Mats Alvesson till vänster. Till höger: Värdegrundsord i bubblor, som en nål är på väg att sticka hål i.

Mats Alvesson: ”Vilken nytta har värdegrunder?”

I sin nya bok Värdet av värdegrund undersöker organisations- och ledarskapsforskaren Mats Alvesson tillsammans med två forskarkolleger fenomenet värdegrundsarbete. Detta är något de flesta organisationer ägnar sig åt. Men till vilken nytta? frågar sig författarna.

Ni är skeptiska till värdet av värdegrunder. Varför?

”Värdegrundsarbete är ofta ett idealiserat förhållningssätt och präglat av skönmåleri. Det bygger på att man vill skaffa sig legitimitet och visa att man är en ’god’ organisation. Men det är ett önsketänkande att det går att skapa en bra värld med hjälp av ord. I värdegrunder återkommer ofta samma positivt laddade begrepp så som respekt, lika värde eller tillit. Men orden i sig är vaga och obegripliga och kan som regel betyda lite vad som helst om de inte används situationsspecifikt och knyts till ett klart sammanhang. Ord som sådana får sällan bäring på tankesätt och praktiker.”

Kan värdegrunder till och med få negativa konsekvenser?

”Värdegrund är populärt bland ledningsgrupper, konsulter och staber. Men vi har märkt att många utanför ledningen sällan förstår poängen och tycker att det är floskulärt. Snömos är en vanlig kommentar. Det går åt en hel del resurser och energi till värdegrundsarbete. Men när människor upplever det som floskler kan det istället göra dem cyniska och desillusionerade. Värdegrundsarbete kan också användas som en undanflykt. Om någonting inte fungerar i en organisation så sätter man igång med ett värdegrundsarbete, det blir en dimridå som leder till att man undviker att ta itu med problemen på riktigt.”

mats_alvesson

Läs också: Smart att vara dum ibland

Vad ska organisationer då göra istället?

”I boken försöker vi bland annat peka på alternativa arbetssätt. Har organisationen verkliga problem så bör man fokusera på dessa, undersöka hur beteenden i praktiken ser ut, tydliggöra vad de beror på och vad man kan göra åt det. Min forskning generellt handlar om att reducera det jag kallar funktionell dumhet. Många organisationsledningar är väldigt konformistiska, försiktiga och konventionella. Vi hoppas få människor kan tänka till kring vad det är de håller på med och se på detta med klarsyn. ”

Illustration med en stenåldersmänniska som håller upp en stenplatta där det står Agil.

Läs också: Gå inte vilse i ledarskapsfluffet

Relaterade artiklar

En ung kvinna står med armarna i kors framför en grupp med kollegor.
Ledarskap

”Dagens unga vill leda sig själva”

I boken Aktivt självledarskap utmanar ledarskapsexperten och organisationskonsulten Anna Tufvesson läsaren till självinsikt. Det, menar hon, är grundbulten i självledarskapet.

Visa hjärta som chef. Petra Spranger, HR-chef på Fastighets AB Balder, vill visa empati och omsorg om medarbetare – både på jobbet och privat. Foto: Anna Rehnberg
Annonssamarbete Chef + Feelgood

Får friskare medarbetare – med empatiskt ledarskap

”Vi vill kunna stötta medarbetare när det händer något i privatlivet”, säger HR-chef Petra Sprangers på fastighetsbolaget Balder. Där har empatiskt ledarskap, med fokus på hela hälsan, blivit en nyckel till engagerade medarbetare.

En bild på årets tre stipendiater.
Ledarskap

De bryter normer om vem som kan vara ledare

I år får tre unga kvinnor ta emot stipendiet Kompassrosen av kungen. De uppmärksammas bland annat för att de arbetar för att bryta normer om vem som kan vara ledare och för att vara en förebild inom mansdominerade branscher.

Petter Stordalen blir intervjuad av Cissi Elwin på Chefdagen.
Ledarskap

Petter Stordalen i exklusiv intervju: "Det har varit min värsta kris"

”Pandemin har varit mitt livs värsta kris”. På Chefdagen berättade Petter Stordalen, hotellmagnat och grundare av Nordic Choice Hotels, i en exklusiv intervju om hur ont i magen han har haft av oro för sina medarbetare. Men att kultur och tillit har varit det viktigaste även under krisen. Nu skriver han bok om vad han lärt sig. 

Bild på de de elva toppcheferna i artikeln.
Ledarskap

Toppchefernas bästa förändringstips

Så mycket förändringsledning på en och samma dag. På Chefdagen 2021 stod många av Sveriges främsta chefer på scen. Efter den turbulenta tid som vi genomgått har de vässat sina förmågor kring att leda i förändring. Här är deras bästa tips.

En illustration i olika toner av orange av en man som skriker åt en person han håller i sin hand.
Ledarskap

Larmrapport: Så många chefer är destruktiva

Är ditt ledarskap destruktivt? Risken är stor att dina medarbetare tycker det. Över en tredjedel av alla yrkesverksamma svenskar anser sig ha en destruktiv chef, visar ny forskning.
”Uppseendeväckande”, säger ledarskapsforskaren Robert Lundmark.

I år kan arbetsgivare vara extra generösa vid jul, tipsar Helena Törnell på Delicard. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Delicard

Därför blir årets företagsjulklapp extra generös

Mycket pekar mot att det blir en generös jul på svenska arbetsplatser i år. Med rekordutrymme för skattefria julgåvor kan arbetsgivare slå på stort. ”Vi hjälper chefen att bli tomtehjälte”, säger Helena Törnell på Delicard.
En militär operation med soldater och helikoptrar i luften i skymningen.
Ledarskap

Ledarskapsmissarna i Afghanistan-konflikten

Talibanerna tar över i Afghanistan, trots västmakternas jätteinsats som krävt tusentals soldaters liv och kostat hundratals miljarder kronor. Hur kunde det ske? Här är den del av förklaringen som handlar om ledarskapsmissarna.