Så är svenskarnas drömchef: Extremt tydlig i sin kommunikation

Vad önskar du hos en chef? När frågan ställdes till över 2300 personer kom det fram att en chef ska vara tydlig och lyhörd.

Beslutsfattande
Publicerad

Det är Inizio som på uppdrag av Manpower Group undersökt vilken typ av chef helst önskar sig 2019. Genom att fråga 2307 personer var det två egenskaper som stack ut i undersökningen.

Hela 62 procent att de helst vill ha en lyhörd chef och 58 procent svarade att de vill ha en tydlig chef som är bra på att kommunicera på arbetsplatsen.

”I dag är det allt viktigare med ett kommunikativt ledarskap, där chefen lyssnar på och litar på medarbetarnas förmåga att tycka, tänka och föreslå nya lösningar. Det ger motiverade medarbetare som mår bra på jobbet och ofta klarar mer än de trodde var möjligt”, säger Elisabeth Wennström, operativ direktör på Manpower och vinnare av Årets Chef 2018.

I undersökningen, där varje person fick ge flera svar på samma fråga, utkristalliseras en topplista med de mest efterfrågade chefsegenskaperna.

Här är topp 5:

  1. Lyhörd
  2. Tydlig i sin kommunikation
  3. Coachande – kan få sin omgivning att växa
  4. Människokännare
  5. Kan ta snabba beslut

82 procent svarade också att de tycker att det är viktigt med en bra chef på jobbet. Hela 73 procent tycker också att deras närmsta chef är bra eller mycket bra.

Fotnot: Undersökningen genomfördes i januari 2019. Totalt svarade 2 307 personer på frågor om deras drömchef.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden