barn-dator
Foto: Pixabay

Nå digital succé med hjälp av unga

7 av 10 beslutsfattare anser att de inte har tillräcklig kompetens inom it och digital utveckling, ändå måste de ibland ta beslut i ämnet. Det visar en SIFO undersökning* från i höstas gjord på uppdrag av TDC.

”Börja med att göra din egen hemläxa och lär dig om digitalisering. Du kanske har ungdomar hemma eller bekanta som har ungdomar som du kan detaljstudera i deras digitala vanor och beteenden”, säger Agneta Rinman, vd för KTH Executive School som utbildar chefer i ämnet.

Tillsammans med Erik Heilborn, vd för TDC, ger Agneta Rinman sina bästa råd för chefer som vill hänga med mer än vad de kanske gör i den digitala utvecklingen.


1. Gör din hemläxa.

Prova! Häng på sociala medier, börja boka biljetter online, prova nya appar och digitala plattformar och kolla vad andra gör. Studera vad unga gör digitalt och hur de använder digitala tjänster.

2. Utgå från användaren…
Börja tänka på användaren av företagets tjänster och den personens situation. Vad skulle göra era tjänster ännu bättre för dem.

3. … och ta hjälp av unga.
Prova dina idéer på dem och fråga vad de tycker.

4. Använd all kompetens.
Se utanför din avdelning och undersök kompetens som finns utanför din arbetsgrupp. Ofta finns det personer inom företaget som är digitalt kompetenta. Använd dem över avdelningsgränserna.

5. Rekrytera och utbilda.
Gå kurser och utbilda personal. Ibland kan det behöva rekryteras in kompetens men det är lika viktigt att utveckla och höja lägsta kompetensen i företaget. Höj lägsta nivån på kunskapen.

6. Se längre än nutid.
Sitter du i en beslutssituation i hur företaget ska gå framåt tekniskt, försök se längre än vad ni gör just nu och titta på vad ni skulle kunna göra och hur andra gör.

”Vi pratar mycket om innovativa start-ups som Airbnb och Spotify. De gäller kanske inte just din aktuella verksamhet men de är exempel på något”, säger Agneta Rinman och ger ett exempel:

Säg att du jobbar för en bank vars största kärnaffär är att låna ut pengar till unga som skuldsätter sig hela livet för att köpa en bostad. Det kanske inte är vad unga vill ha om 20 år, de kanske vill ha ett Airbnb-liknande alternativ men som permanent boende. Då är frågan, vad betyder det för vår verksamhet och hur borde vi agera utifrån det.

 

*Undersökningen genomfördes i juni 2015 och presenterades i september. Runt 1000 chefer som arbetar i privata företag med minst 50 medarbetare deltog i undersökningen. Den genomfördes av TNS SIFO på uppdrag av TDC som nu tillsammans med KTH Executive School startat en utbildning för chefer i ämnet. Läs mer om undersökningen 

Relaterade artiklar

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
Gabriella Huss på K2 Search har fem råd till chefer som kört fast i karriären. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Ta dig förbi hindren i din chefskarriär

Den klassiska karriärtrappan är raserad. En ny typ av chefskarriär tar form – med ökad risk att uppleva att man har kört fast. ”Viktigast för att ta sig vidare då är självkännedom”, säger chefsrekryteringsexperten Gabriella Huss.
googlestudien
Beslutsfattande

Googlestudie: 10 saker chefen måste leva upp till

Uppdaterar svaren i den 10-åriga studien.

hogpresterare-2
Arbetsmiljö

Siffror: Kraftig ökning av sjuka chefer

Allt fler chefer hamnar i lång sjukfrånvaro. Främst är det kvinnliga chefer som är drabbade, visar nya siffror.
cirkus
Beslutsfattande

Orädda chefer är mer framgångsrika

Hon myntade begreppet psykologisk trygghet och är nu aktuell med ny forskning i boken The fearless organization.

robot-8
Beslutsfattande

Här är svenska roboten som arbetstränar medarbetare

Nu är den lanserad – den svenska roboten Furhat som tagit sex år att utveckla. Den kan arbetsträna nya medarbetare i kniviga sociala situationer och göra mer fördomsfria arbetsintervjuer.
Erik Sundqvist på Michelin ringar in och lyfter sitt ledarskap med en Executive MBA på Stockholms universitet. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Nya metoder får ledarskapet att skjuta fart

Erik Sundqvist ringar in och lyfter sitt ledarskap med nya verktyg och kunskaper. Fyra lärdomar har varit extra användbara.

egeskape
Beslutsfattande

Egenskapen som skapar framgång

En egenskap är extra viktig i en snabbrörlig värld, menar en ny studie. För att lyckas som ledare krävs det att du är ödmjuk inför att hela tiden lära dig nya saker.