Anders Sjöberg till vänster. Bild på två män som samtalar till höger.

Viktigt med kunskap om sin personlighet

Har du kunskap om din personlighet och hur den präglar din ledarstil? I boken Personlighet i arbetet vill Anders Sjöberg, forskare i psykologi, tillsammans med kollegerna Sofia Sjöberg och Sara Henrysson Eidvall få oss att förstå hur personligheten påverkar oss på jobbet.

Anders Sjöberg, vad är personlighet? 

”Det är inte samma sak som personlighetstester där du svarar på frågor och blir en färg. Personlighet är något du alltid har med dig och som kommer till uttryck på olika sätt i ditt beteende, när du interagerar med andra, i hur du tänker och känner. I vår forskning och i boken utgår vi från fem drag som vi alla har i större eller mindre utsträckning: målmedvetenhet, sympatiskhet, känslomässig stabilitet, öppenhet och extraversion. Vår individuella personlighet beror på var på skalan vi ligger på dessa olika traits, som man kallar det.”

Hur viktig är vår personlighet för framgång på jobbet?

”Inte tillnärmelsevis så viktig som kunskap och kompetens. Men till skillnad från kunskap som du kan förvärva har personlighet en starkt ärftlig komponent som får oss att tänka, känna och handla enligt vissa mönster. Det betyder inte att vi alltid gör det. Vi kan ändra vårt beteende eller hur vi tänker med hjälp av olika tekniker. Men det kräver en hel del energi och du kommer fortfarande att ha en centraltendens. Du kan exempelvis inte gå från att vara extremt introvert till extremt extrovert.”

duktiga

Läs också: Farligt att jaga en viss personlighet vid rekryering

Hur kan jag som chef använda mig av kunskapen i boken?

För en chef är det viktigt att ha kunskap om sin personlighet och hur det präglar ens ledarstil. Har du hög sympatiskhet och öppenhet så kommer du att uppfattas om vänlig och intresserad av andras idéer. Men risken är också att vissa ser dig som mesig eller obeslutsam. För hur medarbetarna uppfattar dig beror också på deras egen personlighet. Vi vill visa hur personlighet påverkar klimatet på arbetet, hur det påverkar hur du interagerar med medarbetare och kolleger interagerar med varandra. Boken är skriven för chefer, hr-personer och andra som vill fördjupa sig i det här.”

Personlighet i arbete

Boken Personlighet i arbete är skriven av Anders Sjöberg, Sofia Sjöberg och Sara Henrysson Eidvall. Den är utgiven vid förlaget Natur och kultur.

Pernilla Andersson sitter i en fåtölj.

Läs också: Så blir tester en väg tillbaka till jobb

forstark_ditt_ledarskap_1800-2
Utbildning

Förstärk ditt ledarskap

Effektivt ledarskap börjar med en fördjupad personlig förståelse för ditt eget unika sätt att agera som ledare. Att förstärka ditt personliga ledarskap är nyckeln till framgång i ett arbetsliv där förändringstakten hela tiden upplevs gå allt snabbare.

Relaterade artiklar

En bild på två kontorsstolar på varsin sida av en almanacka.
Karriär

7 tips för den perfekta tiden mellan jobb

Du har fått ett nytt spännande jobb, grattis! Självklart är du ivrig att sätta igång. Men rusa inte på för fort. Nu har du ett gyllene tillfälle att ladda batterierna. Här är sju smarta tips från Harvard Business Review för att hitta den perfekta ”ställa om”-tiden.

20 procent av medarbetarna står för 80 procent av sjukfrånvaron. Det är där hälsoarbetet ska fokuseras, menar Lars Roth på MedHelp. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Upptäck riskbeteenden som förvarnar om sjukskrivning

Chefer missar – helt i onödan – riskbeteenden som varnar för att medarbetare riskerar att bli långtidssjukskrivna.
Med rätt stöd kan det undvikas.
”Sjukfrånvaro behöver angripas utifrån data – inte magkänsla”, säger Lars Roth på Medhelp.

Två soldater syns bakifrån.
Karriär

Tuff start för unga officerare

Hög arbetsbelastning, otydliga strukturer och ett glapp mellan förväntningar och utfall. Det är den bistra verklighet som möter unga officerare i Försvarsmakten, enligt en färsk studie.

Några medarbetare kastar papper omkring sig på ett kontor med utsikt över vattnet.
Karriär

Livet på kontoret blir satir på scenen

Får man skratta åt likabehandlingsplaner? Ja, i alla fall på teatern. Nya pjäsen Vi hade i alla fall tur med ramavtalet gör svart humor av sådant som chefer brottas med i sin vardag.

”Det finns många igenkänningsteman”, säger regissören Jenny Nörbeck om pjäsen som snart går upp på Göteborgs stadsteater.

En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.
Karriär

EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Filip Adelstav på en tom läktare vid en fotbollsplan.
Karriär

Proffsfotboll lärde bankchefen om ledarskap

Fotboll på högsta nivå gav Filip Apelstav ovärderliga insikter i ledarskap. Sin framgångsrika karriär som proffsspelare har han växlat in mot den som bankchef, fortfarande lika framgångsrik.

”Det måste göras med hjärtat”, säger han.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

En man sitter framför en dator och ser uttråkad ut.
Karriär

Brist på kompetensutveckling

Nästan varannan anställd har gått miste om kompetensutveckling under pandemin, visar en ny undersökning. Fler än var femte har aldrig fått någon kompetensutveckling under hela sin karriär.