Unga ser pessimistiskt på framtiden och väljer arbetsgivare noga.

Rapport: Rekordhög pessimism bland unga – litar inte på företag

I en global undersökning från Deloitte framkommer att unga ser mörkt på framtiden – och att de väljer bort oetiska företag.

Revisionsfirman Deloitte har i sin rapport fokuserat på de grupper som kallas ”millennials” (födda 1983-1994) respektive ”generation Z” (födda 1995-2002). Totalt har över 13 000 unga i 42 länder intervjuats kring sin inställning till arbetsliv och framtidsutsikter – med nedslående resultat.

Andelen som tror att ekonomin kommer förbättras nästa år var endast 26 procent, en minskning med 19 procent från föregående års undersökning. Även tron på social och politisk ljusning är rekordlåg – bara 22 procent vågar hoppas på förbättringar inom detta område. Klimatförändringar, inkomstojämlikhet och arbetslöshet anges som de största orosmomenten.

Bilden av företagen har också försämrats kraftigt: År 2017 ansåg 76 procent att företag har en positiv inverkan på samhället, men i år skrev bara 55 procent under på detta påstående. Förtroendekrisen omfattar även traditionella medier, som tre av tio uppger att de inte känner någon tillit för alls.

Per Grankvist, krönikör på Chef

Läs också: Per Grankvist: Det värsta med att leda unga

Undersökningen visar att dessa yngre generationer drivs av upplevelser. Ambitionen att resa och se världen trumfar exempelvis att ha en bra lön. Att kunna köpa en egen bostad och göra positiva avtryck på samhället är andra starka drivkrafter. Det senare speglas också i konsumentbeteendet.

En stor del av de svarande säger nämligen att de skulle ändra sin affärsrelation till ett företag beroende på hur det påverkar samhället och miljön, om det uppför sig etiskt, hur det hanterar persondata och vilka politiska ställningstaganden det gör. Företag som spelar fult straffas, medan goda exempel belönas med lojalitet.

För arbetsgivare som vill attrahera de yngre gäller det att erbjuda en stimulerande och flexibel arbetsmiljö, att bidra till en hälsosam balans mellan arbete och fritid, och att samtidigt göra samhällsnytta. Hälften av de svarande säger att de, om de hade möjlighet, skulle vilja säga upp sig från sitt nuvarande jobb – ett tecken på att många arbetsplatser inte möter kraven idag.

adasdaa

Läs också: Var femte chef: Unga är curlade

I undersökningen noteras också att gruppen lägger stor vikt vid könsfördelning och etnisk mångfald när de väljer arbetsgivare. Det finns ett starkt samband mellan hur väl arbetsplatsen uppfyller dessa kriterier och hur många som uppger att de planerar att stanna kvar på sitt jobb.

”För att locka till sig och behålla de unga behöver organisationer förstärka sina initiativ för mångfald och inkludering, hitta nya sätt att involvera dessa generationer i sina CSR-program, och prioritera kompetensutveckling så att de anställda är förberedda på vad som komma skall”, säger Deliottes globala HR-chef Michele Parmelee.

Relaterade artiklar

Person i blå skjorta som funderar över karriärbyte
Karriär

3 sätt att byta karriär – under corona

Om förändring är skrämmande kan blotta tanken på ett karriärskifte i coronakrisens efterdyningar te sig än värre. Men det är fullt möjligt att byta karriärspår även i dessa tider. Så här gör du. 
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
Röstdesigner och jobba hemifrån-koordinator är två yrken som spås komma i framtiden.
Karriär

5 helt nya yrken – i coronakrisens spår

Medan praktiskt taget alla företag och verksamheter tagit stryk under coronakrisen, uppstår även helt nya yrkesområden, inte minst för chefer. Här är fem helt nya drömjobb att satsa på.
Fem personer i rad
Karriär

Egenskaperna rekryterare letar efter post-corona

Vilka personliga egenskaper letar arbetsgivarna efter post-corona? Och vad söker kandidaterna efter? En undersökning från Novare ger svar.
Pengar i högar
Karriär

Här är de 10 bäst betalda jobben i Sverige

Drömmer du om en hög månadslön? Då bör du spana in yrkena som SCB listar som de bäst betalda i Sverige.
Person på balkong som gör en jobbintervju online
Karriär

7 tips: Så lyckas du med den digitala jobbintervjun

Under coronapandemin har jobbintervjuer på distans fått ett rejält uppsving. Men hur gör man för att verkligen få fram sin kompetens i ett videomöte? Här är 7 tips – som tar dig närmare drömjobbet.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Kvinna som sitter i självkörande bil
Karriär

AI på gott och ont

Som chef bombarderas du antagligen av AI-relaterade budskap och krav, som kan vara svåra att leva upp till och navigera mellan. Per Högselius, professor i teknikhistoria vid KTH, hjälper dig på vägen.