Nakna ben som sticker fram bakom en datorskärm

Studie: 11 procent av hemmajobbarna vill jobba nakna

Netflix-tittande, att jobba utan kläder och att vakna 5 minuter innan man börjar jobba ligger högt på listan – när distansarbetare får lista vilka nya beteenden de vill behålla även efter pandemin.

Det är IT-säkerhetsföretaget Kaspersky som i en studie tittat närmare på hur 8000 hemmaarbetares arbetsdagar har sett ut under coronakrisen. De har bland annat frågat vilka nya, positiva beteenden hemmajobbarna vill behålla från pandemin in i framtiden.

Svaren visar att 36 procent av de som jobbar hemifrån gärna vill fortsätta ta en tupplur mitt på dagen, 23 procent vill behålla vanan att sträcktitta på Netflix när de arbetar och 11 procent vill jobba nakna även framöver. Allra flest, 48 procent, vill fortsätta att arbeta i bekväma kläder hela dagen. 8 procent svarar att de gärna fortsätter att duscha mindre.

Studien visar även nackdelar med pandemin och hemmajobbandet. De allra flesta, 34 procent, saknar sina kollegor, visar studien. ”Roliga skämt på kontoret” och ”ta en kaffe på väg till jobbet” är också något många längtar tillbaka till, men även ”full lön” och ”rutiner”.

Kaffebryggare och arg person vid skrivare

Läs också: 10 saker på kontoret du aldrig trodde att du skulle sakna

mpuff
Prenumerera på Chef

Få den bästa starten på det nya året

Med Chef får du kraften och verktygen att leda ditt team mot framgång 2021.

Relaterade artiklar

sjalvledarskapvalmaende
Arbetsmiljö

Ny studie: Självledarskap ger ökat välmående

Människor som utövar självledarskap blir bättre på att hantera osäkerhet, samarbeta med andra och att sätta gränser mellan jobb och fritid, visar en ny studie. 
Maria Geijer på Morot & Co ger råd om hur du knyter dina kunder närmare. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Morot & Co

Så enkelt tar du klivet närmare kunden

Bli bättre på att få nya kunder och behålla dem ni har. ”Många missar hur enkelt det kan vara att testa, utforska och samla in kunskap om vad som är intressant för just deras kunder”, säger Maria Geijer, på Morot & Co

Två kollegor på arbetsplatsen
Arbetsmiljö

Ny studie: 89 procent tycker att de har en schysst arbetsplats

En solklar majoritet upplever att de litar på varandra på jobbet. Men inte alla tycker att de får tillräckligt med uppmuntran för sin arbetsinsats. Det visar en ny undersökning från Sifo och Hej Engagemang.
Katarina Berg
Arbetsmiljö

Så funkar Spotifys nya "jobba där du vill"-koncept

Spotify lanserade i veckan sin nya jobbmix där alla medarbetare får arbeta där de önskar. Men hur går det till egentligen?

Hemma-arbetare
Arbetsmiljö

Forskare varnar: Hemifrån-arbete kan ge sämre lön

Det flexibla arbetslivet är här för att stanna, även efter coronakrisen. Nu varnar forskare för att hemmajobbandet kan ge sämre karriärmöjligheter, sämre lön och prestationer som inte syns.
Katarina Zetterqvist, verksamhetsområdesansvarig HR, Lantmäteriet
Arbetsmiljö

Här får de anställda 5000 kronor till hemmakontoret

Drömmer du om en lite härligare arbetsplats hemma? På Lantmäteriet ges alla 5000 kronor var att inreda sina arbetsplatser med. ”Vi såg att våra medarbetare behövde få bättre förutsättningar att göra sitt jobb”, säger Katarina Zetterqvist, verksamhetsområdesansvarig HR.
anna_hellman3
Annonssamarbete Chef + Stockholms universitet

Gör dig startklar att leda i förändring

En rejäl kunskapsinvestering – i exakt rätt tid. ”Det är bland det bästa som har hänt mig!”, säger Anna Hellman, vd, om sin Executive MBA från Stockholms universitet.

Arbetsplats/Hemmakontor/Helg
Arbetsmiljö

Framtidens arbetsliv: Nio till fem blir 3-2-2

Att jobba "nio till fem" är ett standarduttryck för den vardagligt normala arbetstillvaro som bara rullar på – men nu har covid 19-pandemin ställt även det begreppet på ända.