Personligt om framgång och fall

Terry Leahy
Management in 10 Words
Random House

Jobbet som vd på varuhuskedjan Tesco gjorde Terry Leahy till Storbritanniens främsta företagsledare. Han kan numera sätta ett ”sir” framför sitt namn.

Precis som andra framgångsrika företagare känner han nu, ett år efter pensioneringen, att världen är redo att ta emot hans framgångsrecept.

Management in 10 Words må vara väldigt amerikansk till formen, men inte alls lika gapig som andra böcker i genren. Sir Terry är klok och driven och lättbegriplig.

En vitamininjektion i ledarskapet.

Vem ska läsa? Tja, vem vill inte få goda råd från någon som blivit adlad tack vare sitt ledarskap?

Björn Strid och Niclas Lindgren
Låt hjärtat slå ditt säljrekord

Ekerlids förlag

Björn Strid, legitimerad världsstjärna i försäljning, har en skönt skrytig historia att berätta. Att höra honom berätta om sin resa, som tagit honom från ratten på en hemglassbil till stjärnstatus på Europas största logistikföretag, är entusiasmerande.

Men här finns något mer än bara en hängmattsvänlig framgångshistoria. Boken har ett enkelt och viktigt tema: Ska du sälja något så måste du göra det med hjärtat. Det går inte att luras.

Ofta vänder sig författarna med råd till den som ansvarar för en grupp säljare, men nuförtiden är vi såklart alla säljchefer.

Vem ska läsa? Du som tycker att allt ledarskap handlar om försäljning.

Ann-Marie Åsheden
Förbannelsen – Hans Holmérs öde

Norstedts

Just när vi trodde att allt var sagt och skrivet om Hans Holmér och mordet på Olof Palme kommer här en berättelse som utspelar sig närmare sanningen än någonsin tidigare.

Under det år som Hans Holmér var ledare för jakten på en okänd mördare förde han dagliga, hemliga samtal med journalisten Ann-Marie Åsheden. Intervjuerna skulle ha publicerats när fallet var löst. Så blev det som bekant inte.

Drygt ett kvarts sekel senare har Åsheden nu dammat av sitt unika material och berättar historien om mordet som aldrig fick sin upplösning, gruppen som skingrades och ledaren som blev syndabock.

Vem ska läsa? Du som tycker att du har lite svårt att få din grupp att dra åt ett håll.

Fotnot: Sedan denna artikel publicerades har boken ”Förbannelsen” dragits tillbaka av förlaget på grund av faktafel.

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

stressaminte
Hälsa

Hetaste jobblöftet: Stressa mindre

När svenskarna får ge ett löfte inför sitt jobbår hamnar ”stressa mindre” i topp. Det visar en färsk undersökning som Kantar Sifo har gjort.
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

sjuk-2
Hälsa

Här är svenska företaget som skrotar karensdagen

Omodernt. Så resonerade Wise Group kring karsensdagen och har därför bestämt sig för att skrota den för sina 400 medarbetare i Sverige som en förmån.
tanketid
Hälsa

Här får medarbetarna 4 timmar – enbart till reflektion

Ledningsgruppen på Youcall avsatte fyra timmar i veckan åt reflektion. Redan efter tre veckor gav det resultat. De blev mer harmoniska och fick lika mycket eller mer gjort. Nu släpper Tony Nilsson loss hela företagets tankekraft.
gratismat
Arbetsmiljö

Gratis mat på jobbet – en stressfälla för personalen

Fria måltider på jobbet. En dröm för många – men nu varnar stressexperter om att kontorskulturen kan drabba medarbetarnas och chefernas hälsa.
forgifta
Arbetsmiljö

5 saker som förgiftar stämningen på jobbet

Det är låg stämning bland medarbetarna – utan att du som chef förstår varför. Då kan du behöva kolla upp om det finns faktorer i er jobbkultur som förgiftar miljön.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
comebaccke
Hälsa

Gör comeback efter semestern — med stil

Slutet nalkas för sovmorgnar. Dags att ställa klockan och ta dig till jobbet. Chefsstarten kan kännas motig – men innebär också nya möjligheter.
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden