michel-issa
Michel Issa, entreprenör och delägare i fyra företag, har tagit emot Kompassrosen – ett stipendium från Konungens stiftelse Ungt ledarskap.

Munken som blev multientreprenör

Varje år delar Konungens stiftelse Ungt ledarskap ut priser till tre unga ledare. I år gick ett av stipendierna på 250 000 kronor till entreprenören Michel Issa från Norrköping. Han driver fyra företag, men är också initiativtagare till flera internationella välgörenhetsprojekt.

Han belönas för att han ”kombinerar omtanke med kreativitet och passionerad handlingskraft på ett sätt som skapar nya verksamheter och samtidigt ljusa öppningar i svåra frågor som utanförskap, vilket ger samhället en värdegrundad tillväxt.”

Starten var tuff för dig som entreprenör och chef, berätta?
”Jag startade mitt första företag, Kenoro Camp, när jag skulle arrangera ett läger för utsatta ungdomar. Vi skulle hyra en kursgård men hyran var otrolig hög.  Jag började leta på Blocket efter en anläggning att  köpa, så att jag själv kunde hyra ut till organisationer som inte har så mycket pengar. De första två åren gick vi med förlust. Jag öppnade inte gården för att tjäna pengar, utan jag ville att det skulle bli en mötesplats för alla. Det kom många grupper, men tyvärr tjänade vi inte så mycket pengar. Affärsidén var ju att vi skulle vara billiga! De två första åren var jättetuffa, och ibland ville jag ge upp. Men min bror sa till mig ’du har inte misslyckats. Det är först när du ger upp som du har misslyckats.’ De orden var viktiga för mig.”

Hur gjorde du för att vända företaget?
”Jag blev mer kreativ i hur jag skaffade nya kunder. För att se vilka de största ideella organisationerna var begärde jag ut en lista över de organisationer som får störst statligt stöd. Där var ju alla listade, och hur mycket stöd de fick. Min tanke var att ’de som får mycket stöd, de måste ju också arrangera någon form av läger’. Och så skickade jag mejl till dem och presenterade mig som entreprenör.”

Gjorde du något annat?
”Jag började nätverka mer, och skickade mejl till personer utanför min umgängeskrets. Jag skickade flera hundra mejl till Sveriges mest framgångsrika entreprenörer och presenterade mig. Många svarade inte. Men Gunilla von Platen (serieentreprenör och känd från SVT:s Draknästet) hörde av sig. När jag fick träffa henne, och publicerade en bild från vårt möte, öppnades många dörrar. Innan jag var entreprenör hade jag ett nätverk där de flesta hade samma värderingar och tankar som jag. Men när jag började gå utanför min bekväma zon, och träffade människor med en helt annan bakgrund än jag, utvecklades jag tio gånger mer.”

Vilken är din starkaste drivkraft?
”Att tjäna pengar är inte det primära. Det viktigaste för mig att vara orsak till någon annans lycka. När jag hjälper någon annan att lyckas, lyckas jag.”

Du är fortfarande ung och relativt oerfaren som chef. Vad behöver du jobba på?
”Jag är helt självlärd. Innan jag startade företag läste jag teologi med mål att bli munk. Jag är tacksam för det här stipendiet eftersom jag får 250 000 kronor som ska gå till min utbildning. Jag är i behov av det. Jag behöver lära mig mer om företagsekonomi och ledarskap.”

Vad tar du med dig från din teologutbildning till din roll som chef?
”Jag studerade sammanlagt tio år för att bli munk. Fyra år i kloster och sex års studier i teologi i England. Min bror är munk, min syster är nunna, och jag såg hur min bror hjälpte så många personer. Jag valde till slut att inte bli munk, eftersom jag såg att jag kunde göra så mycket mer som civil. Min bakgrund har lärt mig att förstå att vi alla tillhör varandra, att vi har behov av varandra och att vi kompletterar varandra, oavsett vilken bakgrund vi har.”

Stipendiekommitténs motivering: Michel Issa tilldelas Konungens Stiftelse Ungt Ledarskaps stipendium Kompassrosen inom kategorin näringsliv för han kombinerar omtanke med kreativitet och passionerad handlingskraft på ett sätt som skapar nya verksamheter och samtidigt ljusa öppningar i svåra frågor som utanförskap, vilket ger samhället en värdegrundad tillväxt.

 

 

Relaterade artiklar

Några medarbetare kastar papper omkring sig på ett kontor med utsikt över vattnet.
Karriär

Livet på kontoret blir satir på scenen

Får man skratta åt likabehandlingsplaner? Ja, i alla fall på teatern. Nya pjäsen Vi hade i alla fall tur med ramavtalet gör svart humor av sådant som chefer brottas med i sin vardag.

”Det finns många igenkänningsteman”, säger regissören Jenny Nörbeck om pjäsen som snart går upp på Göteborgs stadsteater.

Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia, råder alla att skaffa en krockkudde för framtiden.
Annonssamarbete Chef + Skandia

Nyfikenhet och sparande – chefens skydd mot ålderism

Chefer behöver arbeta mot ålderism, men också undvika att själva drabbas. ”Fortsätt vara nyfiken – och skaffa en krockkudde”, råder Mattias Munter, pensionsekonom på Skandia.

linda_waxin_kronikor-768x432-2
Krönikor

Linda Waxin: ”Vem har aldrig gjort sig skyldig till destruktivt ledarskap?”

”Jag tror att ingen av oss chefer skulle kunna säga att vi inte, i korta glimtar eller längre svackor, gjort oss skyldiga till varierande grad av destruktivt ledarskap”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.

En bild på figurer som gör glada och ledsna miner. Och en bild på en leende kvinna på stranden.
Karriär

EQ viktigt för entreprenörer 

Emotionell intelligens är viktigare för entreprenörer än problemlösning, visar en ny studie.

Filip Adelstav på en tom läktare vid en fotbollsplan.
Karriär

Proffsfotboll lärde bankchefen om ledarskap

Fotboll på högsta nivå gav Filip Apelstav ovärderliga insikter i ledarskap. Sin framgångsrika karriär som proffsspelare har han växlat in mot den som bankchef, fortfarande lika framgångsrik.

”Det måste göras med hjärtat”, säger han.

En man sitter framför en dator och ser uttråkad ut.
Karriär

Brist på kompetensutveckling

Nästan varannan anställd har gått miste om kompetensutveckling under pandemin, visar en ny undersökning. Fler än var femte har aldrig fått någon kompetensutveckling under hela sin karriär.

Ansvaret för hur hybridarbetet ska ta form får inte landa på enskilda chefer utan är ett ledningsansvar, menar arbetsplatsstrategen Karin Ståhl på GoToWork. Foto: Magnus Liam Karlsson
Annonssamarbete Chef + GoToWork

5 tips för att lyckas med det nya arbetslivet

Arbetsplatsstrategen Karin Ståhl delar med sig av det viktigaste chefer behöver veta för att lyckas leda i det nya normala efter pandemin.

En dagbok på ett bord. Bild på
Hälsa

Dr Mounas 5 tips för att bli lyckligare

På Chefdagen fick Dr Mouna alla deltagarna att så väl hoppa jämfota som att rodna rejält. Allt i syfte att öka sitt välmående.