Populäraste nyårslöftet i Sverige: Stressa mindre – på jobbet

När svenskarna får ge ett löfte inför sitt jobbår hamnar ”stressa mindre” i topp. Det visar en färsk undersökning som Kantar Sifo har gjort.

Hälsa
Publicerad

På uppdrag av Blocket jobb har Kantar Sifo frågat 1000 svenskar om deras jobbrelaterade nyårslöften. Och många har stressminskning på agendan. Hela 32 procent vill nämligen stressa mindre under 2019 för att i stället få tid över till fritid, vänner och träning.

Stressen bland yrkesverksamma svenskar gör att de dräneras på energi och får svårt att orka med saker utanför jobbet, enligt undersökningen.

Vilka fler nyårslöften har svenskarna gett? Här är topplistan:

  1. Göra vad jag kan för att stressa mindre
  2. Skapa en bättre balans mellan jobb och fritid
  3. Bli bättre på att organisera min tid
  4. Stå upp oftare vid skrivbordet
  5. Höja lönen
  6. Gå en utbildning
  7. Bli bättre på att ge kritik
  8. Säga upp mig eller söka nytt jobb

Undersökningen visar också att yrkesverksamma i ålder 18 till 29 år i större utsträckning har uppgett ”satsa på en löneökning” som ett av två jobbrelaterade nyårslöften. Det förklaras av att unga generellt har en lägre lön och därför är mer benägna att vilja ta nästa kliv på lönestegen under året.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden