stockholm_maraton_ny
Stockholm maraton. Foto: Pressbild.

Maraton på cv:t ger guldstjärna

”Jag ser sportprestationer på cv:t som väldigt positivt. Jag har jobbat med rekrytering i många år och vet att det finns ett starkt samband mellan den typen av intresse och ambition i arbetslivet. Är man maratonlöpare så påvisar det en stark målinriktning, en uthållighet och att man är beredd att kämpa”, säger Åza Skoog, vd på Harvey Nash, som rekryterar chefer och specialister.

Hon tycker att maraton, den svenska klassikern och liknande ska ligga under ”övriga meriter”. Det kan även funka som en intresseväckare att lägga det som en passage i en sammanfattning högst upp i cv:t. Till exempel ”jag är en hårt arbetande person som bevisat det både genom arbete och uppnådda idrottsprestationer”.

Sophia Blåvall, seniorkonsult och vd för K2 Search som också rekryterar chefer och andra nyckelpositioner, tycker visserligen att ett maraton på cv:t signalerar tävlingsmentalitet och uthållighet men tar mer fasta på om kandidaten till exempel varit lagledare för någon idrott.

”Det visar ju att man är en god lagkapten och ledare och kan vara värdefullt när vi rekryterar chefer.”

Deltagande i tuffa idrottsevenemang tycker hon hör hemma under fritidsintressen eller personligt i cv:t.

”Även om man upplever själv att det är något man är stolt över tycker jag inte riktigt att det hör till meriter. Det är inget som gör att man kommer före någon annan i en rekryteringsprocess.”

Åza Skoog poängterar att idrottsliga prestationer bara är ett av många sätt att sticka ut, det viktiga är att man visar någon form av engagemang utanför arbetslivet. Träningsintresset får heller inte slå över.

”Om någon har som mål att göra fyra Ironman på ett år, hur många timmars träning innebär det? Eller om man har handicap 2 i golf. Det ska vara ett sätt att hitta energi snarare än en mani”, säger hon.

Relaterade artiklar

En hand håller upp en skylt som det står Interimschef på mot en jeansblus som bakgrund.
Karriär

Så lyckas du med interimschefen

Allt fler blir interimschefer i ett allt mer flytande arbetsliv, visar forskning. Men för att det ska lyckas på arbetsplatsen gäller det att göra på rätt sätt.

Carolina Åberg, HR director på Nordax, laborerar fram nya arbetssätt för hösten. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + &frankly

"Risk att bli som gigare – i stället för kollegor"

Följ noga vad som händer när höstens nya arbetssätt laboreras fram. Det finns många möjligheter, men också risker med en ökad andel distansarbete, säger
Carolina Åberg på Nordax.

En hand i svenska flaggans färger som visar tummen ner.
Karriär

Svenskar mest missnöjda med jobbet

Fler svenskar planerar att söka nytt jobb det närmaste året jämfört med övriga européer, visar en ny studie. Den visar också att svenskar verkar uppskatta sin chef mer när de arbetar hemifrån än på plats på arbetet.

En kvinna sitter och jobbar i en soffa med en katt bredvid sig.
Karriär

Chefer missförstår unga medarbetare

Chefer missförstår vad som är viktigt för unga medarbetare på flera olika sätt, visar en ny internationell undersökning. Undersökningen visar att de betraktar flera viktiga frågor på olika sätt.

Tre kvinnor sitter framför sina datorer vid ett bord och pratar och skrattar.
Karriär

Bullshit jobs? Nej, inte längre

Bara 4,8 procent. Så få européer tycker att jobbet är meningslöst, visar en ny studie. Och ofta är det cheferna som finner störst mening med sitt jobb.

Foto av Rasmus Bergström
Karriär

Chefen som ger batterier nytt liv

Vad är det för nytta med ett gammalt elbilsbatteri? Massor, om du frågar Rasmus Bergström. Att ge batterierna förlängt liv är senaste uppgiften i en chefskarriär där hållbarheten står i centrum.

Håkan Bergsten, kommunchef i Flen, ser hur bland annat ledarskap och delaktighet har stärkts.
Annonssamarbete Chef + Winningtemp

Kommunchefens metod för bättre ledarskap

Mätbart bättre ledarskap, arbetsglädje, arbetssituation, engagemang och delaktighet. Här är receptet från Flens kommun.

Illustration med tre nöjda personenr som krokar arm med varandra.
Karriär

Medarbetarna mer lojala under pandemin

Medarbetarlojaliteten växer, trots pandemin. Det visar en färsk undersökning från Netigate med data från 263 företag i olika länder och branscher.