Pandemins ”The lost generation” vill ha fysiska möten

Sju av tio är positiva till fysiska arbetsmöten. Extra tydligt är detta bland unga.

Arbetsmiljö
Publicerad

Det våras för fysiska möten. Särskild för gruppen som kallas ”The lost generation”, som i början av karriären, eller strax efter examen, fick börja med att jobba hemifrån på grund av pandemin.

Av de totala 70 procent som uppger att de är positiva till fysiska möten i professionella sammanhang är 83 procent män och 60 procent kvinnor i åldern 18–29 år, enligt en undersökning av Owl Labs som låtit Novus genomföra cirka 1 000 intervjuer.

”Självklart är det fullt möjligt att lära sig en ny roll och komma in i arbetslivet genom digitala möten och samarbete. Sociala och kulturella aspekter på en arbetsplats är däremot fortsatt viktiga och utgör en nyckelkomponent i modellen med hybridarbete”, säger Frank Weishaup vd för Owl Labs i ett pressmeddelande.

Hybridarbetet – och flexibiliteten det medför att kunna arbeta dels på kontor, dels på annan plats – är något som ”anställda eftersträvar i dag”, konstaterar vd:n vidare.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden