Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.

Karriär
Text: annaharvard
Publicerad
Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.

Enligt Netigate kan ökningen bero på flera saker, men som en viktig faktor framhålls den förändring av ledarskap som drivits framåt av den plötsliga omställningen. Företag har behövt öka tilliten till sina anställda, vilket gett de anställda mer frihet kring hur de uppnår sina mål.

Av de företag i undersökningen som mätte medarbetarlojalitet både under 2019 och 2020 såg 70 procent en ökning av sitt Employee Net Promoter Score (ENPS), ett mått som bygger på frågan: ”På en skala från 0–10 hur sannolikt är det att du skulle rekommendera din arbetsgivare till andra?”

Enligt undersökningen fortsätter trenden med ökad lojalitet bland medarbetarna in i 2021.

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden