stefanvilkman
Stefan Vilkman, rektor Östra Gymnasiet Huddinge.

Stefan Vilkman: ”Min uppgift – att förbereda oss mentalt”

På tisdagen kom besked från regeringen om att gymnasier och högskolor rekommenderas gå över till distansundervisning för att minska risken för spridning av coronaviruset covid-19. En stor utmaning för skolchefer över hela Sverige. ”Det som landar på mig är framförallt elevers och vårdnadshavares oro,” säger Stefan Vilkman, rektor på Östra Gymnasiet i Huddinge och Årets chef 2019.

Stefan Vilkman är rektor på Östra gymnasiet i Huddinge. När han blev Årets chef 2019 hyllades han som en modig, strategisk och visionär chef. Som chef för en skola har han inte bara intressenter i form av ägare och medarbetare att ta hänsyn till. Bland hans intressenter ingår även elever, föräldrar och samhället som sådant.

På tisdagen gick regeringen ut med beskedet om att gymnasieskolor, högskolor, universitet och yrkeshögskolor rekommenderas att stänga som ett led i att hejda samhällsspridningen av coronaviruset. Hur hanterar Stefan Vilkman förändringen av en verksamhet som påverkar så många människor?

Hade ni förberett er för stängningen?

”Ja, varslet är ju kort, men vi hade insett att det kunde bli så här så vi var förberedda. I förra veckan började vi förbereda lärarna på att de skulle ha material färdigt för undervisning på nätet. I fredag började personalen öva på hur man genomför distansundervisning och videokonferenssamtal och igår, måndag hade vi utbildning. Så vi var mentalt förberedda.”

Cissi Elwin

Läs också: Cissi Elwin: Aldrig har behovet av goda ledare varit så stort som nu

Vilka krav ställer det på dig som chef?

”Det som landar på mig är framförallt elevers och vårdnadshavares oro. Jag får enorma mängder telefonsamtal och mejl och ägnar dagar, helger och kvällar åt att kommunicera med elever och vårdnadshavare. Jag hanterar ju inte själva viruset, men jag hanterar kommunikationen om elever som är sjuka eller i karantän. Jag vill inte skicka ut allmänna byråkratiska svar eller standardformuleringar utan utan svarar på allt själv. Jag har som policy att svara på allt personligen inom en till två timmar. Det personliga så viktigt eftersom det handlar om människors oro för deras barn, familjer och släktingar.”

”Jag har också lagt ner mycket energi på att informera personalen om vad som händer och hur vi tänker i olika beslut. De behöver vara mentalt och praktiskt förberedda på vad som kan tänkas hända. Därför har vi avsatt mycket tid på att träffas i grupper för att diskutera hur vi kan klara verksamheten om vi måste gå över till distansundervisning helt och hållet.”

sahanterararbetsgivarna

Läs också: Så hanterar arbetsgivarna coronakrisen

Vilka tidigare erfarenheter som chef har förberett dig på det som nu händer?

”Erfarenheter från Estoniakatastrofen, mordet på Olof Palme och Anna Lind samt tsunamin i Asien 2004 har givit oss alla en del erfarenheter i mindre skala. Men en så allomfattande sak har vi inte upplevt sedan andra världskriget. Hos oss har vi dock en person anställd som är utbildad i kriskommunikation och skolan har genomfört olika utbildningar där vi övat oss på hur det kan gå till vid en stor kris.”

Hur ser du på informationen ni fått?

”Jag lider inte av brist på information. Myndigheter och kommunen är snabba på att dra igång informationsinsatser.Myndigheterna lägger ner mycket arbete på beredskap, men utåt spekulerar man inte så mycket om framtiden utan lägger fram saklig information. Det är något jag förstår. Spekulationer tycker jag inte att man ska ägna sig åt från högre nivå, men på någon nivå måste man funder över olika scenarier för att kunna ha framförhållning. Jag tycker att det är lämpligt att den rollen ligger på enhetschefer eller motsvarade ute i själva organisationerna. Jag har på min lott att reflektera över hur det hela kan tänkas att utveckla sig, hur det påverkar oss och hur vi mentalt kan förbereda oss på det.”

ikeachefen

Läs också: Ikea-chefen skänkte 50000 munskydd till sjukhus

ca-digitalakurser1080x1080
Satsa på digitalt lärande

Smarta chefer lär sig mer

Vad behöver du lära dig mer om? På Chefakademin kan du välj bland många helt digitala kurser och utveckla ditt ledarskap på dina villkor. Du genomför alltid kurserna när, var och på vilken enhet du vill. Vilken blir din nästa kurs?

Relaterade artiklar

Björn Zoëga och Cissi Elwin.
Beslutsfattande

Sjukhusdirektören: "Läget på Karolinska var mycket värre än jag trodde"

Under pandemins början var Björn Zoëga, sjukhusdirektör på Karolinska, inställd på att han kunde dö. I det nya avsnittet av podden Chef Dilemma berättar han också om hur han vände miljardunderskott till vinst och varför vården behöver sluta se sig som offer.
20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

nyfiknachefer
Beslutsfattande

Nyfikna chefer fattar bättre beslut

Nyfikenhet är en förutsättning för den transformativa tillväxt som vi behöver just nu. Forskningen visar på många av dess överraskande fördelar för affärerna.
waxholm
Beslutsfattande

Hotelldirektören: "Vi behöver stödpengarna nu!”

En orimlig regelbörda och långsam hantering av coronastöden är på väg att knäcka besöksnäringen, menar Thérèse Liljeqvist, vd på anrika Waxholms Hotell.

Liten hund på ett kontor
Arbetsmiljö

Husdjur på jobbet? Här är reglerna som gäller

Hemmajobb och ökad isolering har gjort att många skaffat husdjur under pandemin. Vad händer med dem när vi går tillbaka till arbetsplatserna? Chef reder ut vad som gäller kring att ha husdjur på jobbet.
Collage av vaccination/människor i kö
Beslutsfattande

Chefer som går före i vaccinationskön bryter mot lagen

Rubrikerna har varit många och svarta om ledare som gått före i vaccinationskön eller gett familjemedlemmar vaccin. Att som chef gå före eller göra avsteg från rangordningen strider mot svensk rätt, menar Niklas Juth, docent vid Karolinska Institutet.
Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

Spargris som sjunker ner i vatten
Beslutsfattande

Ny forskning: Därför misslyckas megaprojekten

Lars Löfgren, forskare vid Försvarshögskolan, går i en avhandling till botten med varför prestigefyllda jätteprojekt så ofta misslyckas. ”Den här typen av projekt tenderar att styras av individer med starka maktambitioner som inte är mottagliga för riskanalyser”, säger han.