Anna Almlöf, rektor på Solberga Förskolor. Bilden är ett montage.
Anna Almlöf är rektor på Solberga Förskolor. Bilden är ett montage.

Rektorn Anna Almlöf: ”Min största oro är att föräldrarna inte ska orka hålla ut”

De yrkesgrupper som inte kan jobba på distans bär just nu ett tungt lass, till exempel vårdpersonal och pedagoger. Hur lyckas man leda och motivera i en sådan komplex situation? Anna Almlöf är rektor på Solberga förskolor i Lanna.

Lärare och pedagoger är just nu en av de yrkesgrupper som fortfarande jobbar. Hur är det hos er?
”Förra veckan hade vi 50 procents frånvaro bland pedagogerna, eftersom riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten att man ska vara hemma vid minsta tecken på förkylning såklart även påverkar närvaron bland medarbetarna. Så många har aldrig varit borta förut, men då var det också många barn som var hemma. Den här veckan är det lite fler barn på plats, men också nästan alla medarbetare, så det känns lugnare nu.”

Vad är din största oro just nu?
”Att föräldrarna inte ska orka hålla ut. Att de ska skicka iväg sina barn till förskolan fast de kanske har symtom, och att många av våra anställda då blir sjuka på en gång. Vi är helt beroende av att föräldrarna tar sitt ansvar och har kvar barnen tills de är helt symtomfria.”

”Sedan finns ju också en oro för att våra matleverantörer eller städare ska bli sjuka. Vi kan ju lösa en dag och ha pizzafredag som överraskning, men blir det flera dagar så blir det jättesvårt. Här i Lindesberg beställer vi mat från en lunchleverantör hos Volvo, och de har ju varslat, vilket gör att de inte lagar lika mycket mat. Risken finns att de drar ner ytterligare.”

Hur kommunicerar ni med föräldrarna?
”Varannan dag går vi ut med meddelanden till föräldrarna med riktlinjer för att påminna dem om allvaret i situationen. Vi har tre förskolor i tre olika kommuner, så det är små enheter om man jämför med större skolor. Det är väldigt viktigt för oss är att våra medarbetare inte blir sjuka samtidigt. Vi har ju vikarier, men inte så att det skulle kunna täcka upp för tre förskolor på tre ställen.”

”Vi har fått mycket uppskattning från föräldrarna att vi går ut med så tät information och att vi är så noga som vi är faktiskt, så det har tagits emot bra. De tycker att det är bra att vi är tydliga och tar ansvar, säger de.”

trecheferkris

Läs också: 3 chefer med kriserfarenhet: Så hanterar vi utmaningarna

Hur motiverar man sina medarbetare i ett sånt här läge?
”Information, tydlighet och pepp, skulle jag säga. Vi har sms-grupper med alla förskolorna och vi uppdaterar ofta. Där går vi ut snabbt om ny information kommer, till exempel när nyheten om karensdagens avskaffande kom. Då vet personalen att vi är uppdaterade, snabbt berättar hur det påverkar oss och att vi förstår allvaret i situationen.”

”Vi har också varit runt med fikabröd till alla förskolor flera gånger nu i veckan, både för att visa uppskattning till personalen och för att värna bagerierna här i staden.”

”Att vara tydlig är viktigt både mot medarbetarna – men också mot föräldrarna. De är ju våra ”kunder”, och en känslig kundgrupp eftersom allting handlar om förtroende och trygghet. Det finaste föräldrarna har, barnen, lämnar de ifrån sig till oss varje dag. Då måste jag tydligt förmedla vad som händer och vad de kan förvänta sig.”

Vad är personalens största oro?
”Smittan tror jag naturligtvis är största oron för alla. De träffar ju så otroligt många som kan vara smittade: barnen, barnens föräldrar, barnens morföräldrar och så vidare, och kan bara hoppas på att alla de möter har tagit sitt ansvar. Flera pedagoger har också egna barn som är riskgrupp. Men överlag tycker jag att alla ändå är lugna i situationen.”

”Det kommer också många frågor om hur det går för oss. Alla är medvetna om att vi är en liten organisation med små resurser. De frågar hur det går, om vi måste varsla osv. Jag och Maria-Pia svarar på sms dygnet runt just nu.”

Vad skulle hända om skolorna stänger?
”Då får vi förhålla oss till de samhällsviktiga yrkena, och starta en jourförskola för de barnen. Det kommer att bli jobbigt, men vi har beredskap för det.”

Fakta: Solberga Förskolor

Anna Almlöf och Maria-Pia Karlsson startade Solberga förskolor i Lindesberg utanför Örebro tillsammans 2015. I dag har de tre förskolor, en i Lindesberg, en i Nora och en i Lanna. Maria-Pia är vd, Anna är rektor i Lanna.

orony

Läs också: ”Som ledare har man inte lyxen att ge efter för oron”

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

En stolpe med tre olika skyltar som pekar åt olika håll med texterna: bra, bättre, bäst.
Beslutsfattande

Så fattar du klokare beslut 2022

Vill du bli bättre på att fatta beslut och hålla i presentationer och möten under nästa år? Då kan du ta del av följande tips om klokt beslutsfattande från böckerna av den inflytelserika psykologprofessorn Daniel Kahneman.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
Björn Zoëga och Cissi Elwin.
Beslutsfattande

Sjukhusdirektören: "Läget på Karolinska var mycket värre än jag trodde"

Under pandemins början var Björn Zoëga, sjukhusdirektör på Karolinska, inställd på att han kunde dö. I det nya avsnittet av podden Chef Dilemma berättar han också om hur han vände miljardunderskott till vinst och varför vården behöver sluta se sig som offer.
nyfiknachefer
Beslutsfattande

Nyfikna chefer fattar bättre beslut

Nyfikenhet är en förutsättning för den transformativa tillväxt som vi behöver just nu. Forskningen visar på många av dess överraskande fördelar för affärerna.
waxholm
Beslutsfattande

Hotelldirektören: "Vi behöver stödpengarna nu!”

En orimlig regelbörda och långsam hantering av coronastöden är på väg att knäcka besöksnäringen, menar Thérèse Liljeqvist, vd på anrika Waxholms Hotell.

Liten hund på ett kontor
Arbetsmiljö

Husdjur på jobbet? Här är reglerna som gäller

Hemmajobb och ökad isolering har gjort att många skaffat husdjur under pandemin. Vad händer med dem när vi går tillbaka till arbetsplatserna? Chef reder ut vad som gäller kring att ha husdjur på jobbet.
tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
Collage av vaccination/människor i kö
Beslutsfattande

Chefer som går före i vaccinationskön bryter mot lagen

Rubrikerna har varit många och svarta om ledare som gått före i vaccinationskön eller gett familjemedlemmar vaccin. Att som chef gå före eller göra avsteg från rangordningen strider mot svensk rätt, menar Niklas Juth, docent vid Karolinska Institutet.