På Ikea lär man sig på fikarasten

Ikea har de senaste åren etablerat sig i Ryssland, Kina och Japan. Doktoranden Anna Jonsson på Ekonomihögskolan i Lund har studerat hur företaget kan lyckas så väl när det ger sig in på nya marknader.

En viktig faktor är att medarbetarna delar med sig av sina kunskaper. Både från tidigare misslyckande och framgångar. Kunskapen flödar också mellan alla nivåer. Ett varuhus i Tyskland kan exempelvis ge nyttig information om logistik till ett varuhus i Kina. Anna Jonsson

Anna Jonsson har kommit fram till att Ikea är bra på att rekrytera medarbetare som delar företagets värderingar.
– Man satsar medvetet på att hitta personer som är nyfikna och ifrågasättande. Man vill ha anställda som tycker om att dela med sig av kunskap, och som har ambitioner att utveckla det framgångsrika Ikeakonceptet.

Inom Ikea sprids kunskap genom intranät, interntidningar och nyhetsbrev, men det personliga mötet är lika viktigt.
–  Fikarasterna är heliga på Ikea. När jag intervjuade medarbetare på Ikeas varuhus i Japan berättade de att det var på fikarasterna de lärde sig allra mest. Där passade äldre medarbetare på att dela med sig av sina erfarenheter från företaget.

På Ikea är det vanligt att man roterar inom företaget. På det viset sprider medarbetarna sina lärdomar från en avdelning till en annan.
– Det är viktigt att man får prova på olika positioner. Man blir en generalist i sitt yrke, men specialist på Ikea. På det sättet knyts man ännu starkare till företaget.
 Vad vinner Ikea på att medarbetarna delar med sig av sin kunskap?
– Man gör man inte samma misstag två gånger. På det viset sparar företaget tid och pengar. De resurserna kan man använda till att göra något bättre. Kunskapsöverföring leder till att Ikea kan vara mer kostnadseffektiva och mer innovativa.
Vad tyckte Ingvar Kamprad om avhandlingen?
– Jag fick ett brev från honom precis innan jag skulle gå in på min disputation. Han skrev att kunskapsöverföring var väldigt viktigt för Ikea. Själv sammanfattar han det som gott mentorskap. På Ikea ska man gå sida vid sida och lära sig i praktiken. Det är också det jag har sett.

Relaterade artiklar

alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.