seven-habits

Ledarprogram för skolor väcker debatt

Boken ”De sju goda vanorna” av Stephen R Covey är en storsäljare inom ledarskapslitteraturen.

Stephen R Covey, som gick bort förra året, grundade bolaget Franklin Covey som sålt in ledarskapsprogram till flera stora svenska bolag, bland annat Fritidsresor och Microsoft.

Företaget Franklin Covey hittade 1999 en ny målgrupp för sina ledarskapsprogram – skolor. Programmet ”Ledaren i mig” började då användas i amerikanska skolor. Från och med 2008 såldes det in till svenska skolor. Nu får det kritik från en grupp föräldrar.

I en artikel i Svenska Dagbladet är föräldrarna till eleverna på Matteusskolan i Stockholm skeptiska till programmets innehåll. Några av grundpelarna i ”Ledaren i mig” är att eleverna ska lära sig att ”leda sig själva” och ”förändra vision till verklighet”. Eleverna uppmuntras att tänka proaktivt, inte reaktivt. En av de sju vanorna är att du själv väljer hur du tänker kring och förhåller dig till en situation.

”Om barn blir retade eller har det jobbigt hemma och sedan får de här uppmaningarna att de själva väljer hur de känner, då tror jag att det kan bli fel”, säger Ylva Sjöstrand, förälder till en av eleverna till Svenska Dagbladet.

Föräldrarna på Matteusskolan har också skrivit en debattartikel på svt.se där de uttrycker sin oro för programmets fokus på ”individen, effektivitet och produktivitet”.

Matteusskolans rektor Jan Aili tycker att ”Ledaren i Mig” rimmar väl med skolans läroplan, men att det funnits vissa problem i införandet av programmet.

”Det finns några händelser där det har blivit missförstånd eller läraren uttryckt sig tokigt. Då har lärarna tagit tillbaka det till klassen och fördjupat det och också kopplat tillbaka till föräldrarna”, säger han till Svenska Dagbladet.

Företaget Franklin Covey Sverige svarar på kritiken i ett pressmeddelande.

Där säger de bland annat att:

”Boken De 7 Goda Vanorna är inte en managementbok. Det är en bok om personligt ledarskap. Boken i sig används inte i skolan. Det är de vuxna som utbildas av FranklinCovey, sedan är det skolan som själva bestämmer hur de vill implementera programmet som ett stöd till den vision och kultur som finns där i den takt de själva bestämmer.”

 

 

Relaterade artiklar

cissidavid1
 

Bildspecial: Så var årets Chefdagen

Krispiga gräshoppor som snacks på scen och en massa annat matnyttigt. Se alla bilder och hela direktrapporten här!

intro_motesskola
Annonssamarbete Chef + Svenska Möten

Stor guide: Bli en mästare på möten

Lär dig leda och nå mål med hjälp av effektiva och inspirerande möten. Här i Chefens mötesskola blir du en stjärna som mötesledare – i 6 steg.
Första veckan efter semestern i GIF:ar.
Motivation

Första veckan efter semestern - i giffar

För många lider den sista ljuva semesterveckan mot sitt slut, och höstterminen står inför dörren. Här är GIF-bilderna som summerar känslorna den första arbetsveckan.
alm
 

Petter Stordalen: "Vi anställer ny personal genom auditions"

På Chefs fullsatta seminarium i Almedalen berättade Petter Stordalen om hur hans hotellkedja hittar talangerna.
storistopp
 

Så var Chef i Almedalen 2019

Här finns alla bilder och information om Chef i Almedalen 2019.

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
Ställ frågor om engagemanget – och ta action på de svar du får, säger Viktoria Lindhé på &frankly Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

7 frågor du ska ställa till dina medarbetare 2020

Gör enkla frågor om engagemang till en framgångsfaktor i ditt ledarskap. ”Då kommer du åt en hävstångseffekt”, säger Viktoria Lindhé på &frankly. Här tipsar hon om konkreta actions för chefer ­– när medarbetarnas engagemang sviktar.
feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.