vid brittiska hovet

Sörjer du att säsong 3 av The Crown redan är slut? Nu har du chansen att ta dig in i hetluften på riktigt. Det brittiska hovet söker nämligen en ”director of royal travel”, eller chef för de kungliga resorna.
Introverta chefer har många vinnande ledarskapskvalitéer.
Karriär

5 succéfaktorer – för introverta chefer

En framgångsrik ledare porträtteras ofta som en social kameleont som gärna står i centrum för jämnan. Men en introvert chef kan ha ovärderliga ledarskapskvalitéer. Såhär gör du det mesta av dem.
chessny
Karriär

Nej – det är inte alltid bra att vinna

Föreställ dig själv i ett läge där konkurrensen är knivskarp, om ett eftertraktat jobb kanske eller uppmärksamhet på marknaden och inför kunder.

Daniel Ellison, Motala Verkstad
Karriär

”Det finns nätter när man inte sover”

Motala Verkstads vd Daniel Ellison är en av få svenska industriledare som talar japanska. Sjubarnspappans rekordsnabba karriär tog sin början – i svampskogen.
Ställ frågor om engagemanget – och ta action på de svar du får, säger Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

7 frågor du ska ställa till dina medarbetare 2020

Gör enkla frågor om engagemang till en framgångsfaktor i ditt ledarskap. ”Då kommer du åt en hävstångseffekt”, säger Viktoria Lindhé på &frankly. Här tipsar hon om konkreta actions för chefer ­– när medarbetarnas engagemang sviktar.
driftigsamarbetsinriktadkompetent
Karriär

Här är chefens viktigaste egenskaper

Kompetent, samarbetsinriktad – men också driftig. Sådan är den optimala chefspersonen – i alla fall om man ser till vad både chefer själva och de som ska anställa dem tycker. Det visar två nya undersökningar från Novare och Ledarna.