Drottning Elizabeth i rosa hatt
Foto TT/Andrew MatthewsVem vill inte ha drottning Elizabeth som chef?

Nu kan du bli chef över kungliga resor – vid brittiska hovet

Sörjer du att säsong 3 av The Crown redan är slut? Nu har du chansen att ta dig in i hetluften på riktigt. Det brittiska hovet söker nämligen en ”director of royal travel”, eller chef för de kungliga resorna.

Slutet av året innebär för många tankar om nytt jobb och eventuella framtida karriärförändringar. Och vad smäller egentligen högre än att bli anställd av drottning Elizabeth? Nu har det brittiska hovet gått ut med en jobbannons om att de söker en ny chef för de kungliga resorna, en ”director of royal travel”.

Med basen i anrika Buckingham Palace ska du på 37,5 timmar i veckan hantera och planera resor för kungafamiljen och deras hushåll. Det handlar bland annat om att organisera flyg och det kungliga tåget – samt att se över drottning Elizabeths helikopterresor. Lönen är 85 000 pund, det vill säga över en miljon kronor om året.

”Rollen är avgörande för att säkerställa att det kungliga hushållet genomför och köper säkra, effektiva, kostnadseffektiva och lämpliga resetjänster inför de officiella uppgifter medlemmarna av kungafamiljen och deras hushåll gör”, står att läsa i annonsen.

Du kommer också att vara rådgivare i relation till relevanta myndigheter utifrån ett säkerhets-, trygghets- och miljöperspektiv.

För att bli utvald gäller det att slipa på cv:t: du ska ha bevisad ledarskaps- och managementkompetens, kunskaper inom förhandling, erfarenhet av att hantera resor och logistik och vara bra på konfliktlösning.

Sista ansökningsdag är den 20 december och vill du titta närmare på annonsen till Director of travel finns den här. Du kan också ansöka direkt på Linkedin, vilket över 200 personer redan gjort.

hundpajobbet1

Läs också: Ta med hunden till jobbet – sänker stressen

poddpremia%cc%88r
Nytt avsnitt

Chef Dilemma

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I senaste avsnittet möter Cissi Elwin Microsofts vd Hélène Barnekow. Finns där poddar finns.

Relaterade artiklar

Person i blå skjorta som funderar över karriärbyte
Karriär

3 sätt att byta karriär – under corona

Om förändring är skrämmande kan blotta tanken på ett karriärskifte i coronakrisens efterdyningar te sig än värre. Men det är fullt möjligt att byta karriärspår även i dessa tider. Så här gör du. 
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
Röstdesigner och jobba hemifrån-koordinator är två yrken som spås komma i framtiden.
Karriär

5 helt nya yrken – i coronakrisens spår

Medan praktiskt taget alla företag och verksamheter tagit stryk under coronakrisen, uppstår även helt nya yrkesområden, inte minst för chefer. Här är fem helt nya drömjobb att satsa på.
Fem personer i rad
Karriär

Egenskaperna rekryterare letar efter post-corona

Vilka personliga egenskaper letar arbetsgivarna efter post-corona? Och vad söker kandidaterna efter? En undersökning från Novare ger svar.
Pengar i högar
Karriär

Här är de 10 bäst betalda jobben i Sverige

Drömmer du om en hög månadslön? Då bör du spana in yrkena som SCB listar som de bäst betalda i Sverige.
Person på balkong som gör en jobbintervju online
Karriär

7 tips: Så lyckas du med den digitala jobbintervjun

Under coronapandemin har jobbintervjuer på distans fått ett rejält uppsving. Men hur gör man för att verkligen få fram sin kompetens i ett videomöte? Här är 7 tips – som tar dig närmare drömjobbet.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Kvinna som sitter i självkörande bil
Karriär

AI på gott och ont

Som chef bombarderas du antagligen av AI-relaterade budskap och krav, som kan vara svåra att leva upp till och navigera mellan. Per Högselius, professor i teknikhistoria vid KTH, hjälper dig på vägen.