Ny bok: Därför måste du digitalisera – eller dö

Okategoriserade
Text: Calle Fleur
Publicerad

Digitalisera eller dö, kan man sammanfatta budskapet i månadens utgåva av Chefboken. Hur viktig är egentligen frågan om digitalisering i arbetslivet?
”Den är oerhört viktig. Det tycker jag tydligt framgår både av de böcker som utkommer just nu och av de samtal jag har med chefer på olika nivåer runt om i landet. Det spelar ingen roll om man jobbar på bank, i kommun eller i ett privat företag, alla pratar om digitalisering. Om frågan sedan är fullt så ödesmättad som boktiteln antyder återstår att se, men det pågår helt klart ett paradigmskifte som redan har påverkat vårt sätt att arbeta och leda medarbetare.”

Fredrik
Fredrik Emdén, redaktör Chefboken
Journalist och författare, bokredaktör och återkommande frilansreporter på Chef samt redaktör för Chefboken sedan många år. Fredrik Emdén är 42 år, bor i Visby tillsammans med fru och två döttrar.

Varför behöver chefer läsa ”Get digital”?
”Det är en bok som är väldigt konkret, som tar avstamp i chefens vardag. Jag gillar att Arash Gilan och Jonas Hammarberg, som har skrivit boken, har en förståelse för det motstånd som kan finnas mot den typen av förändringsarbeten som digitaliseringen kräver, och att det i mångt och mycket är en generationsfråga. Det märks att de själva arbetar som chefer, att de är vana vid att argumentera för behovet av förändring. Och så tycker jag att Get digital på ett väldigt pedagogiskt sätt förklarar digitaliseringen utan att bli tråkig. Bara det är ju en bedrift.”

Kopplat till boken finns ett självskattningstest om digital mognad. Hur digitaliserad anser du dig själv vara?

”Jag försöker intala mig att jag är väldigt digital. Mina arbetsredskap är digitala, jag kommunicerar digitalt, jag jobbar mobilt och på distans. Jag är bra på att göra research i digitala källor. Men samtidigt blir jag hela tiden påmind om, inte  minst av mina barn, att jag ju faktiskt är en så kallad digital invandrare. Jag har till exempel inte alls de digitala infödingarnas okomplicerade relation till sociala medier. Jag älskar att läsa en inbunden bok. Och jag tycker att mina vinylskivor spöar alla streamingtjänster i världen.”

2016-CB-05-Get-digiral-1

Missa inte Get digital – nu som Chefboken!

Utvald ledarskapslitteratur sammanfattad till 19 minuters läsning.
Chefboken även som ljudfil och fulltext.
Tillgång till biblioteket med över 100 titlar.

Prova på-erbjudande

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden