ledarskapsparadoxen_content_3

Ledarskapsparadoxen utmanar chefer att tänka nytt

Det viktigaste verktyget för en framgångsrik ledare är insikten om att ledarskap inte handlar om enkla lösningar — utan om paradoxer. I en intelligent och ofta rolig bok om ledarskap tvingar hyllade föreläsare, forskaren och författaren Alf Rehn läsaren ur de vanliga tankespåren.

Vad handlar ”Ledarskapsparadoxen” om?

Boken är full av smarta observationer och betraktelser om det motsägelsefulla i ett framgångsrikt chefskap. Man kan säga att den ska hjälpa chefer att frigöra sitt tänkande kring ledarskap och ta sig ur de trånga begränsningar som gamla sanningar lurat oss till.

Varför ska chefer läsa boken?

Mer än något annat är boken en källa till inspiration för chefer i alla typer av organisationer. De flesta kan hitta insikter relaterade till just deras situation och testa att göra något annorlunda än de är vana vid.

Läs Ledarskapsparadoxen på 19 minuter! Prova 3 nr Chefboken för 199 kr

nyhetsbrev_1800

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Vad kan det handla om för paradoxer?

Fulla storyn finns så klart i Chefboken, som du hinner med på bussen hem. Men visst finns det vissa paradoxer som jag tycker är extra tankeväckande. Till exempel detta med att ledarskap så ofta blir synonymt med att lyckas, men det ligger väldigt mycket i att upprepade misslyckanden i bagaget är bland det viktigaste en ledare kan vara med om.

Är författaren själv chef?

Nej, men han är extremt meriterad inom ledarskapsutveckling. Han är professor inom innovation, design, och management, nu verksam i Danmark, tidigare i bland annat Sverige och Finland. Många känner honom också som en underhållande föreläsare och författare till en serie bästsäljande böcker som utmanar uppfattningar vi tar för givna.

Innehåller boken konkreta tips?

Ja, en hel del. Det kan till exempel handla om att man som chef behöver vara noggrann med exakt hur ens resultat ska mätas och utvärderas. Eller att man som ny chef ska se till att faktiskt göra saker som syns, inte bara prata — men att det då ofta är bättre att börja med små saker än stora.

Är det en bok bara för toppchefer och vd:ar?

Nej, det är en bok full av insikter för alla typer av chefer, även om författaren genom boken är tydlig med att ”ledarskap” och ”chefskap” inte alltid behöver vara samma sak.

Vad inspirerade dig mest?

Kanske avsnittet som handlade om att riktigt bra chefer inte är födda med någon superkraft, utan snarare har lärt sig att vara det — exempelvis genom att bli väldigt duktiga på att planera sin tid.

Hinner du inte läsa en hel bok?

Vi vet att du vill hålla dig uppdaterad men att tiden inte räcker till. Boktraven på sängbordet bara växer. Med Chefboken får du sammanfattningar av böcker som får dig att ligga i framkant med nya metoder, idéer och trender inom ledarskap. Lyssna eller läs på bara 19 minuter!

Med Chefboken får du:

  • Tidsbesparande sammanfattningar
  • Tillgång till Chefbokens digitala bibliotek med över 100 titlar
  • Rabatt på hela boken via Adlibris
Prova 3 nr Chefboken!

Relaterade artiklar

cb3_content
Chefboken

Talangprogram gör folk omotiverade

Hur ska organisationer lyckas utveckla och behålla talanger? Det är en fråga som allt fler ställer sig. Många investerar i program för att attrahera, utveckla och behålla de duktigaste medarbetarna. Men de leder sällan till önskat resultat.
Överbefälhavare Micael Bydén leder Försvarsmaktens stora förändringsarbete. Foto: • Ronnie Hammar/Försvarsmakten
Annonssamarbete Chef + Försvarsmakten

ÖB: Så vänder vi Försvarsmaktens värderingar

Försvarsmakten ställer om – från neddragningar till full fart framåt.
Värderingar, arbetsplatskultur och strukturer ska hänga med i svängarna.
ÖB Micael Bydén berättar om ett massivt förändringsarbete.

cb-daretolead-webb2
Chefboken

Vi behöver vara modiga ledare, men är för fega

Det behövs modigare ledare och företagskulturer för att lyckas i en komplex, snabbt föränderlig omgivning, med svåra utmaningar och ett omättligt behov av innovation.
content-cb12
Chefboken

Här är ledarskapet bakom klyschorna

Vad hittar man om man ger sig ut på jakt efter de beteenden som verkligen ligger bakom chefers framgång? Om man struntar i ledarskapsklichéerna, och tittar på hårda data. Det bestämde sig Elena Lytkina Botelho och Kim Rosenkoetter Powell, författare till ”The CEO Next Door”, för att göra.
contentartikel
Chefboken

Datorer är bäst på rekrytering

Det är avgörande att anställa rätt medarbetare och dyrt att rekrytera fel, men många fortsätter att jobba som de alltid gjort, ofta utan vetenskaplig förankring.
chefboken-webbejlogga
Chefboken

Digitalisering handlar om människor

Hur ska traditionella företag överleva när unga företag snabbt hittar digitala lösningar för att möta kundernas behov? Det räcker sällan att förbättra produkten eller fokusera på ny teknik.
Bort med stressande och kostsamma slösmöten tycker Sylvia Nylin, på Svenska Möten. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Svenska Möten

Så här sätter du stopp för era slösmöten

Dåliga möten är dyra och stressande. En risk för både lönsamhet och människor.
Sylvia Nylin på Svenska Möten har tipsen som gör dig till en skicklig mötesledare.

cb9-contentartikel
Chefboken

Boken för chefer som vill skapa innovativa organisationer

Idén om det ensamma, kreativa uppfinnargeniet som tar fram fantastiska produkter är en myt författaren, fil dr Mikael Johnsson, vill krossa. I sin bok ”Högpresterande innovationsteam” visar han hur verkligt framgångsrik innovation är ett grupparbete.
nyhetsbrev_1800

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden