Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Ny förmån löser problemet med kontorshundar

Med alla pandemihundar som tillkommit så identifierades ett nytt problem då många vill ta med dem till arbetsplatsen. Chef har tagit del av ett pressmeddelande från Arbetsmiljöverket där det står om en ny förmån som ska börja gälla från 1 april 2022.

Arbetsmiljö
Publicerad

Förmånen som arbetsgivarna kan bekosta helt eller delvis har möjliggjorts tack vare en ny uppfinning, en specialdräkt för hundar som kapslar in allergenerna i pälsen.

Detta räknar man med ska lösa konflikter som uppstått på arbetsplatser då hunden inte fått följa med på grund av medarbetare som är allergiska. Tanken är att arbetsgivaren på så sätt kan få medarbetare med hund att komma tillbaka till kontoret efter de lyfta restriktionerna.

Bakom den nya innovationen står ett forskarteam som letts av Malte Ser och Jack Russel vid universitetet i Brighton.

”Hundarna älskar dräkten. Den finns i alla storlekar och kan beställas  i färg som matchar kontorets inredning och med företagets logga”, säger Russel.

Hund på kontoret är ett ämne som engagerar Chefs läsare. Nu hoppas forskarteamet och regeringen att det här beslutet ska underlätta livspusslet för hundägare.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden