Om Margot och misstag

Okategoriserade
Publicerad

Bengt Ohlsson – Margot
Brombergs

Förlaget Brombergs gör en Zlatan: den kän­da ­personligheten får sin historia skriven av den kända författaren. I mötet mellan två djupt olika karaktärer uppstår något unikt.

Och ja, det är lätt få intrycket att Bengt Ohlsson och före detta ministern Margot Wallström har det ganska roligt ihop. Resultatet är en unik bok om ett intelligent politiskt ledarskap.

Vem ska läsa?Du som längtar efter att få se ledarskapet ur ett nytt perspektiv.

Chris Carter, Stewart R Clegg och Martin Kornberger – En mycket kortfattad, ganska intressant och någorlunda billig bok om att studera strategi
Studentlitteratur

Bakom denna briljanta titel döljer sig en bok som nästan lever upp till sina löften. ”Kortfattad” är inte detsamma som ”lättläst”, men innehållet är så pass starkt att man ledigt tar sig igenom det lite otympligt översatta språket.

Här finns utrymme för både intro­duktion till ämnet och kritik av det. Och ett intressant kapitel om hur strategier fungerar i praktiken. Ytterst chefsvänlig.

Vem ska läsa? Alla som gör strategier. Alla chefer, alltså.

Joseph T Hallinan – Misstagens mönster och mening
Natur & Kultur

Är du felfri är detta inget för dig. Vi andra bör kasta oss över boken. Här får vi sanningen om våra felkalkyleringar, om hur våra hjärnor förenklar och hur vi kan undvika ett och annat knasigt beslut genom att faktiskt bara tänka efter en gång till. Låt dig inte luras av det tråkiga omslaget; det här är en underhållande bok som hjälper dig att förstå både dina och andras misstag.

Vem ska läsa? Du som vill lära dig av dina svagheter.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden