Fanny Widman sitter på en bänk.

Fanny Widman om nya boken: ”Kvinnor blir ofta satta i lilla gumman-facket”

Vi är inte så jämställda som vi tror. Det förstod Fanny Widman när hon intervjuade hundratals yrkeskvinnor. I boken Det är nog nu ger hon konkreta råd om hur vi kan förändra attityder och normer.

Varför skrev du boken?     
”Jag startade podden Fannys förebilder för att jag undrade om andra kvinnor också hade blivit annorlunda behandlade än deras manliga kolleger och ville lära mig att tackla det. Efter över 100 intervjuer insåg jag att problemet är mycket större än jag trott. Jag har fått utmana mina perspektiv och har lärt mig mycket om strukturer och normer. Jag vill dela med mig och visa konkret vilka konsekvenser strukturerna har i vår vardag och vad man kan göra åt ojämlikheten.”

Varför behövs din bok?
”Tidigare kände jag mig ensam och trodde att det berodde på mig när jag blev behandlad annorlunda. Det händer så ofta att kvinnor blir satta i ’lilla-gumman-facket’ att vi inte reagerar på det eller är medvetna om att det händer. Medvetenheten behöver ökas så att normer och strukturer lyfts upp till ytan. Vi pratar mycket om jämställdhet, men behöver agera i vardagen.”

Vad är det största hindret för jämställdhet i arbetslivet?
”Ett är att många går i försvar när ämnet kommer upp och säger att det inte är så på just deras arbetsplats. Men det finns överallt. Man måste våga analysera sina egna beteenden och sätta tydliga konkreta mål för hur vi ska bli jämställda.”

Fanny Vidman, gästkrönikör

Läs också: Fanny Widman: ”Det är 2020 och kvinnor blir fortfarande förminskade på jobbet”

Vad är det viktigaste jag behöver göra för att främja jämställdhet?
”Skaffa mer kunskap och läs på om hur normer och strukturer påverkar oss. Våga också kritiskt ifrågasätta dina egna beteenden.”

Hur kan jag skapa en inkluderande kultur?
”Du behöver ha på dig jämlikhetsglasögonen hela tiden och sätta tydliga spelregler. Agera alltid när du ser något som händer, som att någon får mindre talutrymme, får en kommentar, sämre lön eller hur rekryteringen sker. Tänk också på hur du själv agerar och på vad du säger.”

Fanny Widman

Läs också: Fanny Widman: ”Sluta snacka värderingar – börja leva dem!”

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

karriarprofilwebb
Karriär

Daniel Forss: ”Jag började så långt ner man kan komma”

Daniel Forss är bondsonen som blev dagligvarustjärna som blev fastighets-vd. ”Jag har alltid velat ligga steget före”, säger han. 

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
David Ståhlberg och Johan Eriksson har grundat Chapter X, som utbildar i entreprenör- och intraprenörskap.
Karriär

Webinar: Så vässar du dina karriärmöjligheter

Video + Text

Kört fast i karriären? Att gå vidare och utveckla nya idéer behöver inte vara svårt, säger Johan Eriksson, utvecklings­­- och innovationsexpert hos Google. ”Det krävs inga speciella egenskaper. Hjärnan är plastisk och vi kan alla göra val. Det som krävs är en vilja och nyfikenhet.”

Person som vaskar fram en gyllene person ur sand.
Karriär

Chefs undersökning: Ont om guldkorn vid rekryteringar

Inte bara svårt att rekrytera, utan mycket svårt. En femtedel av Sveriges chefer tycker att det är närmast omöjligt att hitta rätt kandidat. Det visar Chefs undersökning. Samtidigt har covid-19-pandemin fört med sig nya sätt att komma framåt med rekryteringen.

Byggarbetare som arbetar
Karriär

Kompetensexperten om utmaningarna för byggbranschen

Saknas: Över 10 000 nya medarbetare – om året. Byggbranschen skriker efter folk och ser förändringar i utbildningssystemen som ett sätt att säkra kompetensförsörjningen. Samtidigt finns massor för enskilda chefer att göra här och nu. Det menar Elin Kebert på Byggföretagen.

serdilwebb
Karriär

Högtryck efter pandemin för djursjukhuschefen

När fler skaffar husdjur får Serdil Öcmaz mer att göra på jobbet. Rollen som Sverigechef på snabbväxande djursjukhuskedjan Anicura är senaste utmaningen i en karriär som kretsat kring samhällsnytta. Att bygga och skapa struktur är min grej”, säger hon. 

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
Man som byter jobb
Karriär

Fyra av tio tjänstemän vill byta jobb

Går du i tankarna att byta jobb? Då är du inte ensam. Drygt fyra av tio privatanställda är sugna på att byta arbete eller arbetsgivare och det är kvinnorna som trivs sämre på sin nuvarande arbetsplats.