Drottning Elizabeth i rosa hatt
Foto TT/Andrew MatthewsVem vill inte ha drottning Elizabeth som chef?

Nu kan du bli chef över kungliga resor – vid brittiska hovet

Sörjer du att säsong 3 av The Crown redan är slut? Nu har du chansen att ta dig in i hetluften på riktigt. Det brittiska hovet söker nämligen en ”director of royal travel”, eller chef för de kungliga resorna.

Slutet av året innebär för många tankar om nytt jobb och eventuella framtida karriärförändringar. Och vad smäller egentligen högre än att bli anställd av drottning Elizabeth? Nu har det brittiska hovet gått ut med en jobbannons om att de söker en ny chef för de kungliga resorna, en ”director of royal travel”.

Med basen i anrika Buckingham Palace ska du på 37,5 timmar i veckan hantera och planera resor för kungafamiljen och deras hushåll. Det handlar bland annat om att organisera flyg och det kungliga tåget – samt att se över drottning Elizabeths helikopterresor. Lönen är 85 000 pund, det vill säga över en miljon kronor om året.

”Rollen är avgörande för att säkerställa att det kungliga hushållet genomför och köper säkra, effektiva, kostnadseffektiva och lämpliga resetjänster inför de officiella uppgifter medlemmarna av kungafamiljen och deras hushåll gör”, står att läsa i annonsen.

Du kommer också att vara rådgivare i relation till relevanta myndigheter utifrån ett säkerhets-, trygghets- och miljöperspektiv.

För att bli utvald gäller det att slipa på cv:t: du ska ha bevisad ledarskaps- och managementkompetens, kunskaper inom förhandling, erfarenhet av att hantera resor och logistik och vara bra på konfliktlösning.

Sista ansökningsdag är den 20 december och vill du titta närmare på annonsen till Director of travel finns den här. Du kan också ansöka direkt på Linkedin, vilket över 200 personer redan gjort.

hundpajobbet1

Läs också: Ta med hunden till jobbet – sänker stressen

poddpremia%cc%88r
Chef Dilemma

Poddgäst: Hélène Barnekow

Hur löser Sveriges toppchefer tuffa dilemman? Cissi Elwin Microsofts vd Hélène Barnekow. Finns där poddar finns.

Relaterade artiklar

karriarprofilwebb
Karriär

Daniel Forss: ”Jag började så långt ner man kan komma”

Daniel Forss är bondsonen som blev dagligvarustjärna som blev fastighets-vd. ”Jag har alltid velat ligga steget före”, säger han. 

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
David Ståhlberg och Johan Eriksson har grundat Chapter X, som utbildar i entreprenör- och intraprenörskap.
Karriär

Webinar: Så vässar du dina karriärmöjligheter

Video + Text

Kört fast i karriären? Att gå vidare och utveckla nya idéer behöver inte vara svårt, säger Johan Eriksson, utvecklings­­- och innovationsexpert hos Google. ”Det krävs inga speciella egenskaper. Hjärnan är plastisk och vi kan alla göra val. Det som krävs är en vilja och nyfikenhet.”

Person som vaskar fram en gyllene person ur sand.
Karriär

Chefs undersökning: Ont om guldkorn vid rekryteringar

Inte bara svårt att rekrytera, utan mycket svårt. En femtedel av Sveriges chefer tycker att det är närmast omöjligt att hitta rätt kandidat. Det visar Chefs undersökning. Samtidigt har covid-19-pandemin fört med sig nya sätt att komma framåt med rekryteringen.

Byggarbetare som arbetar
Karriär

Kompetensexperten om utmaningarna för byggbranschen

Saknas: Över 10 000 nya medarbetare – om året. Byggbranschen skriker efter folk och ser förändringar i utbildningssystemen som ett sätt att säkra kompetensförsörjningen. Samtidigt finns massor för enskilda chefer att göra här och nu. Det menar Elin Kebert på Byggföretagen.

serdilwebb
Karriär

Högtryck efter pandemin för djursjukhuschefen

När fler skaffar husdjur får Serdil Öcmaz mer att göra på jobbet. Rollen som Sverigechef på snabbväxande djursjukhuskedjan Anicura är senaste utmaningen i en karriär som kretsat kring samhällsnytta. Att bygga och skapa struktur är min grej”, säger hon. 

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
Man som byter jobb
Karriär

Fyra av tio tjänstemän vill byta jobb

Går du i tankarna att byta jobb? Då är du inte ensam. Drygt fyra av tio privatanställda är sugna på att byta arbete eller arbetsgivare och det är kvinnorna som trivs sämre på sin nuvarande arbetsplats.