Fågel mot molnig himmel

”Mitt i natten ringde telefonen”

Mitt i natten ringde telefonen. Katarina Roddar, hr-direktör på Pwc, låg och sov men blev klarvaken när en av verksamhetscheferna med bruten stämma berättade att de förlorat en medarbetare.

En av hans underordnade, en chef, hade fått ett hjärtstopp på ett träningspass under kvällen.

”Trots att jag blev chockad och ledsen var det bara att sätta igång och jobba. Den här chefen ledde en stor arbetsgrupp som skulle reagera när han inte dök upp som vanligt morgonen därpå. Dessutom visste en medarbetare vad som hänt och det fanns en potentiell risk för spridning utanför vår kontroll om vi inte hanterade det direkt”, minns Katarina Roddar händelsen som har några år på nacken.

Hon bildade en krisgrupp, med den avlidnes närmaste chef plus ytterligare en chef från ledningsgruppen och Pwc:s krisleverantör; en psykolog de samverkat med en längre tid. Under natten redde de ut vad som hade hänt och vad de behövde göra.

”I arbetsgruppen fanns en senior person som tidigare haft den avlidnes chefsroll. Eftersom han kände alla medarbetarna och är en så trygg person bad vi honom att informera gruppen. Med mig vid sin sida, förstås.”

Hon pratade länge med den utsedde personen under natten och morgonen därpå, för att han skulle känna sig så okej som möjligt med det svåra uppdraget. Han var otroligt berörd och ledsen. Den avlidne hade inte bara varit hans kollega utan de hade även tränat mycket ihop. Katarina Roddar som inte hade en lika nära relation till den avlidne var inte lika påverkad av sorgen på ett personligt plan och kunde därför vara ett reellt stöd.

Klockan åtta på morgonen skickades det ut en kallelse till ett infomöte en halvtimme senare via elektroniska kalendrar och mejl med en vädjan om att alla skulle prioritera mötet.

”Den utsedde chefen var orolig för att han inte skulle klara av att hålla informationen. Men jag försökte försäkra honom om att han absolut inte behövde vara Stålmannen utan kunde visa hur ledsen han var. Och att jag skulle stå bredvid och vara redo att, när helst han ville, ta över.”

Katarina Roddar som bor flera mil från det drabbade kontor steg upp i ottan och körde bil. Med sig tog hon en massa läsk och choklad.

”Jag visste att jag var på väg till en väldigt tuff situation, där i stort sett en hel avdelning skulle hamna i ett chocktillstånd. Då kan det vara bra att ha med sig något med högt sockerinnehåll.”

På kontoret hade man redan förstått att det hänt något hemskt. En medarbetare hade av misstag fått syn på den utsedde chefen gråtandes och började ställa frågor men de lyckades informera hela gruppen samlat.

”Vi berättade helt sakligt vad som hänt, så mycket som vi visste och lät sedan medarbetarna ställa frågor. Alla blev jätteledsna men reagerade väldigt olika. Vissa ville vara tillsammans, andra ville vara ifred på sina rum. Någon hämtade en filt, satt nära och kramades. Jag stannade hela dagen, satt dels i fikarummet och var tillgänglig för alla som ville prata men sökte också upp de som gått till sina rum. Det var en mycket omtyckt chef som dog, och det är såklart extra chockartat att förlora en vältränad person, som man trott skulle få ett långt liv, på ett sådant sätt. Man inser hur skört livet är.”

krise

Läs också: 8 steg: Så ger chefen stöd – till medarbetaren i kris

Så småningom beslöt man sig för att hämta dit lunch och äta tillsammans. Det fanns inga krav på att någon skulle jobba och på eftermiddagen valde några att gå hem tidigare medan andra dröjde sig kvar i gemenskapen. Mellan allvarligare toner hördes även ett och annat skratt när arbetsgruppen tillsammans mindes något roligt om den avlidne chefen.

Någon dag senare utsågs en ny chef för gruppen och hen fortsatte att samla alla en gång om dagen. Gruppen var också mycket mån om att ta hand om varandra och reagerade direkt om någon drog sig undan.

”Jag var tillbaka med jämna mellanrum, och de som önskade fick också möjlighet att träffa vår krispsykolog. ”Det jag minns”, säger Katarina Roddar och här stockar sig rösten fast det var länge sedan, ”är hur vi människor sluter oss samman och hjälps åt, vilken enorm kraft det finns i det. Jag minns också den otroliga värmen i en så sorglig situation. Att man inte bara är sig själv närmast utan att vi månar om varandra.”

medarbetareisorg1800

Läs också: Så stöttar du medarbetare i sorg under corona

chef_maj_2020-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

sommarbanner
Ledarskap

Häng med Chef i sommar!

Under juli uppdateras inte chef.se lika ofta, men vi har samlat det bästa av allt inom ledarskap, karriär och utveckling för dig.
Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har tagit en Executive MBA på Stockholms universitet.
03:10
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

Studier och chefsjobb samtidigt – då lyfter ledarskapet

Video: Cheferna Sebastian Persson och Carina Kjellberg har nyss tagit en Executive MBA. Den tvååriga deltidsutbildningen har gjort stor skillnad tycker de: ”Är man nyfiken, då får man extremt mycket tillbaka.” ”Ta chansen!”
Jonna Bornemark, filosof
Ledarskap

Jonna Bornemark: ”Vi måste bli bättre på att hantera det vi inte hade väntat oss”

Filosofen Jonna Bornemark har tagit strid mot ”mäthysterin” i samhället och vill varna för en övertro på total kontroll bland chefer. ”Viktigare är att vässa en rörlighet i tänkandet”, säger hon.
Trött chef som arbetar övertid vid sitt skrivbord
Arbetsmiljö

Chefer arbetar mest övertid – utan ersättning

Chefer är den grupp på arbetsmarknaden som arbetar mest övertid utan kompensation, visar en ny rapport från SCB.
spritmuseum1800
Ledarskap

”Förlåt, jag är museichef egentligen!”

På Spritmuseum i Stockholm får cheferna rycka in i kassa, disk och servis sedan medarbetarskaran krympt med en tredjedel. ”Ett sätt att ta sig igenom en svår period”, säger museichefen Ingrid Leffler.

Illustration av kvinna som tittar i kikare på en ö med en palm och en skattkista
Ledarskap

Transformativt ledarskap – så funkar det

Omvärlden förändras i en rasande takt och det gäller för chefer och verksamheter att hänga med. En svensk fallstudie visar hur transformativt ledarskap kan bedrivas i verkligheten – med lyckat resultat.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Introverta chefer har flera fördelar som ledare
Ledarskap

7 råd: Så blir du som är introvert en ännu bättre chef

Introverta chefer framstår ofta som mer empatiska, fokuserade och uppmärksamma på andra. Dra fördel av dina introverta drag som chef.