Ojämlikt distansarbete

Okategoriserade
Text: Redaktionen
Publicerad

Drygt hälften av männen, 52 procent, säger att de har ett arbete som de kan sköta hemifrån, mot en dryg tredjedel av kvinnorna, 36 procent. Bland de kvinnor som kan utföra sitt jobb på distans har 77 procent chefens tillåtelse att göra det, mot 86 procent av de män som har sådana arbetsuppgifter. Det visar en undersökning som YouGov gjort på uppdrag av Microsoft bland 3 187 svenskar i åldern 18 till 65 år.

När det gäller attityden till distansarbete är det däremot kvinnorna som är mest positiva; hälften av dem menar att deras liv skulle underlättas av att kunna jobba hemma. Motsvarande siffra bland männen är 43 procent.

För att lyfta fram distansarbete har Microsoft tagit initiativ till den första officiella Jobba hemma-dagen den 8 februari.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden