pernilla_wahlgern
Foto: Aftonbladet bild.

Pernilla Wahlgren: ”Jag var tvungen att ha den”

Inte det klassiska förstahandsvalet för en fyrabarnsmamma. Varför just en Fiat 500 L?
– Jag förälskade mig i den när jag var på ett event där man lanserade samarbetet mellan Fiat och Gucci. Själv är jag galen i Gucci och när jag såg den lilla bilen så var det som att den talade direkt till mig. Säten, säkerhetsbälten och tyget i suffletten är i de klassiska gucci­färgerna grönt, vitt och rött. Jag var helt enkelt tvungen att ha den.

Vad är fördelarna med en så liten bil?
– Tidigare körde jag Cadillac så när jag tankade min Fiat första gången blev jag nästan chockad. Den drar ju ingenting! Kanske 0,5 liter milen. Man tankar den full för 450 kronor. Och dessutom går den att parkera i alla små fickor där ingen annan bil får plats. Den väcker dessutom ganska mycket uppmärksamhet. Folk stoppar mig till och med på gatan och frågar om den. Och den tillverkas inte längre så jag är ganska ensam om den. Men den har världens minsta bagage också. Så resväskorna får åka i baksätet.

Men hur får du in familjen?
– Jag är faktiskt otroligt rädd om min Guccibil och skulle inte få för mig att försöka tränga ungar, kompisar och prylar i den på samma sätt som jag gör i min andra bil. När vi är hela familjen kör jag min större Fiat Freemont.

I den fick vi in tio personer en gång.

Text: Lotten Wiklund

Läs mer: Läs alla Chefs artiklar om tjänstebilen 2015

Läs mer: Nya Volvo XC90 – i Zlatans tjänst (extern länk)

Läs mer: ”Jag förstod att det var en Tesla jag skulle ha” (extern länk)

Läs mer: Slipp risken för feltankning (extern länk)

Relaterade artiklar

Några medarbetare kastar papper omkring sig på ett kontor med utsikt över vattnet.
Karriär

Livet på kontoret blir satir på scenen

Får man skratta åt likabehandlingsplaner? Ja, i alla fall på teatern. Nya pjäsen Vi hade i alla fall tur med ramavtalet gör svart humor av sådant som chefer brottas med i sin vardag.

”Det finns många igenkänningsteman”, säger regissören Jenny Nörbeck om pjäsen som snart går upp på Göteborgs stadsteater.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

linda_waxin_kronikor-768x432-2
Krönikor

Linda Waxin: ”Vem har aldrig gjort sig skyldig till destruktivt ledarskap?”

”Jag tror att ingen av oss chefer skulle kunna säga att vi inte, i korta glimtar eller längre svackor, gjort oss skyldiga till varierande grad av destruktivt ledarskap”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.
Karriär

EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Filip Adelstav på en tom läktare vid en fotbollsplan.
Karriär

Proffsfotboll lärde bankchefen om ledarskap

Fotboll på högsta nivå gav Filip Apelstav ovärderliga insikter i ledarskap. Sin framgångsrika karriär som proffsspelare har han växlat in mot den som bankchef, fortfarande lika framgångsrik.

”Det måste göras med hjärtat”, säger han.

En man sitter framför en dator och ser uttråkad ut.
Karriär

Brist på kompetensutveckling

Nästan varannan anställd har gått miste om kompetensutveckling under pandemin, visar en ny undersökning. Fler än var femte har aldrig fått någon kompetensutveckling under hela sin karriär.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

En dagbok på ett bord. Bild på
Hälsa

Dr Mounas 5 tips för att bli lyckligare

På Chefdagen fick Dr Mouna alla deltagarna att så väl hoppa jämfota som att rodna rejält. Allt i syfte att öka sitt välmående.