Återhämtning: Fem sätt att ladda om

Skolbarnen tar rast. Men vad får du? Fikapausen är näst intill utrotad, så här är fem exempel på moderna vilostunder.

Foto: Kate Williams/Unsplash

Utan jobbpauser tappar man till slut sin förmåga att fokusera. Här är fem sätt att hämta energi i vila:

1. Stäng av din mobiltelefon i 30 minuter varje dag. Gör det när det passar dig bäst. Ja, det kan räknas som en paus. Genom att inte kunna bli nådd under en kort period kan du känna dig mer fokuserad när du sätter på telefonen igen.

2. Ta en yogalektion. En timme i veckan är ett ganska litet steg. Men vad kan du tjäna på detta som chef? Om yoga får dig att slappna av så blir du en mer behaglig chef, förälder och vän. Genom att förbättra din hållning kan du minska risken för arbetsskador. Om du går med en vän är det mindre troligt att du kommer att hoppa över en lektion.

3. Unna dig en riktigt bra måltid. Om det finns torghandel där du bor, gå gärna dit och frossa bland spännande grönsaker och frukter. Lägg sedan lite extra tid på att förbereda maten, eftersom matlagning i sig ofta ger avslappning och distraktion från jobbtankar. Att laga mat tillsammans med andra är också ett bra sätt att umgås med familj eller vänner.

4. Läs en bok för nöjes skull. Försök att lägga 20 minuter om dagen på nöjesläsning. Välj gärna något lättsamt, alltså inte managementlitteratur. Varför är detta positivt för andra? Du kanske blir en bättre konversatör eller en förebild för dina barn. Nöjesläsning kan också ge dig en bra idé till jobbet. Det är ofta de mest oväntade ämnena som kan inspirerera dig och få dig att tänka på ett okonventionellt sätt.

5. Lös korsord under lunchen. Studier har visat att den kognitiva förmågan ökar av att lösa korsord regelbundet. Det kan också minska risken för demens. Om du tar en kvart av din lunch till korsord kan du få en bra start på eftermiddagen.

1 år med Chef för bara

1695:-

  • Expertråd och stöd i chefsfrågor
  • Djupdykande reportage och personliga intervjuer med chefer från olika branscher.
  • Inspiration och motivation till ditt ledarskap.
  • Chef Premium med smarta digitala verktyg som förenklar ditt chefsjobb.
  • Tips och råd för att ta nästa kliv i karriären.
  • Mallar och avtal ingår
  • Tidningen Chef hem i brevlådan

Skaffa Chef nu

Se alla våra erbjudanden