Unga ser pessimistiskt på framtiden och väljer arbetsgivare noga.

Rapport: Rekordhög pessimism bland unga – litar inte på företag

I en global undersökning från Deloitte framkommer att unga ser mörkt på framtiden – och att de väljer bort oetiska företag.

Revisionsfirman Deloitte har i sin rapport fokuserat på de grupper som kallas ”millennials” (födda 1983-1994) respektive ”generation Z” (födda 1995-2002). Totalt har över 13 000 unga i 42 länder intervjuats kring sin inställning till arbetsliv och framtidsutsikter – med nedslående resultat.

Andelen som tror att ekonomin kommer förbättras nästa år var endast 26 procent, en minskning med 19 procent från föregående års undersökning. Även tron på social och politisk ljusning är rekordlåg – bara 22 procent vågar hoppas på förbättringar inom detta område. Klimatförändringar, inkomstojämlikhet och arbetslöshet anges som de största orosmomenten.

Bilden av företagen har också försämrats kraftigt: År 2017 ansåg 76 procent att företag har en positiv inverkan på samhället, men i år skrev bara 55 procent under på detta påstående. Förtroendekrisen omfattar även traditionella medier, som tre av tio uppger att de inte känner någon tillit för alls.

pergrankvist

Läs också: Per Grankvist: Det värsta med att leda unga

Undersökningen visar att dessa yngre generationer drivs av upplevelser. Ambitionen att resa och se världen trumfar exempelvis att ha en bra lön. Att kunna köpa en egen bostad och göra positiva avtryck på samhället är andra starka drivkrafter. Det senare speglas också i konsumentbeteendet.

En stor del av de svarande säger nämligen att de skulle ändra sin affärsrelation till ett företag beroende på hur det påverkar samhället och miljön, om det uppför sig etiskt, hur det hanterar persondata och vilka politiska ställningstaganden det gör. Företag som spelar fult straffas, medan goda exempel belönas med lojalitet.

För arbetsgivare som vill attrahera de yngre gäller det att erbjuda en stimulerande och flexibel arbetsmiljö, att bidra till en hälsosam balans mellan arbete och fritid, och att samtidigt göra samhällsnytta. Hälften av de svarande säger att de, om de hade möjlighet, skulle vilja säga upp sig från sitt nuvarande jobb – ett tecken på att många arbetsplatser inte möter kraven idag.

adasdaa

Läs också: Var femte chef: Unga är curlade

I undersökningen noteras också att gruppen lägger stor vikt vid könsfördelning och etnisk mångfald när de väljer arbetsgivare. Det finns ett starkt samband mellan hur väl arbetsplatsen uppfyller dessa kriterier och hur många som uppger att de planerar att stanna kvar på sitt jobb.

”För att locka till sig och behålla de unga behöver organisationer förstärka sina initiativ för mångfald och inkludering, hitta nya sätt att involvera dessa generationer i sina CSR-program, och prioritera kompetensutveckling så att de anställda är förberedda på vad som komma skall”, säger Deliottes globala HR-chef Michele Parmelee.

Relaterade artiklar

Drottning Elizabeth i rosa hatt
Karriär

Nu kan du bli chef över kungliga resor – vid brittiska hovet

Sörjer du att säsong 3 av The Crown redan är slut? Nu har du chansen att ta dig in i hetluften på riktigt. Det brittiska hovet söker nämligen en ”director of royal travel”, eller chef för de kungliga resorna.
Ställ frågor om engagemanget – och ta action på de svar du får, säger Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

7 frågor du ska ställa till dina medarbetare 2020

Gör enkla frågor om engagemang till en framgångsfaktor i ditt ledarskap. ”Då kommer du åt en hävstångseffekt”, säger Viktoria Lindhé på &frankly. Här tipsar hon om konkreta actions för chefer ­– när medarbetarnas engagemang sviktar.
Introverta chefer har många vinnande ledarskapskvalitéer.
Karriär

5 succéfaktorer – för introverta chefer

En framgångsrik ledare porträtteras ofta som en social kameleont som gärna står i centrum för jämnan. Men en introvert chef kan ha ovärderliga ledarskapskvalitéer. Såhär gör du det mesta av dem.
chessny
Karriär

Nej – det är inte alltid bra att vinna

Föreställ dig själv i ett läge där konkurrensen är knivskarp, om ett eftertraktat jobb kanske eller uppmärksamhet på marknaden och inför kunder.

Daniel Ellison, Motala Verkstad
Karriär

”Det finns nätter när man inte sover”

Motala Verkstads vd Daniel Ellison är en av få svenska industriledare som talar japanska. Sjubarnspappans rekordsnabba karriär tog sin början – i svampskogen.
driftigsamarbetsinriktadkompetent
Karriär

Här är chefens viktigaste egenskaper

Kompetent, samarbetsinriktad – men också driftig. Sådan är den optimala chefspersonen – i alla fall om man ser till vad både chefer själva och de som ska anställa dem tycker. Det visar två nya undersökningar från Novare och Ledarna.

Förmågan att pressa sig lite till är en stressfälla för chefer.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Lär dig undvika chefens förrädiska stressfälla

Chefers stress ökar. Samtidigt som vi vet riskerna med att bita ihop och kämpa på. ”Chefer behöver bli bättre på att söka stöd och ta emot hjälp vid varningssignaler”, säger Kristina Hagström, hälsostrateg på Skandia.
9 frågor att ställa innan du byter jobb
Karriär

9 frågor att ställa innan du byter jobb

Ett nytt år som står för dörren rör gärna upp tankar på en ny karriärframtid. Men är verkligen ett jobbyte det du behöver för att uppnå den önskade förändringen - eller finns svaren närmare än så?