cb-11-2017-how-to-be-happy-at-work

Lär dig lyckodopa jobb-hjärnan

Fast i grå jobbvardag? Vänd det med hjälp av nya Chefboken How to be happy at work. Använd må-bra-forskningen som gör våra hjärnor lyckligare, mer produktiva och kreativa.

”Har du ett team där flera är negativa och oengagerade får du tips här”, lovar redaktör Maria Gerlofson, som har sammanfattat boken.

Lycka är kanske inte det första vi tänker på när vi pratar om jobbet. Men det borde vi. Lyckliga chefer och medarbetare skapar mer framgång och är nyckeln till att lyckas i kommunikationssamhället. Det är ledarskapsgurun Annie McKee övertygad om. Sedan hon på nära håll blev vittne till 11september-attacken i New York, har hon arbetat för att utveckla värdebaserat ledarskap. Hon är rådgivare till toppledare världen över och har skrivit flera bästsäljande böcker, bland annat tillsammans med Daniel Goleman, frontfiguren inom emotionell intelligens. I höst kom hennes How to be happy at work.

Chefs redaktör Maria Gerlofson har sammanfattat den för Chefbokens prenumeranter och fick själv några tankeställare på vägen.

Vem rekommenderar du att läsa boken?

”Den som tycker att det är lite småtrist på jobbet och behöver en spark i baken för att ändra på sin situation. Med tanke på hur mycket tid vi är på jobbet är det viktigt att vi mår bra och har kul där. Även den chef som behöver stöd och argument för att leda mer värdestyrt kan inspireras av boken.

Annie McKee är reflekterande och talar om lycka och emotionell intelligens. Samtidigt ger hon också flera verktyg som du både kan använda själv för att bli mer engagerad och glad, och testa på ditt team. Har du ett team där flera är negativa och oengagerade får du tips här.”

Missa inte: Vill du också läsa ”How to be happy at work” på bara 19 min? Prenumerera på Chefboken!

Vilken blev den främsta chefsinsikten för dig när du läste boken?
”Att det är lätt hänt att vi vänjer oss vid att ha det halvbra och att det ofta sker successivt i små steg som inte är så tråkiga i sig. Men på det stora hela kan det vara förödande. Jag har varit på väldigt många arbetsplatser där folk inte har det så bra. I boken blir det tydligt hur negativt det är för resultatet och människorna.”

Vad blev du mest inspirerad av i boken?

”Hon skriver om saker jag tänkt länge på, men som kan kännas naivt eller lättviktigt. Hon ger fakta och vetenskaplig tyngd till alla som tror att det är viktigt hur vi mår på jobbet och att vi känner att vi bidrar till världen med något som är bra. Att söka en mening med det vi gör är att mänskligt behov, skriver Annie McKee. Jag tror många organisationer skulle lyckas bättre om de fokuserade mer på vad deras arbete ger andra, än på vad de ger ägarna.”

Relaterade artiklar

contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

bokhylla-content
Chefboken

Experten: Här är de viktigaste ledarskapsböckerna 2018

Skaffa dig koll och imponera med insikter. Här är ledarskapsböckerna som alla chefer borde ha koll på 2018.
cb4_contentartikel1
Chefboken

Boken som ger chefen perfekt tajming

För komiker och ledare kan timing vara allt. Ta rätt beslut och gör rätt saker – vid rätt tillfälle. Nu har Daniel Pink, en av världens mest inflytelserika ledarskapstänkare, tittat närmare på vad som gör att du träffar rätt.

ray_dalio_chefboken_webb-2
Chefboken

Principer för framgång - från en som vet

Går det att strukturera och systematisera allt till regler för hur du ska leva och vara i livet och på jobbet? Ja, menar Ray Dalio och berättar om sina livsregler och rättesnören i boken Principles. Han har själv testat och utvecklat dem till appar i sitt framgångsrika företag Bridgewater, världens största hedgefond.

startupmodellen
Chefboken

Så kopierar du startupvärldens bästa knep

Eric Ries, startup-guru och författaren bakom den globala försäljningssuccén ”The Lean Startup” är aktuell med en ny bok – ”Startup-modellen”. Den här gången vill han hjälpa traditionella företag att plocka det bästa från startupvärlden
Chefboken Beteendedesign
Chefboken

Se igenom tankefelen

Känn igen de tankefel vi gör och använd dem till att förändra dig själv och andra. I boken Beteendedesign beskriver författarna den spännande forskningen inom psykologi och beteendeekonomi.