Azita Sharlati håller i en skylt med siffran 53.

”Sluta fokusera på ålder”

Azita Shariati, 53 år, vd Anicura.

Hur gammal är en bra chef?

”Om vi ska börja att motverka ålderism, i samhället och på våra arbetsplatser, måste vi sluta att fokusera på människors ålder, bakgrund eller kön. En bra chef är någon som har förmåga att leda och via sitt ledarskap leverera resultat tillsammans med sitt lag. Rätt egenskaper och rätt erfarenhet kan du ha både som ung eller som äldre.”

Är ålder viktigt när det kommer till rollen som chef? 

”Nej, erfarenhet och ledaregenskaper, samt en vilja och förmåga att utveckla och inspirera andra, är faktorer som gör dig till en bra chef. Däremot måste tillsättande chefer samt nya chefer vara medvetna om att ålder kan uppfattas som ett trovärdighetsproblem – både bland äldre och yngre.

Ålder eller andra traditionella bedömningsfaktorer, som tyvärr används alltför ofta och slentrianmässigt idag, är inte bara felaktiga utan de begränsar även medarbetares välmående och därmed företagets tillväxt och effektivitet.”

Vad är det viktigaste du som chef kan göra för att motverka åldersdiskriminering?

”Leda genom exempel och vara modig. Det är svårare att tillsätta en oväntat ung eller oväntat äldre person som chef. Den enkla vägen är därför att göra det förväntade och följa normen. Det innebär dock inte att du fattar rätt beslut för individen, gruppen eller företaget.”

#hurgammalärenbrachef

 

Relaterade artiklar

En spargris, miniräknare och mynt
Karriär

Jobben som ger dig en topplön

Är du sugen på att ge dig själv ett rejält lönelyft? Då gäller det inte bara att ha ett stort driv utan också att välja rätt arbetsgivare! Chef listar var du hittar de 10 bäst betalande företagen.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Jani Andersson bläddrar i en bok
Karriär

Praoveckan satte kursen för hans chefskarriär

Jani Andersson klev in i auktionsvärlden som 15-årig vaktmästare – och slog till. Intresset för vackra prylar och spännande design bar hela vägen till vd-stolen. ”Hittills har det aldrig varit tråkigt”, säger långvägaren bakom auktionshuset Metropol.

Camilla Åkerström som sitter på en trädgren.
Karriär

Chefen som blev trädgårdsdesigner: ”Måste tänka i nya banor”

Att det blir svårare att hitta nytt jobb med åren, det visste hon. Men inte att det skulle vara så här kämpigt. Så inköpschefen Camilla Åkerström sadlade om – och blev trädgårdsdesigner.

Porträtt av Michael Gabrielsson bredvid genrebild med äldre affärskvinna.
Karriär

Michael Gabrielsson: ”Några av våra konsulter är över 70 år”

För den som vill byta karriär senare i livet kan konsultbranschen vara en lösning. ”Erfarenheten är en trygghet – därför använder vi oss mest av äldre konsulter”, säger Michael Gabrielsson, partner i Scandinavian Executive.

Illustration med en kvinna som står och tittar på en gräsmatta på andar sidan staketet som är grönare.
Karriär

Chefs undersökning: Var fjärde chef vill byta bransch

Sveriges chefer är nöjda med sin hittillsvarande karriär – men 35 procent är oroliga över fortsättningen. Närmare en fjärdedel vill byta bransch eller yrkesområde, visar Chefs undersökning.

Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
Illustration av man som håller upp ena handen i en nej-gest mot en ren.
Karriär

Gärna Norrlandsjobb – men på distans

Löneförhöjning räcker inte – men med erbjudande om distansarbete kan fler ingenjörer tänka sig att ta ett jobb i en annan del av landet.