Unga ser pessimistiskt på framtiden och väljer arbetsgivare noga.

Rapport: Rekordhög pessimism bland unga – litar inte på företag

I en global undersökning från Deloitte framkommer att unga ser mörkt på framtiden – och att de väljer bort oetiska företag.

Revisionsfirman Deloitte har i sin rapport fokuserat på de grupper som kallas ”millennials” (födda 1983-1994) respektive ”generation Z” (födda 1995-2002). Totalt har över 13 000 unga i 42 länder intervjuats kring sin inställning till arbetsliv och framtidsutsikter – med nedslående resultat.

Andelen som tror att ekonomin kommer förbättras nästa år var endast 26 procent, en minskning med 19 procent från föregående års undersökning. Även tron på social och politisk ljusning är rekordlåg – bara 22 procent vågar hoppas på förbättringar inom detta område. Klimatförändringar, inkomstojämlikhet och arbetslöshet anges som de största orosmomenten.

Bilden av företagen har också försämrats kraftigt: År 2017 ansåg 76 procent att företag har en positiv inverkan på samhället, men i år skrev bara 55 procent under på detta påstående. Förtroendekrisen omfattar även traditionella medier, som tre av tio uppger att de inte känner någon tillit för alls.

pergrankvist

Läs också: Per Grankvist: Det värsta med att leda unga

Undersökningen visar att dessa yngre generationer drivs av upplevelser. Ambitionen att resa och se världen trumfar exempelvis att ha en bra lön. Att kunna köpa en egen bostad och göra positiva avtryck på samhället är andra starka drivkrafter. Det senare speglas också i konsumentbeteendet.

En stor del av de svarande säger nämligen att de skulle ändra sin affärsrelation till ett företag beroende på hur det påverkar samhället och miljön, om det uppför sig etiskt, hur det hanterar persondata och vilka politiska ställningstaganden det gör. Företag som spelar fult straffas, medan goda exempel belönas med lojalitet.

För arbetsgivare som vill attrahera de yngre gäller det att erbjuda en stimulerande och flexibel arbetsmiljö, att bidra till en hälsosam balans mellan arbete och fritid, och att samtidigt göra samhällsnytta. Hälften av de svarande säger att de, om de hade möjlighet, skulle vilja säga upp sig från sitt nuvarande jobb – ett tecken på att många arbetsplatser inte möter kraven idag.

adasdaa

Läs också: Var femte chef: Unga är curlade

I undersökningen noteras också att gruppen lägger stor vikt vid könsfördelning och etnisk mångfald när de väljer arbetsgivare. Det finns ett starkt samband mellan hur väl arbetsplatsen uppfyller dessa kriterier och hur många som uppger att de planerar att stanna kvar på sitt jobb.

”För att locka till sig och behålla de unga behöver organisationer förstärka sina initiativ för mångfald och inkludering, hitta nya sätt att involvera dessa generationer i sina CSR-program, och prioritera kompetensutveckling så att de anställda är förberedda på vad som komma skall”, säger Deliottes globala HR-chef Michele Parmelee.

chefdagen-egenannons-3
Chefdagen 14 november

Så blir du en klimatsmart chef

Hur gör chefen när klimatfrågan blivit affärskritisk? Kom och ta del av toppchefernas bästa tips för en lyckad omställning till en mer hållbar verksamhet.

Relaterade artiklar

skoillus
Karriär

Därför ska du alltid vara beredd att byta jobb

Ha alltid en plan B för din karriär – även om du stortrivs med det jobb du har.

Stressforskaren Sören Hjälm utbildar chefer och ledare om stress hos Consensus. Foto: Pavel Koubek
Annonssamarbete Chef + Consensus

Lär dig kontrollera ditt ledarskap vid stress

Stress kan förgifta ditt ledarskapsbeteende. ”Chefer behöver träna på att hantera tuffa situationer”, säger stressforskaren Sören Hjälm som utbildar chefer hos Consensus. Lär dig fatta rätt beslut – inte beslut som styrs av stress.

arbetstidsforkortning1800x1013
Karriär

Visst funkar sex timmars arbetsdag

Bättre balans mellan privat- och arbetsliv, ökad gemenskap på arbetsplatsen och ett större fokus på arbetsuppgifterna. Det blev resultatet av en svensk fallstudie i arbetstidsförkortning, unik i sitt slag.
Collage: Christina Hammer från Hammer & Hanborg samt glad medarbetare
Karriär

Så släpper du fram kraften hos dina medarbetare

44 procent av svenska chefer tycker inte att de får använda sin fulla potential i jobbet, visar en ny undersökning. Ännu fler av deras medarbetare upplever detsamma. Men det är enklare än du tror att få organisationens talanger att slå ut.
hipo2
Karriär

4 tecken på att du är en HIPO: ”high potential employee”

I den amerikanska talent management-världen pratas det hett om HIPO:s, medarbetare med extra hög potential.

John Marnell, porträttbild
Karriär

”Att säga upp vänner är det värsta jag varit med om”

Bilar var inte John Marnells grej. Han skulle ju bli psykolog. Men ett inhopp på en verkstad ledde hela vägen till vd-­stolen för bilföretaget J Bil.
Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Det här gillar medarbetare allra mest med chefen

När medarbetare ska berömma sin chef är det tre egenskaper som oftast lyfts fram.
Det finns också områden där många tycker att chefen borde vässa sig.

linkedin-11
Karriär

5 nycklar till en perfekt Linkedin-profil

Tydlig närvaro på Linkedin är allt mer avgörande för en framgångsrik karriär. Stora företag som Sandvik jobbar nästan uteslutande med Linkedin som rekryteringsverktyg. Här är forskarnas bästa tips för en perfekt profil.