Unga ser pessimistiskt på framtiden och väljer arbetsgivare noga.

Rapport: Rekordhög pessimism bland unga – litar inte på företag

I en global undersökning från Deloitte framkommer att unga ser mörkt på framtiden – och att de väljer bort oetiska företag.

Revisionsfirman Deloitte har i sin rapport fokuserat på de grupper som kallas ”millennials” (födda 1983-1994) respektive ”generation Z” (födda 1995-2002). Totalt har över 13 000 unga i 42 länder intervjuats kring sin inställning till arbetsliv och framtidsutsikter – med nedslående resultat.

Andelen som tror att ekonomin kommer förbättras nästa år var endast 26 procent, en minskning med 19 procent från föregående års undersökning. Även tron på social och politisk ljusning är rekordlåg – bara 22 procent vågar hoppas på förbättringar inom detta område. Klimatförändringar, inkomstojämlikhet och arbetslöshet anges som de största orosmomenten.

Bilden av företagen har också försämrats kraftigt: År 2017 ansåg 76 procent att företag har en positiv inverkan på samhället, men i år skrev bara 55 procent under på detta påstående. Förtroendekrisen omfattar även traditionella medier, som tre av tio uppger att de inte känner någon tillit för alls.

pergrankvist

Läs också: Per Grankvist: Det värsta med att leda unga

Undersökningen visar att dessa yngre generationer drivs av upplevelser. Ambitionen att resa och se världen trumfar exempelvis att ha en bra lön. Att kunna köpa en egen bostad och göra positiva avtryck på samhället är andra starka drivkrafter. Det senare speglas också i konsumentbeteendet.

En stor del av de svarande säger nämligen att de skulle ändra sin affärsrelation till ett företag beroende på hur det påverkar samhället och miljön, om det uppför sig etiskt, hur det hanterar persondata och vilka politiska ställningstaganden det gör. Företag som spelar fult straffas, medan goda exempel belönas med lojalitet.

För arbetsgivare som vill attrahera de yngre gäller det att erbjuda en stimulerande och flexibel arbetsmiljö, att bidra till en hälsosam balans mellan arbete och fritid, och att samtidigt göra samhällsnytta. Hälften av de svarande säger att de, om de hade möjlighet, skulle vilja säga upp sig från sitt nuvarande jobb – ett tecken på att många arbetsplatser inte möter kraven idag.

adasdaa

Läs också: Var femte chef: Unga är curlade

I undersökningen noteras också att gruppen lägger stor vikt vid könsfördelning och etnisk mångfald när de väljer arbetsgivare. Det finns ett starkt samband mellan hur väl arbetsplatsen uppfyller dessa kriterier och hur många som uppger att de planerar att stanna kvar på sitt jobb.

”För att locka till sig och behålla de unga behöver organisationer förstärka sina initiativ för mångfald och inkludering, hitta nya sätt att involvera dessa generationer i sina CSR-program, och prioritera kompetensutveckling så att de anställda är förberedda på vad som komma skall”, säger Deliottes globala HR-chef Michele Parmelee.

chefdagen_1800x1300-1
Chefdagen 14 november

Så blir du en klimatsmart chef

Den 14 november är det dags för Sveriges viktigaste ledarskapsevent! Årets tema: Gör skillnad eller gå under – hur gör chefen när klimatfrågan blivit affärskritisk? Några av Sveriges främsta ledare intar scenen. Missa inte det!

Relaterade artiklar

studien1234
Karriär

Harvardstudie: Kvinnliga chefer är mer högpresterande

Bättre på att ta initiativ och mer resultatfokuserade. På hela 17 av 19 punkter rankas kvinnliga chefer högre än sina manliga kolleger, visar en ny studie från Harvard University. 
klyscha
Karriär

Här är klyschorna du vill undvika i jobbansökan

Lägg lite möda på formuleringarna nästa gång du söker jobb. Det kan hjälpa dig att sticka ut från mängden, enligt karriärrådgivaren Jessica Dinkel.
Fredrik Wallin är häkteschef på Kronobergshäktet.
Karriär

Häkteschefen: ”A$AP Rocky-ryktena fick eget liv på nätet”

Han hamnade i hela världens blickfång över en natt – och hans arbetsplats kommenterades av USA:s president Donald Trump. Chef träffade Kronobergshäktets chef Fredrik Wallin i efterspelet av A$AP Rocky-affären.
Kreativitet kan utgöra ett hinder för karriären.
Karriär

Checklista: Är du för kreativ för ditt eget bästa?

Kreativitet och förmågan att ”tänka utanför boxen” lyfts ofta fram som ett måste för att lyckas – titta bara på Elon Musk. Men kan stark kreativitet tvärtom lägga krokben för karriären?
Entreprenörer som är 45 år eller äldre har större chans att lyckas.
Karriär

Erfarenhet vinner: Bäst läge för nystart efter 45

40+ och trött på dina invanda rutiner? Då kan det vara dags att byta bana - det är inte för sent. En studie visar att de mest framgångsrika entreprenörerna är i snitt 45 år när de startar sin verksamhet.
Kvinnliga chefer rankas högre inom ledarskap än sina manliga motsvarigheter.
Karriär

Kvinnliga chefer rankas högre inom ledarskap

Enligt en ny amerikansk studie betraktas kvinnliga chefer som mer effektiva än sina manliga kollegor oavsett nivå och funktion – även inom manligt dominerade områden.
Många chefer fattar beslut om karriären under semestern.
Karriär

2 av 3 chefer tar karriärbeslut på semestern

En ny undersökning från ManpowerGroup visar att semestern är en tid då många passar på att fatta karriärsbeslut och söker nytt jobb – inte minst chefer.
Har du själv plockat upp något nyttigt i poddsamtalen? ”Massor! Utöver energin som samtalen i sig skapar, givet att samtalsämnena är så spännande, viktiga och roliga så tar jag med mig några saker som Linda ofta säger: Att när man involverar team och människor i organisationer i olika stora frågeställningar så går de från att känna sig som medarbetare till att känna sig som medansvariga. Att man ska jobba tillsammans, inte jobba samtidigt. Och att man kan prata om att man jobbar med förbättringar istället för förändringar”. ”Utöver det så tycker jag att det är himla roligt att Anders gång på gång lyfter att han tycker att det är så bra, men ovanligt, att vi involverar och bjuder in alla medarbetare till att vara med i arbetet kring ’stora’ saker, såsom bland annat omorganisationen”.
Karriär

Kvinnor ändrar sitt ledarskap - för att kunna nå toppen

Samtidigt som ledningar blir mer jämställda pekar en färsk rapport från KPMG på att kvinnliga chefer behöver anpassa sitt ledarskap mer än manliga kolleger för att kunna nå toppen.