Meghan Markle och prins Harry
Foto TT/MEGA

”Kungliga krisen symbolisk för ett ledarskap i förändring”

När prins Harry och Meghan förklarade att de inte längre fogar sig i ledet utan tänker bo halva året i Kanada gruffar farmor drottning Elizabeth. Men ledarskapsexperten Alexander Holmberg myser: ”Det här är exakt vad många styrelser och vd:ar brottas med i dag.”

Beskedet om att delvis dra sig tillbaka från de kungliga plikterna gjorde prins Harry och Meghan på sitt eget Instagramkonto Sussexroyal. Bara det väckte uppseende – att inte gå genom hovets pressavdelning utan sociala medier.

Efter många månaders reflektioner hade paret beslutat att under det här året skapa en ny, progressiv roll inom institutionen, meddelade de.

Svaret från den 93-åriga drottningen dröjde några timmar. Sedan förklarade hon i ett pressmeddelande att det här var en process som var komplicerad och som skulle ta tid. Något som tolkades som en tillrättavisning.

Men kommer den att funka? Ledarskapsexperten Alexander Holmberg tror inte det.

”Den spontana reaktionen är att det mest uppenbara här är mötet mellan det som har varit och dit vi är på väg. Det finns en stor symbolik här i hur ledarskapet i stort håller på att förändras. Du har den klassiska hierarkiska ledarrollen och det nya ledarskapet som är icke-hierarkiskt. Jag tycker att det är fantastiskt att det här kom såpass tidigt som det gjorde – och till och med i kungahuset!”

Prins Harrys och Megans önskan om att bo halva året i Kanada och att ifrågasätta sitt sätt att jobba är att jämföra med diskussionen kring gamla strukturer där det är cementerat att man har en åttatimmars arbetsdag och att man inte jobbar hemma.

”Det är att göra upp med en massa gamla sanningar. Det visar att man faktiskt kan göra om sitt sätt att leda.”

Hur gör man om man vill få relationen att överleva då? Om man som arbetsgivare faktiskt inte vill förlora en viktig resurs? Ja, det handlar inte om att Harry ska rätt in sig i ledet igen, menar Holmberg.

”Man kan inte backa bandet nu. Och varför skulle han vilja göra det? Får han inte distansarbeta? Bara för att det historiskt fungerat att jobba på ett visst sätt betyder inte det att man alltid måste göra så. Jag tror att drottningen måste acceptera att världen förändras.”

”Men det här är ett jättesvårt möte för alla styrelser och vd:ar när de möter den nya verkligheten och det nya sättet att jobba på”, säger Alexander Holmberg.

petterny

Läs också: ”Följ inte dina drömmar” – här är Stordalens 10 livsregler

Relaterade artiklar

linkedingrafik_intervjuperson1
Konflikthantering

Chefs följare: 80 procent har skämts för sin arbetsgivare

Du har din moral. Arbetsplatsen har sin moral. I en drömvärld går dessa ihop och du kan helt ställa dig bakom din chef och arbetsgivares värdegrund samt agerande. Men vad händer när de går i klinch? Extra tufft kan det bli för mellanchefer som kläms mellan sin egen moral och ledningens agerande. ”Det är superjobbigt med skandaler. Då ska man försvara ett fel man själv inte gjort”, säger karriärcoachen Charlotte Hågård.

Psykologen Agnes Mellstrand samt bild på nöjda medarbetare.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 saker alla chefer borde göra – innan stressen blir farlig

Åtta av tio upplever hög stress på jobbet, men all stress är inte dålig. Så vad kan du som chef göra för att medarbetarna (och du själv) ska slippa brytas ner av negativ stress? Här får du psykologens bästa råd.
ryssland-webb
Konflikthantering

Världsledarnas reaktioner på attacken

Kriget i Europa är ett faktum. Ryssland invaderar Ukraina och det råder osäkerhet i världspolitiken om vad som händer framåt. Reaktionerna från världens tyngsta och mäktigaste ledare är starka och känsloladdade. Läs här hur några av dem uttrycker sig!

Bild på kvinna med gul tröja och som håller i en penna.
Konflikthantering

Anonyma chefen: ”Kritiken var nära att knäcka mig”

I den bästa av världar kan man stå ut med att få kraftig kritik – och se det som ett tillfälle att både stå upp för sig själv och lära sig något. Precis så blev det för Eva-Lena. Hon sågades rejält som nybliven chef, men är nu en ledare vars team folk söker sig till.

Ett gäng personer som sitter runt ett bord och diskuterar med allvarliga ansikten. Pratbubblor med
Konflikthantering

Så hanterar du arga medarbetare

Att behöva fatta tuffa beslut kommer du inte undan som chef, med följden att medarbetare kan bli både ilskna och besvikna. Men hur ska du då kommunicera besluten på ett så bra sätt som möjligt? Här är tre smarta tips från John Friedman, expert på konflikthantering och medgrundare till den ideella organisationen The Center for Understanding in Conflict.

En bekymrad man sitter vid sitt skrivbord och lutar huvudet mot ena handen.
Konflikthantering

”Åh nej! Mejlet hamnade hos helt fel medarbetare”

Vad gör du när du blir irriterad på en medarbetare och behöver lätta på trycket? Markus mejlade en chefskollega. Trodde han… 

Framtidens hybridmöte kräver ny digital teknik
Annonssamarbete Chef + Office Management

Så tar du hybridmötet till nästa nivå

Mötestekniken på väg in i en ny och smartare era. Här får du veta mer om vad som krävs för att lyckas med framtidens digitala möten.
Jaques i kavaj framför en mur.
Konflikthantering

Chefen på Kumla: ”Vi får svårt att ha kontroll”

Överbeläggning och nya gängbeteenden gör tillvaron inne på Kumlaanstalten mer riskfylld.
”Vi får mer och mer svårt att ha kontroll över våra avdelningar”, säger anstaltschef Jacques Mwepu och ger sin bild av svensk kriminalvård, i det nya avsnittet av Chef Dilemma.