Per Grankvist, krönikör på Chef

Per Grankvist: ”Visst har du fördomar!”

”Det är omöjligt att inte vara rasist när du vuxit upp i en miljö och med ett arv som så tydligt antar att kålrotsfärgad hud och kristna värderingar är normen”, skriver Chefs krönikör Per Grankvist.

I vilken utsträckning arv och miljö präglar vårt beteende och vårt sätt att se på världen är oklart. Att det har en inverkan på alla varelser är säkert. En björn som växer upp i en djurpark är fortfarande en björn, men hans syn på världen skiljer sig från den björn som vuxit upp i skogen. Björnar som växer upp i stora hägn antar vi är något friare varelser, men de växer likväl upp i hägn.

De stängsel som du och jag vuxit upp med är inte lika tydliga som de dubbla elstängsel och taggtråd som omgärdar ett björnhägn. Det krävs dock inte många gånger hos terapeuten för att inse att föreställningar och fördomar begränsar oss på sätt som liknar ett tre meter högt nät.

När människor hävdar att de inte är rasister får jag en bild av en djurparksbjörn som hävdar att han är lika fri som en björn som vuxit upp i skogen. Han har inte påverkats alls av cementmurarna, säger han. Hans jaktinstinkt är lika god som hos en vild björn, trots att han blivit matad i hela sitt liv. Han är opåverkad.

I Sverige har djurparkerna haft björnar längre än vi haft mångfald. Landet var länge så homogent att man kunde visa upp människor som såg annorlunda ut på djurpark. Sommaren 1963 hade Skansen en inhägnad där en samisk familj bodde i en kåta i tre månader. Och då hade de inte ens en av­­vikande hudfärg, med svenska mått mätt.

Majoritetsbefolkningens nationella identitet är grunden för en nationalstat och i Sverige har den alltid varit homogen. Kristna värderingar och kålrotsfärgad hud har varit normen i Sverige under mycket lång tid och flyktingvågen från Balkan på 1990-talet ändrade inte det. Antalet invandrare blev fler, men de syntes inte. Det fanns visserligen barn som adopterats från Sydkorea och Sydamerika men de hette väldigt svenska namn och bodde i väldigt svenska familjer och man talade aldrig om dem som något annat än väldigt svenska.

Per Grankvist, krönikör på Chef

Läs också: Per Grankvist: ”Tacka corona för att man slipper nätverka”

När det under 2000-talets början anlände personer från Mellanöstern och Nordafrika syntes de direkt. De stack ut som isbjörnar bland brunbjörnar. Att bemöta dem med misstänksamhet och skepticism var en naturlig reaktion. Om du vuxit upp i Sverige har du vuxit upp inhägnad av svenska idéer om vad som är norm, och i det ingår att man betraktar sin egen hudfärg och sin egen kultur som naturligare än andra hudfärger och kulturer. Med andra ord: En rasistisk struktur.

Det är därför det är omöjligt att inte vara rasist när du vuxit upp i en miljö och med ett arv som så tydligt antar att kålrotsfärgad hud och kristna värderingar är normen. En intressantare fråga är hur mycket rasist du är? Fri från ditt arv blir du aldrig, men genom att erkänna det är du fri att välja hur du agerar i olika miljöer.

Per Grankvist

Ålder: 44 år.

Familj: Partner och två barn.

Bor: Stockholm.

Gör: Grundare och ­chefredaktör för Vad Vi Vet. Journalist, författare och föreläsare.

Intressen utanför jobbet: Trädgårdsskötsel och byggnadsvård.

Per Grankvist, krönikör på Chef

Läs också: Per Grankvist: ”Säg som det är – du jagar status”

chef-marknadsbit-1
Prenumerera på Chef

DITT ledarskap spelar roll

Vi stöttar dig! Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång.

Relaterade artiklar

siriwikanderhelbild1800-1680x945-1024x576
Krönikor

Siri Wikander: ”Därför behövs ett högre syfte”

I höstas pratade alla om hybrida arbetsplatser, nu pratar alla återigen om bristen på arbetskraft. Det är inte så konstigt. I en tid av tillväxt, råvarubrist, leveransutmaningar och inflation samt långvarig brist på kompetens blir frågan om att hitta och behålla medarbetare viktigare än någonsin, skriver Chefs webbkrönikör Siri Wikander.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Bild på Chefs chefredaktör Nisha Besara.
Krönikor

Nisha Besara: "Allt börjar inte från noll"

I sin första krönika skriver Chefs nya Chefredaktör Nisha Besara om hur hon ser på den roll hon nu tar sig an. ”När jag klev in i den här rollen för några veckor sedan så började allt inte från noll helt enkelt – det finns en hel historia att ta hänsyn till. Jag har aldrig riktigt förstått mig på chefer som tror att de omedelbart vet bäst”.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Drivs du av lust eller Luther?”

”Insikten av att jag bärs framåt av min nyfikenhet var så stark att jag efter det känt ett släktskap med alla som beskriver att de mött Gud. Min vetgirighet är samtidigt både min välsignelse och min förbannelse”, skriver Per Grankvist i en krönika.

Linda Waxin.
Krönikor

Linda Waxin: ”Tack och förlåt!”

Att vara chef är att råda över resultat, men mest av allt är det att rodda med människor. En god idé efter ett helt år som chef brukar därför ofta vara att begrunda ett förlåt, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

Per Grankvist.
Krönikor

Per Grankvist: ”Hur mycket Napoleon är du?”

Jag har lärt mig att den bästa metoden är att se samarbete som en process, inte en attityd. Vissa delar av processen är öppna, andra är stängda. En chef måste vara vara tydlig med när man välkomnar inspel och när man inte gör det, skriver Per Grankvist i sin nya krönika.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Cissi Elwin.
Krönikor

Cissi Elwin: ”Mer kärlek åt chefen!”

”Är det Netflix fel att chefer inte ligger? Efter en lång dag av jobb och familjebestyr är det så enkelt att sätta sig i soffan och bli underhållen av fantastiskt berättade historier. Vi låter oss matas och dåsar bort medan våra verkliga relationer sakta tynar av”, skriver Chefs Cissi Elwin i en krönika.