Meghan Markle och prins Harry
Foto TT/MEGA

”Kungliga krisen symbolisk för ett ledarskap i förändring”

När prins Harry och Meghan förklarade att de inte längre fogar sig i ledet utan tänker bo halva året i Kanada gruffar farmor drottning Elizabeth. Men ledarskapsexperten Alexander Holmberg myser: ”Det här är exakt vad många styrelser och vd:ar brottas med i dag.”

Beskedet om att delvis dra sig tillbaka från de kungliga plikterna gjorde prins Harry och Meghan på sitt eget Instagramkonto Sussexroyal. Bara det väckte uppseende – att inte gå genom hovets pressavdelning utan sociala medier.

Efter många månaders reflektioner hade paret beslutat att under det här året skapa en ny, progressiv roll inom institutionen, meddelade de.

Svaret från den 93-åriga drottningen dröjde några timmar. Sedan förklarade hon i ett pressmeddelande att det här var en process som var komplicerad och som skulle ta tid. Något som tolkades som en tillrättavisning.

Men kommer den att funka? Ledarskapsexperten Alexander Holmberg tror inte det.

”Den spontana reaktionen är att det mest uppenbara här är mötet mellan det som har varit och dit vi är på väg. Det finns en stor symbolik här i hur ledarskapet i stort håller på att förändras. Du har den klassiska hierarkiska ledarrollen och det nya ledarskapet som är icke-hierarkiskt. Jag tycker att det är fantastiskt att det här kom såpass tidigt som det gjorde – och till och med i kungahuset!”

Prins Harrys och Megans önskan om att bo halva året i Kanada och att ifrågasätta sitt sätt att jobba är att jämföra med diskussionen kring gamla strukturer där det är cementerat att man har en åttatimmars arbetsdag och att man inte jobbar hemma.

”Det är att göra upp med en massa gamla sanningar. Det visar att man faktiskt kan göra om sitt sätt att leda.”

Hur gör man om man vill få relationen att överleva då? Om man som arbetsgivare faktiskt inte vill förlora en viktig resurs? Ja, det handlar inte om att Harry ska rätt in sig i ledet igen, menar Holmberg.

”Man kan inte backa bandet nu. Och varför skulle han vilja göra det? Får han inte distansarbeta? Bara för att det historiskt fungerat att jobba på ett visst sätt betyder inte det att man alltid måste göra så. Jag tror att drottningen måste acceptera att världen förändras.”

”Men det här är ett jättesvårt möte för alla styrelser och vd:ar när de möter den nya verkligheten och det nya sättet att jobba på”, säger Alexander Holmberg.

petterny

Läs också: ”Följ inte dina drömmar” – här är Stordalens 10 livsregler

Relaterade artiklar

Jaques i kavaj framför en mur.
Konflikthantering

Chefen på Kumla: ”Vi får svårt att ha kontroll”

Överbeläggning och nya gängbeteenden gör tillvaron inne på Kumlaanstalten mer riskfylld.
”Vi får mer och mer svårt att ha kontroll över våra avdelningar”, säger anstaltschef Jacques Mwepu och ger sin bild av svensk kriminalvård, i det nya avsnittet av Chef Dilemma.

 

Helena Martini, HR-chef på fastighetsbolaget Atrium Ljungberg, ser hälsokontroller för medarbetare som en investering. Foto: Christoffer Edling
Annonssamarbete Chef + Werlabs

Enkelt hälsotest lyfter prestationer på jobbet

”Det är att visa omtänksamhet i handling”, säger Helena Martini, HR-chef på Atrium Ljungberg, om den hälsokontroll som har blivit ett viktigt redskap och en uppskattad del av arbetet med hållbara medarbetare.

Katarina Ageborg i förgrunden och Cissi Elwin i bakgrunden. De står ute i en trädgård och vid Cissi står Katarinas svarta hund.
Konflikthantering

Astra Zenecas Sverige-vd: ”Man vill känna sig stolt"

Hur är det att leda medarbetare på ett bolag som hamnar mitt i mediestormens öga? Det vet Astra Zenecas Sverige-vd Katarina Ageborg. I det nya avsnittet av Chef Dilemma beskriver hon vaccin-turbulensen, inifrån den svensk-brittiska läkemedelsjätten.

linda_waxin_kronikor
Arbetsmiljö

Linda Waxin: ”Vågar du skapa dålig stämning?”

”Många som känner mig ytligt kommer att ha väldigt svårt att tro på detta. Men jag är en av de många kvinnor som hållit tyst”, skriver Chefs krönikör Linda Waxin.
chefdilemmacissielwinmicaelbyden
Konflikthantering

Nytt poddavsnitt: Cissi möter Årets Chef

I nya avsnittet av podden Chef Dilemma sätts Micael Bydéns ledarskap på prov när Chefs chefredaktör Cissi Elwin ställer honom inför en rad tänkta dilemman.

Porträtt av Patrik Hofbauer, bild med en kvinna som tittar misstänksamt på en annan kvinna.
Konflikthantering

Chef Dilemma: Jag tror min chef försöker mygla – vad gör jag?

Ta tag i tveksamheter. Omedelbart. I veckans dilemma ger Svenska Spels vd och koncernchef Patrik Hofbauer råd till en projektledare som upptäcker att en chef slirar med etiken.
Med ett verktyg för strukturerad och tydlig feedback har Johan Isacsson på Skandia lyft sitt team rejält.
Annonssamarbete Chef + Rolf

Han hittade succémetoden för bättre ledarskap

Glada medarbetare, hög kundnöjdhet och dubblad försäljning. Möt chefen som ser sina medarbetare som Formel 1-förare och regelbundet tar in dem i depån.

Petter Wåhlberg, anstaltschef för Storboda. Foto: Martina Huber
Beslutsfattande

Anstaltschefen: ”Man kan inte pausa ett fängelse”

Coronakrisen har skruvat upp pressen på chefer inom Kriminalvården. Ett tufft läge har blivit tuffare. ”Vi alla klarar av lite mer än vi tror”, säger anstaltschefen Petter Wåhlberg.