petter1

Petter Stordalen: Dags att krossa språkmyten

”Det finns en stor myt om att man måste kunna prata flytande svenska för att komma in på arbetsmarknaden”, skriver Petter Stordalen i sin krönika.

För exakt tre år sedan debuterade jag som krönikör i tidningen Chef. Jag fick en plattform för att ge min syn kring ledarskap. Samtidigt som min första krönika publicerades var världen inne i en fruktansvärd flyktingkatastrof. Människor flydde för sina liv från sina hemländer. Från det som en gång varit deras trygghet.

Merparten av mina krönikor har därför handlat om hur vi ledare kan ta vårt ansvar och bidra med lösningar när samhället har som störst behov av hjälpande händer. Om all den kraft som finns i människors vilja att göra skillnad.

I dag skriver jag min sista krönika i Chef. Men innan jag sätter punkt vill jag punktera myten om att flytande svenska är avgörande för att kunna utföra ett arbete och därmed komma in på arbetsmarknaden.

I vår öppnar Clarion Hotel The Hub i Oslo och just nu är vi inne i en intensiv period att bemanna hotellet. Vi har oerhört höga krav på dem vi anställer och för att hitta den bästa personalen bjöd vi in till talangjakt. En av de 2 000 som kom dit var en kvinna som sökte jobb inom housekeeping. Hon snackade inte norska, men berättade entusiastiskt om drömmen om att jobba på det nya hotellet.

Läs också: Här kan du läsa alla krönikor av Petter Stordalen!

Då hon var färdig och höll på att lämna rummet vände hon sig om och sa:

”Jag glömde att berätta att jag talar fem olika språk.”

Det visade sig att hon bland annat talar mandarin, japanska och italienska. Perfekt för en hotellreception!

På det nyöppnade Comfort Hotel Kista utanför Stockholm har jag två personer i receptionen som inte kan svenska. Men i stället består personalstyrkan av 17 olika nationaliteter som tillsammans pratar 22 olika språk flytande. Det har betydelse när man driver hotell i Sveriges svar på Silicon Valley med globala företag som Ericsson, IBM och Samsung bland gästerna och som dessutom ligger i ett område där 71,3 procent av invånarna är födda utomlands eller har utrikes födda föräldrar.

PETTER STORDALEN

Gör: Ägare, styrelseordförande Nordic Choice Hotels.

Ålder: 55 år.

Familj: Gunhild Stordalen, barnen Emilie, Jakob och Henrik Anker Stordalen.

Bakgrund: Jobbade som ung i pappans livsmedels­affär. Blev Norges yngsta vd för ett köpcentrum, tog över ”Norges NK” Steen & Strøm. Började sedan köpa upp hotell.

stordalenp

Läs också: Petter Stordalen: När blev du utmanad senast?

Väldigt många av dem som söker jobb hos oss har aldrig haft ett jobb. Och väldigt många är invandrare utan utbildning och svenskkunskaper.

Det finns en stor myt om att man måste kunna prata flytande svenska för att komma in på arbetsmarknaden. Jag skulle vilja vända på det. Svenska är naturligtvis oerhört bra att ha, men det är inte avgörande. Lusten och passionen för jobbet är det centrala. Och bästa stället att lära sig ett språk är på jobbet.

Mångfald och integration kommer inte av sig själv. Det kommer inte utan genomförandekraft. Det kommer inte utan att man gör ett aktivt val.

I mitt bolag har vi VALT mångfald. Vi har VALT att vara annorlunda. För mångfald gör oss bättre. Det utvecklar oss och det gör att vi bidrar till att göra samhället bättre.

hjalte-2

Läs också: Petter Stordalen: Så gör du medarbetarna till hjältar

Relaterade artiklar

stordaeln
Mångfald

Petter Stordalen: Våga ta ställning!

Vi i näringslivet finns inte bara för att göra business och tjäna mest möjligt med pengar. Vi ska tycka. Vi ska ta ställning. Vi ska engagera oss, skriver Petter Stordalen.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
stordalenp
Petter Stordalen

Petter Stordalen: När blev du utmanad senast?

"Jag brukar säga att allt som inte utvecklas förtvinar och dör", skriver Petter Stordalen i sin krönika. 
hjalte-2
Petter Stordalen

Stordalen: Gör medarbetarna till hjältar

”Människor som uträttar saker som har betydelse för många andra än för bara dem själva. De där vardagshjältarna som avslutar stordåden med: Jag gjorde ju bara mitt jobb”, skriver Petter Stordalen i sin krönika.

stordalen-2
Petter Stordalen

Petter Stordalen: Världen är full av möjligheter – ta chansen

" Världen är full av möjligheter. Oavsett om det handlar om var och hur julen ska firas eller hur man ska utveckla sin verksamhet. Det gäller bara att ta de chanser man får", skriver Petter Stordalen.
stordael
Krönikor

Petter Stordalen: Heja fram de som vågar

"Att integrera människor i samhället är ingen uppoffring. Det är ingenting vi gör för att vi måste. Det är någonting vi gör för att vi vill, för att vi kan och för att det utvecklar oss", skriver Petter Stordalen.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
storis-2
Petter Stordalen

Stordalen: ”Världen behöver mer galenskap”

Petter Stordalen förväntar sig att hans personal ska tänka utanför boxen, överraska och vara kreativa. Därför har ledningsgruppen strategimöte iförda medeltida kläder, skriver han i sin nya krönika.