Lediga chefsjobb
Alla chefsjobb

Löneförhandling: Så förhandlar du din egen lön

Som chef sätter du andras lön. Men hur bra är du på att förhandla din egen? När du byter jobb eller tjänst har du en gyllene möjlighet att förbättra dina villkor.

Här några principer som hjälper dig att förbereda dig inför ditt nästa lönesamtal:

1. Var medveten om dina alternativ

Det är alltid fördelaktigt att ha andra alternativ. Då kan du alltid hänvisa till vad ditt andrahandsval erbjuder dig i lön. När det inte finns några alternativ har du mycket mindre makt och du måste därför vara kreativ när det handlar om att visa det värde du tillför företaget.

Förklara varför du är den bästa per­sonen för jobbet genom att referera till att din kompetens och erfarenhet och dina personliga egenskaper är nödvändiga för dessa speciella uppgifter.

2.  Gör research

Hur sätter du själv lön för dina medarbetare? Förmodligen genom att jämföra med vad andra personer med liknande uppgifter tjänar, kolla vad konkurrenterna betalar samt utgå från det utrymme du har i budget.

I en förhandling är information detsamma som makt. När du ska förhandla om din egen lön är insyn i dessa data en framgångsfaktor.

Gör därför lite detektivarbete: sök på webbplatser för att samla information om din nya arbetsplats och vad den betalar.

Ta hjälp av Facebook och Linkedin för att kontakta människor som kan veta vad som är en lämplig lön i organisationen.

Kanske en karriärråd­givare eller konsult? Kanske andra kontakter i samma bransch?

Visst kan det vara obehagligt att fråga direkt hur mycket dina vänner i liknande positioner tjänar. I stället kan du säga: ”Vad tror du att organisationen skulle betala i lön för en sådan här tjänst?”

Använd dig av flera källor och jämför de råd du får. Med hjälp av informationen kan du sätta förväntningarna på rätt nivå. Sannolikheten är stor att rekryteraren frågar om dina krav på grundlön. Om du blir tillfrågad, svara på frågan ärligt. Arbetsgivaren behöver veta om du befinner dig inom gränsen för vad den hoppas kunna betala. Om du är arbetsgivarens främsta kandidat, är de flesta villiga att göra vad de kan för att bemöta dina önske­mål.

3. Förhandla upp ett lågt erbjudande

Om det ursprungliga förslaget är lägre än dina förväntningar ska du inte vara rädd för att uttrycka ditt ogillande.

Men gör det respektfullt, till exempel med orden ”det här låter som en summa för någon som har mindre erfarenhet än jag, jag kanske inte har framfört tillräckligt vilket värde som jag tror att jag kan tillföra er organisation?”

Backa upp ditt uttalande med den information som du har samlat.

Även om du är nöjd med det första erbjudandet, förhandla om någon annan aspekt av jobbet än lönen, till exempel andra förmåner, arbetsbeskrivningens utformning eller arbetstid.

De flesta arbetsgivare räknar med att du kommer att göra det. ”Om du inte ber om något, missar du en intressant möjlighet”, säger John Lees.

4. Fokusera på ”vi”

Var medveten om hur du når fram till den anställande chefen eller rekryteraren under hela diskussionen. Det ska inte kännas som att du har en lista med krav.

Visa i stället att du försöker komma med lösningar som uppfyller både dina och arbetsgivarens behov, att du är öppen för andra förslag än dina egna. Använd ett positivt språk. Det är en knepig balans, du vill inte trycka på mer än tillräckligt.

Du vill ju inte förhandla så hårt att folk är trötta på dig innan din första arbetsdag.

Det viktiga är att veta vad du bryr dig om mest – oavsett om det är pengar eller andra aspekter av jobberbjudandet – och hålla dig till dessa punkter.

5. Förhandla om mer än pengarna

Många gör misstaget att förhandla om ersättning i stället för ett jobb.

Lönen är konkret, men det som gör en tjänst attraktiv är ju mer än bara mängden pengar som har avsatts för den, utan de möjligheter som den för med sig.

Förutom stimulerande uppgifter, hur ser möjligheterna till avancemang ut, går uppdraget att utveckla, får du möjlighet att jobba med ledande medarbetare?

Fråga dig själv ”hur kan jag själv göra för att det här ska bli det jobb som jag är mest intresserad av att ha?”

Och förhandla därefter med din potentiella arbetsgivare om de faktorer som inte handlar om lön.

När du väl har börjat på ditt nya jobb är det svårt att göra något åt dem.

1 år med Chef för bara

1695:-

  • Expertråd och stöd i chefsfrågor
  • Djupdykande reportage och personliga intervjuer med chefer från olika branscher.
  • Inspiration och motivation till ditt ledarskap.
  • Chef Premium med smarta digitala verktyg som förenklar ditt chefsjobb.
  • Tips och råd för att ta nästa kliv i karriären.
  • Mallar och avtal ingår
  • Tidningen Chef hem i brevlådan

Skaffa Chef nu

Se alla våra erbjudanden