machoindex-illustration
Jeanet Corvinius, ordförande byggcheferna.

Larmrapport: Machoattityderna ökar inom samhällsbyggnad

Den skadliga machokulturen i samhällsbyggnad ökar. Det visar Byggchefernas machoindex för 2022 som presenteras idag.

Det är främst de sexistiska, homofobiska och rasistiska skämten som förekommer på arbetsplatserna, enligt 7 av 10 chefer. Men det är även en ökning av attityden generellt.

”Det handlar inte om att man ska låta bli att skämta, men att man skämtar så alla kan skratta. Att man tänker på att inkludera alla”, säger Jeanet Corvinius, ordförande byggcheferna.

Årets index mäter machokulturens utveckling i branschen sedan mars 2020 enligt 1 800 chefer.

Det slås alltså fast i den senaste mätningen från 2022 att jargongen inom branschen utvecklats åt fel håll under pandemin. Att det siffrorna ser ut som de gör kan ha med just pandemin att göra tror Jeanet Corvinius.

byggchefer1800

Läs också: Machokultur och härskartekniker problem för byggcheferna

” Jag tror och hoppas att det beror på pandemin och att man inte fokuserat tillräckligt på de mjuka frågorna. Det kan finnas en styrka i det också. Företag kan nyttja detta till när vi ska komma tillbaka till kontoret och vill ha en trygg och social arbetsplats. Man kan uppmuntra till att ’nu ska vi ha det bättre’.”

Närmare bestämt visar indexet på att machokulturen ökat från 46 procent i mars 2020 till 50 procent i dag. Men det skiljer sig en del mellan generationer för när chefer som är män och under 40 år ger sin bild landar machoindex på 57 procent.

Där finns enligt Corvinius en viktig nyckel för förändringsarbetet framåt.

”För unga är vissa saker så självklara. Som att man hjälper till hemma. Det pratas inte ens om det i termer som jämlikhet utan det är självklart att man damsuger, tvättar och vabbar lika mycket. Det behöver vi uppmuntra och ta hand om så de yngre som har ett tränat och öppet sinne inte går in i de äldres mönster. Utan att det blir de äldre som faktiskt lär sig av de yngre. ”

För att närma sig problemen och ta upp dem har hon flera tips på hur man ska gå till väga för att det ska bli så smidigt som möjligt.

Porträttfoto av Anders Berge som står på en byggarbetsplats.

Läs också: Byggkoncernen som storsatsar på lärande

Det en poäng att ta bort tystnadskulturen genom att prata om det och då blir det också lättare att ha något att hänvisa till, ett möte exempelvis, snarare än en personlig situation när man lyfter problemet. Viktigt också att man håller det lättsamt när man pratar om det här så det inte blir för tungt. Ta upp det på en fika exempelvis.”

Ett företag som går i bräschen är Svevia som är det första företaget i branschen att ta fram ett machoindex bland sina 2000 medarbetare.

”I jämförelse med cheferna i samhällsbyggnad står vi oss bra med ett resultat om 26 procent. Men vi är långt ifrån nöjda och med hjälp av resultaten i indexet kommer vårt arbete nu att ske än mer effektivt och fokuserat”, säger Mattias Gretzer, regionchef på Svevia.

Även om siffrorna i rapporten talar sitt klara språk säger Corvinius att det också handlar om att det blir en försämring då medvetenheten kring dessa frågor ökar.

”Det måste vi ha med oss när vi läser siffrorna. Det kommer tyvärr vara så att vi ser att det går mot det sämre innan vi kan se att det sakta börjar gå åt det bättre.”

Detta är Machoindex

Machoindex är ett verktyg som Byggcheferna har utvecklat i samarbete med forskaren Magnus Johansson vid Oslo Metropolitan University. Verktyget finns tillgängligt öppet för den som vill använda sig av det och är ett sätt för att mäta machokultur.

Ett machoindex räknas fram genom en undersökning med elva frågor. Resultatet blir en procentsats för graden av machokultur.

I Byggchefernas machoindex för 2022 svarade 1800 chefer på frågorna.

Den första mätningen bland branschens chefer gjordes 2020.

engineer-and-apprentice-planning-cnc-machinery-project
Utbildning

Är du chef inom varuproduktion?

Utbildningen Chef i produktionen är speciellt framtagen för dig som är första linjens chef i varuproducerande verksamheter. Få de rätta verktygen för att nå uppsatta mål, och inspirera arbetslagen att ta eget ansvar.

Relaterade artiklar

henrik-hammarstro%cc%88m
Arbetsmiljö

It-cheferna jobbar över 250 timmar per år

Sex hela arbetsveckor, lika mycket som en hel semester. It-cheferna på privata företag har 250 övertidstimmar per år. En tuff verklighet då det ställs allt högre krav på säkerheten. Kantar Sifos undersökning gjord i samarbete med GlobalConnect visar att it-cheferna som inte sitter i ledningsgrupper är värst drabbade.

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
Johan Holm
Arbetsmiljö

Dålig arbetsmiljö utan rättslig påföljd

De arbetsrättsliga kraven kring den psykosociala arbetsmiljön har inte hängt med i utvecklingen. Än så länge finns det bara domar för olyckor, och inga för arbetssjukdomar. Det konstaterar forskaren Johan Holm i en avhandling.

forskning_intervjuperson
Arbetsmiljö

Forskning: Därför lär du dig mer av att misslyckas

En stark positivitetskultur är för många organisationer en självklarhet. Men hyllandet av framgång kan stå i vägen för innovation, menar två forskare som pekar på misslyckanden som en bättre källa till lärande. 

Medarbetare som sjunger i kontorslandskapet
Arbetsmiljö

Detta stör vi oss på mest hos kollegan

Mänskliga relationer är svårt, och friktionsytorna på en arbetsplats kan innebära närmast oändliga möjligheter till irritation. Men det är varken onödiga mejl, kvarglömda kaffekoppar eller högljutt telefonerande som orsakar det värsta skavet kontorskolleger emellan, visar en undersökning från Blocket Jobb.

hybridjobb
Arbetsmiljö

Chefer och anställda oeniga om hybridjobb

Delar du och dina anställda samma syn på hur fördelningen av arbete på kontoret och annan plats ska se ut? En ny rapport från Microsoft visar att majoritet av de anställda föredrar den flexibilitet som följer med hybridarbetet men bland 50 procent av cheferna planeras det för en återgång till kontoren på heltid i takt med att covidpandemin klingar av.

tva%cc%8akvinnorps
Annonssamarbete Chef + Försäkringskassan

Hallå chefen! Det finns ett viktigt hälsobidrag att söka

Många chefer missar ett viktigt bidrag för att förebygga ohälsa hos medarbetare. ”Rätt hjälp kan göra skillnad”, säger Rebecca Kolga på Försäkringskassan och uppmanar chefer att söka stödet på upp till 200 000 kronor per år.
naturwebben
Arbetsmiljö

Ljuden som ska locka tillbaka medarbetarna

Hur ska kontoret bli den mer attraktiva arbetsmiljön för medarbetarna när flexibiliteten bjuder på fler valmöjligheter? I arbetet att locka tillbaka personalen till kontoret använder sig nu amerikanska företag från insikter som kommer från tidigare forskning: att rätt nivå av ljud kan förbättra arbetsprestationen.