pernilla_wahlgern
Foto: Aftonbladet bild.

Pernilla Wahlgren: ”Jag var tvungen att ha den”

Inte det klassiska förstahandsvalet för en fyrabarnsmamma. Varför just en Fiat 500 L?
– Jag förälskade mig i den när jag var på ett event där man lanserade samarbetet mellan Fiat och Gucci. Själv är jag galen i Gucci och när jag såg den lilla bilen så var det som att den talade direkt till mig. Säten, säkerhetsbälten och tyget i suffletten är i de klassiska gucci­färgerna grönt, vitt och rött. Jag var helt enkelt tvungen att ha den.

Vad är fördelarna med en så liten bil?
– Tidigare körde jag Cadillac så när jag tankade min Fiat första gången blev jag nästan chockad. Den drar ju ingenting! Kanske 0,5 liter milen. Man tankar den full för 450 kronor. Och dessutom går den att parkera i alla små fickor där ingen annan bil får plats. Den väcker dessutom ganska mycket uppmärksamhet. Folk stoppar mig till och med på gatan och frågar om den. Och den tillverkas inte längre så jag är ganska ensam om den. Men den har världens minsta bagage också. Så resväskorna får åka i baksätet.

Men hur får du in familjen?
– Jag är faktiskt otroligt rädd om min Guccibil och skulle inte få för mig att försöka tränga ungar, kompisar och prylar i den på samma sätt som jag gör i min andra bil. När vi är hela familjen kör jag min större Fiat Freemont.

I den fick vi in tio personer en gång.

Text: Lotten Wiklund

Läs mer: Läs alla Chefs artiklar om tjänstebilen 2015

Läs mer: Nya Volvo XC90 – i Zlatans tjänst (extern länk)

Läs mer: ”Jag förstod att det var en Tesla jag skulle ha” (extern länk)

Läs mer: Slipp risken för feltankning (extern länk)

Relaterade artiklar

Illustration med en liten stuga med skylten kontor framför ett fjäll.
 

5 nya arbetssätt i hybridvärlden

Har du hört talas om hybrid 3:2, on demand- och scaleup-kontor? Det är några av de allra senaste arbetssätten i framtidens ännu mer flexibla arbetsliv. 
Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
tomtkontor-2
Ledarskap

Äntligen tillsammans, eller?

Tomma kontor trots att restriktioner lyfts? Under pandemin väntade många på att saker och ting skulle bli som vanligt igen. Nu när det börjar ljusna kring pandemin väntas det fortfarande på att det ska bli som vanligt. Förgäves menar ekonomiprofessorn Nicholas Bloom i ett uttalande till BBC:  ”Komma tillbaka till kontoret-dagen är död”.

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576-2
webbcaxton
Karriär

Världsmästaren i mentorskap: Så ska du göra som chef

Det stod mellan sex finalister från olika delar av världen. Nu har Caxton Njuki tagit hem den globala vinsten i Mentor of the Year Award 2021. Chef ställde frågan om vilka tips han vill dela med Sveriges chefer för att de ska bli bättre mentorer och hur han vill fortsätta med sitt mentorskap.

fredrik-webb
Ledarskap

Jobbsökanden tar för givet att chefen ska vara bra

Hur stor roll spelar du som chef för en arbetssökande? När kandidater fått svara på vilken fråga som är viktigast under rekryteringsprocessen uppger allt färre att en bra chef är det mest avgörande. Men siffrorna är inte allt, det handlar snarare om att allt fler tar för givet att chefen är bra, säger Fredrik Hillelson, vd och grundare för Novare som gjort undersökningen.

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.