Anna Almlöf, rektor på Solberga Förskolor. Bilden är ett montage.
Anna Almlöf är rektor på Solberga Förskolor. Bilden är ett montage.

Rektorn Anna Almlöf: ”Min största oro är att föräldrarna inte ska orka hålla ut”

De yrkesgrupper som inte kan jobba på distans bär just nu ett tungt lass, till exempel vårdpersonal och pedagoger. Hur lyckas man leda och motivera i en sådan komplex situation? Anna Almlöf är rektor på Solberga förskolor i Lanna.

Lärare och pedagoger är just nu en av de yrkesgrupper som fortfarande jobbar. Hur är det hos er?
”Förra veckan hade vi 50 procents frånvaro bland pedagogerna, eftersom riktlinjerna från Folkhälsomyndigheten att man ska vara hemma vid minsta tecken på förkylning såklart även påverkar närvaron bland medarbetarna. Så många har aldrig varit borta förut, men då var det också många barn som var hemma. Den här veckan är det lite fler barn på plats, men också nästan alla medarbetare, så det känns lugnare nu.”

Vad är din största oro just nu?
”Att föräldrarna inte ska orka hålla ut. Att de ska skicka iväg sina barn till förskolan fast de kanske har symtom, och att många av våra anställda då blir sjuka på en gång. Vi är helt beroende av att föräldrarna tar sitt ansvar och har kvar barnen tills de är helt symtomfria.”

”Sedan finns ju också en oro för att våra matleverantörer eller städare ska bli sjuka. Vi kan ju lösa en dag och ha pizzafredag som överraskning, men blir det flera dagar så blir det jättesvårt. Här i Lindesberg beställer vi mat från en lunchleverantör hos Volvo, och de har ju varslat, vilket gör att de inte lagar lika mycket mat. Risken finns att de drar ner ytterligare.”

Hur kommunicerar ni med föräldrarna?
”Varannan dag går vi ut med meddelanden till föräldrarna med riktlinjer för att påminna dem om allvaret i situationen. Vi har tre förskolor i tre olika kommuner, så det är små enheter om man jämför med större skolor. Det är väldigt viktigt för oss är att våra medarbetare inte blir sjuka samtidigt. Vi har ju vikarier, men inte så att det skulle kunna täcka upp för tre förskolor på tre ställen.”

”Vi har fått mycket uppskattning från föräldrarna att vi går ut med så tät information och att vi är så noga som vi är faktiskt, så det har tagits emot bra. De tycker att det är bra att vi är tydliga och tar ansvar, säger de.”

trecheferkris

Läs också: 3 chefer med kriserfarenhet: Så hanterar vi utmaningarna

Hur motiverar man sina medarbetare i ett sånt här läge?
”Information, tydlighet och pepp, skulle jag säga. Vi har sms-grupper med alla förskolorna och vi uppdaterar ofta. Där går vi ut snabbt om ny information kommer, till exempel när nyheten om karensdagens avskaffande kom. Då vet personalen att vi är uppdaterade, snabbt berättar hur det påverkar oss och att vi förstår allvaret i situationen.”

”Vi har också varit runt med fikabröd till alla förskolor flera gånger nu i veckan, både för att visa uppskattning till personalen och för att värna bagerierna här i staden.”

”Att vara tydlig är viktigt både mot medarbetarna – men också mot föräldrarna. De är ju våra ”kunder”, och en känslig kundgrupp eftersom allting handlar om förtroende och trygghet. Det finaste föräldrarna har, barnen, lämnar de ifrån sig till oss varje dag. Då måste jag tydligt förmedla vad som händer och vad de kan förvänta sig.”

Vad är personalens största oro?
”Smittan tror jag naturligtvis är största oron för alla. De träffar ju så otroligt många som kan vara smittade: barnen, barnens föräldrar, barnens morföräldrar och så vidare, och kan bara hoppas på att alla de möter har tagit sitt ansvar. Flera pedagoger har också egna barn som är riskgrupp. Men överlag tycker jag att alla ändå är lugna i situationen.”

”Det kommer också många frågor om hur det går för oss. Alla är medvetna om att vi är en liten organisation med små resurser. De frågar hur det går, om vi måste varsla osv. Jag och Maria-Pia svarar på sms dygnet runt just nu.”

