cissiannie

Karriärtips från Annie Lööf: Så får du drömjobbet

Hon vill söka jobbet som avdelningschef – men det vill den nya påläggskalven också. Hur ska hon spela sina kort rätt utan att skapa intriger? I podden Chef Dilemma ger kända toppchefer råd kring vanliga chefsdilemman och nu har turen kommit till Annie Lööf.

Dilemmat:

”En ny tjänst har utlysts internt, som chef för min avdelning. Jag har sökt och vill verkligen ha jobbet. Dessutom vet jag att jag skulle göra det bra.

Av snacket jag har hört om vilka som kan tänkas söka, så vet jag att jag är den mest meriterade – både när det kommer till utbildning och branscherfarenhet. Dessutom har jag tidigare erfarenhet av arbetsledning.

Idag fick jag höra att en kille som är ny i bolaget också har sökt jobbet. Han är rekryterad från ett coolt entreprenörsbolag och anses nog vara lite av ett stjärnskott. Däremot är han inte särskilt meriterad och han saknar helt chefserfarenhet. Frågar du mig så är det mycket snack och lite verkstad. Men han håller sig alltid framme med högre chefer och många är imponerade av honom. Nu är jag rädd att han går om mig.”

petterny

Läs också: ”Följ inte dina drömmar” – här är Stordalens 10 livsregler

”Jag hatar verkligen att skapa intriger, men nu kanske jag faktiskt blir tvungen. Hur spelar jag mina kort rätt för att få det här jobbet? På tisdag åker några av oss till ett möte i Göteborg med tåg – bland andra jag, min konkurrent om jobbet och chefen som ska rekrytera.

Då får jag chansen att prata lite mer med den här chefen. Hur kan jag övertyga honom om att jag är bästa valet?”

Annie Lööf svarar:

”Det här är något som jag tror att många kvinnor upplever – att någon mindre meriterad, men mer framfusig, man får jobbet. Det kan vara väldigt svårt men jag tror på att försöka ta kontakt med chefen. Jag har många som kommer in till mig och vill visa framfötterna i olika uppdrag. Oftast män. Så mitt råd är egentligen riktat till hennes chef: Chefen måste ha en förmåga att se även de som inte knackar på dörren.”

annielo%cc%88o%cc%88f

Läs också: Annie Lööf: ”Tänk på medarbetarna som friidrottare”

”På den där tågresan kan hon säga att hon gärna vill träffa honom när de kommer tillbaka igen sen. Det handlar sen om att kunna berätta varför hon är mest lämplig – alltså att ta det där obekväma samtalet men ändå framföra precis det hon säger i det här inslaget – att hon är välmeriterad och att hon vill. Om det är en bra chef lyssnar hen och ser till att rätt person hamnar på rätt plats. Jag kan uppleva att en del som tillsätter den där mannen som kom in ångrar sig efter ett tag. Men hon ska inte tala illa om den andre, utan våga framhålla sina egna kvalitéer.”

Man känner sig nästan lite intrigant när man gör så här – är det nödvändigt för att göra karriär?

”Det ska ju inte vara det, det handlar om att en bra arbetsmiljö har en bra rekryteringsprocess som tittar på kvalitéer, kunskaper och personliga egenskaper. Att man tittar på vad som kompletterar hos personerna och ser till att det blir en bra helhet. Man hoppas ju att det finns arbetsplatser där det funkar, men mycket annat spelar in tyvärr.

Jag som chef uppskattar när man har fokus på sina egna egenskaper och vad man själv gör. Att man frånhåller sig eventuellt skitsnack och istället har fokus på vad kan jag göra för organisationen eller företaget. Det kommer man längre på.”

rpc

Läs också: Rikspolischefen: ”Så arg får du bli som chef”

Är kvinnor sämre på det?

”Nej, när de väl sitter härinne är många bra på att framhäva sig själva. Men oftast är det fler män som hör av sig och vill ha olika uppdrag. Det är ett intressant fenomen. Kvinnor som tar för sig, även partiledare, beskrivs i andra ordalag än manliga kollegor. Där är vi inte riktigt framme i jämställdhetsarbetet ännu. En kvinna, oavsett chef eller partiledare, som är tydlig och slår näven i bordet beskrivs som arg, bitsk och näbbig, men en man som gör samma sak visar på pondus.

Jag har haft många debatter med Jimmie Åkesson genom åren och jag ser ofta när jag slagit näven i bordet att många skriver ’du är alltid så arg’. Fast när de andra gör det då? De är inte arga, det visar snarare på ett kraftfullt ’nu räcker det’. Det behöver vi jobba med – hur vi beskriver mäns och kvinnors egenskaper.”

Är det rentav en extra arbetsuppgift man har som kvinna?

”Ja, tyvärr finns fortfarande ett arbete kvar att göra. Det handlar också om ens egen trygghet. När jag kom in i riksdagen klädde jag mig i kostym och hade glasögon för att se äldre ut och ha mer pondus. Så jobbar jag inte nu, jag tycker att man kan ha rosa blus och ändå visa på pondus. Jag som varit med ett tag nu har ju ett ansvar att visa på att ledarskap och chefskap inte sitter i det yttre, utan kommer inifrån. Då ska man kunna vara kvinnlig i sina attribut och samtidigt vara chef.”

dilemma-3

Läs också: Lyssna på Chef Dilemma-avsnittet med Annie Lööf här

Relaterade artiklar

7 av 10 svenskar vill vidareutbilda sig inom tre år.
Karriär

2 av 5 ångrar yrkesvalet – vill omskola sig

En färsk undersökning visar att en majoritet av svenskarna vill stärka sin yrkeskompetens. Många ser vidareutbildning som en väg mot en ny karriär – och så många som 40 procent ångrar sitt yrkesval.
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
cb-content-focus
Arbetsmiljö

Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

Känner du att livet innehåller för många distraktioner? Forskning visar tydligt att förmågan till fokuserad uppmärksamhet är en stor konkurrensfördel både på jobbet och i livet i stort. Samtidigt har vår förmåga att fokusera aldrig varit så utsatt för prövningar som nu. 
Joceline Akgun, vd på Creative Headz
Karriär

Joceline Akgun: ”Jag har alltid drömt om en ledarroll”

Hår – det ville hon absolut inte jobba med. I dag är Joceline Akgun vd för snabbväxande frisörkedjan Creative Headz, med sammanlagt elva salonger och fler i sikte.
Så skriver du ett bra cv år 2020.
Karriär

5 steg till ett vinnande cv

Att kort sammanfatta sina meriter på ett relevant sätt och samtidigt stå ut från mängden lite lagom mycket har alltid varit en konst. Nu kommer dessutom AI och algoritmer med i bilden på bred front.
Dags för karriärförändring? Du är inte ensam, enligt en undersökning.
Karriär

Så vill vi förändra våra jobb i år

Siktet inställt på en rejäl karriärförändring under 2020? Du är inte ensam. Hälften av alla svenskar har just sådana planer, visar en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad.
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
Linda Waxin intervjuas av Cissi Elwin.
Karriär

Kan röd-gröna timmar lösa karriärkrisen?

I podden Chef Dilemma låter Chef toppcheferna ställas inför vanliga chefsdilemman. I senaste avsnittet ger Linda Waxin tips på några möjliga utvägar när man tappat sugen – mitt i karriären.