miat-2

Mia Törnblom: Värderingar avgör allt

”Jag vill hylla de bolag som vill vara den bästa arbetsplatsen för sina medarbetare, som har sin värdegrund med i alla beslut som tas och som ser individen som en tillgång. Det är ni som gör världen bättre!”, skriver Mia Törnblom i sin krönika.

Vi lever i en magisk tid, vi är ett klick från all information, all kunskap, all kompetens som vi överhuvudtaget kan fantisera om att vi behöver. Teknikutvecklingen är enorm. Och samtidigt finns det en sak som inte har ändrats och det är vi människor. Våra hjärnor har inte fått uppdateringar i samma takt som våra smartphones. För att vi ska klara av att vara hållbara krävs bland annat ett starkt självledarskap, det säger sig själv.

Jag har arbetat med ledarutveckling sedan i slutet på 1990-talet.

Mångas branscher och arbetssituation har förändrats mycket och denna tid av osäkerhet skapar såklart stress och press på ett helt nytt plan. I ledarutvecklingssamtal förr pratade de om sitt företags tioårsplan, nu är det i stället ettårsplanen. För vissa beror det på digitaliseringen, för andra handlar det om att vi konsumenter har blivit opålitliga och oförutsägbara, vi ändrar konstant våra köpbeteenden och då blir en tioårsplan mer en vision än en plan.

Tidigare pratades det mycket om organisationsstruktur, nu om de bästa metoderna för förändringsarbeten.

Snart är det 2018 och det enda vi med säkerhet vet är att vi vet väldigt lite om våra olika  branschers framtider. Därför är vår viktigaste uppgift som ledare att ge våra medarbetare förutsättningar att inte bara hantera, utan även att växa, utvecklas och vara kreativa i denna förändring.

Jag får ibland frågan vad jag beundrar mest hos ledare och företag jag har förmånen att arbeta med. ”De som lever som de lär” är mitt svar. Jag slutar aldrig att imponeras av de med god värdegrund, de som anstränger sig för att leva efter den goda värdegrund de har. Värderingar har ju blivit extra aktuellt i och med avslöjanden om miljarder som placerats för att undvika skatt. Tänk om vi kunde få lite av dessa pengar och investera dem i alla fina, modiga och ansvarsfulla individer som ska jobba med alla utmaningar för framtiden.

För mig handlar det mesta i livet om just värderingar, och därför värdesätter jag de generösa, de som inte bara ger när det syns, de som inte bara pratar utan behandlar såväl kunder som medarbetare med generositet, respekt och omtanke. Jag beundrar de ledare och organisationer som investerar i sina medarbetare.

Därför vill jag hylla alla de företag och ledare som jag haft förmånen att arbeta med i år och alla de senaste 20 åren såklart. Jag vill passa på att hylla dem som trots att de många gånger haft brist på pengar och tid ändå valt att på djupet fortbilda sina medarbetare och ledare i allt från teamutveckling till självledarskap och ledarskap. Jag vill hylla de bolag som vill vara den bästa arbetsplatsen för sina medarbetare, som har sin värdegrund med i alla beslut som tas och som ser individen som en tillgång. Det är ni som gör världen bättre!

Läs också: Mia Törnblom: Självkänsla är ditt immunförsvar

Vill du läsa mer av Mia Törnblom? Som prenumerant får du hennes krönikor först av alla.

  • Tidningen Chef – direkt hem i din brevlåda.
  • Tillgång till Chef Premium, en låst tjänst på Chef.se med vårt unika ledarskapstest, verktyg, avtal och mallar.
  • Metodbanken: Smarta genvägar för alla chefer – 300 användbara metoder, modeller och guider.

Erbjudande: Prova på tre nummer av Chef + Chef Premium för endast 199 kr!

Relaterade artiklar

mia1
Kommunikation

Mia Törnblom: Min feedback blev för brutal

"Jag hann hejda mitt ego, förbannade mig själv för att jag varit hänsynslös och skapat stress hos henne", skriver Mia Törnblom om att ge feedback.
Ett verktyg för reflektion har hjälpt Micael Broström, försäljnings- och marknadsdirektör på Elitfönster, att förstå hur medarbetarna verkligen mår och hur de ligger till.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Så ser chefen hur alla mår – på 5 minuter

”Jag letade efter en metod att säkerställa det närvarande, coachande och inkluderande ledarskapet”, säger Elitfönsters försäljnings- och marknadsdirektör Micael Broström. Han hittade det i en app.

miat-2
Mia Törnblom

Mia Törnblom: Det här lärde jag mig av en sur gubbe

Mia Törnblom berättar om sina möten med en "sur gubbe" sin senaste krönika.
tornblom
Mia Törnblom

”Chocken: Hon hade lurat oss alla”

"Därför kom hennes agerande som en chock för de flesta av medarbetarna. Hur kunde hon? Hon är ju en av de goda?", skriver Mia Törnblom i sin krönika.
pia
Mia Törnblom

Mia Törnblom: Fattar ni hur cool hon är?

Mia Törnblom hyllar Pia Sundhages ledarskap – som står pall trots svåra påfrestningar – i sin nya krönika.
mia_trapp_4cmyk
Krönikor

Mia Törnblom: Hur inkompetent är du?

Vad du säger som chef har stor betydelse. Om de vi kommunicerar med inte förstår vad vi menar, spelar det ingen roll. Och i värsta fall känner sig personen korkad eller exkluderad, skriver Mia Törnblom i sin nya krönika.
HR och chefer behöver få bättre koll på orsakerna bakom sjukfrånvaron, menar Tobias Ekros, vd på MedHelp.
Annonssamarbete Chef + MedHelp

Blind fläck hos HR hindrar minskning av sjukfrånvaro

Arbetet med att sänka sjuktalen är viktigt, men ofta ineffektivt. En ny rapport pekar på flera möjliga orsaker.

mia-tornblom-2
Krönikor

Den fulaste egenskapen en ledare kan ha

”Den stora utmaningen är att vi märker när oron för att misslyckas tar över lusten att leda.” Så skriver Mia Törnblom i sin nya krönika om vikten att vara en generös ledare.