Vad skulle hända om skolorna stänger?
”Då får vi förhålla oss till de samhällsviktiga yrkena, och starta en jourförskola för de barnen. Det kommer att bli jobbigt, men vi har beredskap för det.”

Fakta: Solberga Förskolor

Anna Almlöf och Maria-Pia Karlsson startade Solberga förskolor i Lindesberg utanför Örebro tillsammans 2015. I dag har de tre förskolor, en i Lindesberg, en i Nora och en i Lanna. Maria-Pia är vd, Anna är rektor i Lanna.

orony

Läs också: ”Som ledare har man inte lyxen att ge efter för oron”

chef-prenumerera-1800-2
Prenumerera på Chef

Gott ledarskap gör skillnad i osäkra tider

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd, handledning och hjälp med tuffa chefsfrågor. Beställ 6 nummer för endast 399 kr (värde 960 kr) nu!

Relaterade artiklar

Hjärnforskaren Katarina Gospic förklarar hur hjärnan fungerar i kris. Foto Jenny Hammar/Brombergs
Beslutsfattande

Lär dig överlista din rädda hjärna

När vi behöver vara som mest handlingskraftiga har våra hjärnor gått in i krisläge. Hjärnforskaren Katarina Gospic förklarar hur den rädda hjärnan funkar och hur du får åtkomst till den klokare långsiktiga delen. Ett av de största problemen idag är att våra hjärnor inte förstår sig på exponentiell utveckling.
Konsultchefen Sebastian Persson jobbar och studerar samtidigt. Foto: Niklas Björling
Annonssamarbete Chef + SBS Exective MBA

Dubbellivet som ger ett karriärlyft

En fot i akademiska studier. Den andra i chefsvardagen. ”Både jag och min arbetsgivare utvecklas och tjänar på det”, säger managementkonsulten Sebastian Persson om Executive MBA-utbildningen han går på Stockholms universitet.
vargtopp
Beslutsfattande

”Varje människa måste få synas i krisen”

Hur balanserar man sin personliga oro med den stabilitet som krävs av en som ledare? Varg Gyllander, expert på kriskommunikation, svarade på frågor i Chefs nya facebookgrupp Chefa i coronakris.

krisledarskap-2
Beslutsfattande

Krisledarskap: ”Hellre ett felaktigt beslut än att vara feg”

Coronakrisen ställer ledarskapet på prov – sällan har svenska chefer tvingats till så svåra beslut på så osäkert underlag. Aida Alvinius, expert på krisledarskap vid Försvarshögskolan, ger råd om vägen framåt. ”Chefer måste visa mod”, säger hon.
vardchef
Beslutsfattande

Vårdjättens strategichef: ”Utmaningen handlar om att prioritera”

En av många vårdgivare som just nu pressas hårt är vårdjätten Capio som bland annat driver S:t Görans sjukhus i Stockholm. ”Utmaningen handlar främst om att prioritera för att balansera behov och resurser,” säger Henrik Brehmer, strategichef.

Malin Skans, chef på Handelsbanken.
Beslutsfattande

Chef på Handelsbanken: ”Vi handspritar kodlåsen flera gånger om dagen”

Utspridda medarbetare, kodlås som tvättas med handsprit, Skypemöten med gråtande barn i bakgrunden och integritetsfrågor. Så här hanterar Malin Skans, chef på Handelsbankens avdelning för förebyggande av ekonomiska brottslighet, sina nya ledarskapsutmaningar.
Få skräddarsydd spetskompetens på plats på tre månader. Michael Egnell på Experis Academy förklarar hur. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Experis Academy

Här är företagens nya snabbväg till spetskompetens

Rekrytering, intensivutbildning och introduktion – på bara tre månader.
”De som kommer från oss blir produktiva från dag ett”, säger Michael Egnell på Experis Academy.

stefanvilkman
Beslutsfattande

”Min uppgift – att förbereda oss mentalt”

På tisdagen kom rekommendationer från regeringen om distansundervisning på gymnasier och högskolor – en stor utmaning för skolchefer. ”Det som landar på mig är framförallt elevers och vårdnadshavares oro,” säger Stefan Vilkman, gymnasierektor och Årets chef 2019.