Drottning Elizabeth i rosa hatt
Foto TT/Andrew MatthewsVem vill inte ha drottning Elizabeth som chef?

Nu kan du bli chef över kungliga resor – vid brittiska hovet

Sörjer du att säsong 3 av The Crown redan är slut? Nu har du chansen att ta dig in i hetluften på riktigt. Det brittiska hovet söker nämligen en ”director of royal travel”, eller chef för de kungliga resorna.

Slutet av året innebär för många tankar om nytt jobb och eventuella framtida karriärförändringar. Och vad smäller egentligen högre än att bli anställd av drottning Elizabeth? Nu har det brittiska hovet gått ut med en jobbannons om att de söker en ny chef för de kungliga resorna, en ”director of royal travel”.

Med basen i anrika Buckingham Palace ska du på 37,5 timmar i veckan hantera och planera resor för kungafamiljen och deras hushåll. Det handlar bland annat om att organisera flyg och det kungliga tåget – samt att se över drottning Elizabeths helikopterresor. Lönen är 85 000 pund, det vill säga över en miljon kronor om året.

”Rollen är avgörande för att säkerställa att det kungliga hushållet genomför och köper säkra, effektiva, kostnadseffektiva och lämpliga resetjänster inför de officiella uppgifter medlemmarna av kungafamiljen och deras hushåll gör”, står att läsa i annonsen.

Du kommer också att vara rådgivare i relation till relevanta myndigheter utifrån ett säkerhets-, trygghets- och miljöperspektiv.

För att bli utvald gäller det att slipa på cv:t: du ska ha bevisad ledarskaps- och managementkompetens, kunskaper inom förhandling, erfarenhet av att hantera resor och logistik och vara bra på konfliktlösning.

Sista ansökningsdag är den 20 december och vill du titta närmare på annonsen till Director of travel finns den här. Du kan också ansöka direkt på Linkedin, vilket över 200 personer redan gjort.

hundpajobbet1

Läs också: Ta med hunden till jobbet – sänker stressen

poddpremia%cc%88r
Nytt avsnitt

Chef Dilemma

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? I senaste avsnittet möter Cissi Elwin Microsofts vd Hélène Barnekow. Finns där poddar finns.

Relaterade artiklar

7 av 10 svenskar vill vidareutbilda sig inom tre år.
Karriär

2 av 5 ångrar yrkesvalet – vill omskola sig

En färsk undersökning visar att en majoritet av svenskarna vill stärka sin yrkeskompetens. Många ser vidareutbildning som en väg mot en ny karriär – och så många som 40 procent ångrar sitt yrkesval.
Hemfrids vd Monica Lindstedt
Annonssamarbete Chef + Hemfrid

Ge dig själv mer vardagsflow 2020

Andan i halsen. Ständigt dåligt samvete. Många chefer har tappat livsbalansen. ”Har du råd, så köp en tjänst och ta hand om dig själv”, råder Hemfrids Monica Lindstedt.
cb-content-focus
Arbetsmiljö

Chefer som kan fokusera är framtidens vinnare

Känner du att livet innehåller för många distraktioner? Forskning visar tydligt att förmågan till fokuserad uppmärksamhet är en stor konkurrensfördel både på jobbet och i livet i stort. Samtidigt har vår förmåga att fokusera aldrig varit så utsatt för prövningar som nu. 
Joceline Akgun, vd på Creative Headz
Karriär

Joceline Akgun: ”Jag har alltid drömt om en ledarroll”

Hår – det ville hon absolut inte jobba med. I dag är Joceline Akgun vd för snabbväxande frisörkedjan Creative Headz, med sammanlagt elva salonger och fler i sikte.
Så skriver du ett bra cv år 2020.
Karriär

5 steg till ett vinnande cv

Att kort sammanfatta sina meriter på ett relevant sätt och samtidigt stå ut från mängden lite lagom mycket har alltid varit en konst. Nu kommer dessutom AI och algoritmer med i bilden på bred front.
Dags för karriärförändring? Du är inte ensam, enligt en undersökning.
Karriär

Så vill vi förändra våra jobb i år

Siktet inställt på en rejäl karriärförändring under 2020? Du är inte ensam. Hälften av alla svenskar har just sådana planer, visar en Sifo-undersökning som gjorts på uppdrag av bemannings- och rekryteringsföretaget Randstad.
skandia_3
Annonssamarbete Chef + Skandia

Bli en magnet för de bästa medarbetarna

Konkurrensen är knivskarp. Företag som vill locka – och hålla kvar – de bästa medarbetarna behöver steppa upp. ”Det handlar om att vara en bra, ansvarsfull och attraktiv arbetsgivare”, säger Mattias Munter på Skandia.
Linda Waxin intervjuas av Cissi Elwin.
Karriär

Kan röd-gröna timmar lösa karriärkrisen?

I podden Chef Dilemma låter Chef toppcheferna ställas inför vanliga chefsdilemman. I senaste avsnittet ger Linda Waxin tips på några möjliga utvägar när man tappat sugen – mitt i karriären.