personal-och-chef-artikel

Toppcheferna: Så lär du dig det vinnande ledarskapet

Lär dig lyfta medarbetare, bygga företagskultur och skapa starka team. Här är strategierna som används av tre av Sveriges bästa chefer 2018. Möt dem på Personal & Chef 2019 – och lär av de bästa.

Under en storslagen gala i mars varje år utser Tidningen Chef årets bästa ledare i flera olika kategorier. De har sållats fram i hård konkurrens med flera hundra nominerade chefer från en rad olika branscher. Vinnarna är de som utmärkt sig allra mest i sitt ledarskap under året. Här delar tre av dem med sig av några insikter bakom sitt vinnande ledarskap.

Årets Hälsofrämjande Chef: ”Personal som inte trivs är dyr”

Enligt Monica Berglund, direktör på Tre Stiftelser har hälsa både en fysisk, psykisk och social del. Träning har införts två gånger i veckan för personalen på äldreboendet, och ny teknik som robotdammsugare utnyttjas för att frigöra tid som personalen kan lägga på människor. Satsningarna har ökat tillfredställelsen i jobbet, liksom hälsan och i sin tur personalnöjdheten.

 Årets HR-chef: ”Låt värderingarna bli grunden”

Rustas HR-direktör Jozef Khasho kompromissar inte med grundarbetet. Värderingarna måste styra ledarskapet och hos Rusta tog det 1,5 år att sätta dem. Alla chefer fick lära sig ett ledarskapstänk med 16 beteenden som speglade dessa värderingar – beteenden som cheferna förväntas uppvisa i det vardagliga arbetet.

Årets Chef: ”Sluta leta fel – gör mer av det du gör bra”

Elisabeth Wennström, operativ direktör på Manpower arbetar med Styrkefokus som metod. Att lyfta fram det man är bra på i organisationen, istället för att leta fel och förbättringsområden. Genom att bryta ut och fokusera på styrkorna i verksamheten och arbeta ännu mer med dem, så har hon skapat starka team, nöjda kunder och medarbetare och nått fantastiska resultat.

Vi ses på Personal & Chef på Kistamässan!

Vill du få mer inspiration till ditt ledarskap? På Personal & Chefs Ledarskapsscen den 21 februari kl 13 får du höra årets chefer i diskussion om vad vinnande ledarskap är med Cissi Elwin, vd och chefredaktör på Chef. Välkommen till Personal & Chef den 20 – 21 februari på Kistamässan!

Anmäl dig kostnadsfritt här

Relaterade artiklar

pg1
Beslutsfattande

Sinnebilden av en svensk chef 2019: PG Gyllenhammar

PG Gyllenhammar kanske var som hetast på 80-talet och i början av 90-talet. Men trots det är den förre Volvochefen flest tänker på när de tänker på en chef, visar en ny undersökning.
Julia Jobacker på Bravura. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Bravura

8 onödiga missar när chefen gör jobbintervju

Två av tre som söker jobb får en sämre bild av företaget när de varit där på anställningsintervju. Låt det inte hända hos er. Rekryteraren Julia Jobacker lär dig hantera intervjuer som ett proffs.
framgangsrika
Beslutsfattande

5 saker framgångsrika ledare gör helt annorlunda

Alla chefer vill leda medarbetare som är motiverade och känner att arbetet är meningsfullt. Men hur gör du för att lyckas? Här är 5 punkter som framgångsrika ledare följer.
sakerhet12
Arbetsmiljö

Forskare: Bra ledare – minskar risken för olyckor på jobbet

Det går inte underskatta vikten av bra ledarskap på en arbetsplats.
kritisk
Beslutsfattande

3 enkla övningar för att öka ditt kritiska tänkande

Har du all fakta på bordet innan ett viktigt beslut tas?

kolla
Beslutsfattande

Här är de hetaste egenskaperna hos en chef just nu

Söker du ett nytt chefsjobb? Då bör du spana in listan med de egenskaper som flest arbetsgivare letar efter under 2019.
Helene Leitner Larsson på Inhouse. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + Inhouse

Lär dig säkra de bästa kollegorna – med onboarding

Håll undan konkurrenterna. Landa talangerna. Lotsa nya medarbetare rätt. Chefer som kan onboarding får ett övertag i dragkampen om de bästa nya kollegorna.
coachledare
Beslutsfattande

Forskning: Elittränarens hemliga metoder avslöjade

Som chef har du mycket att lära av de mest framgångsrika elitidrotts­klubbarna, visar ny forskning