soffice13

Kreativiteten frodas i soffan

Varför bjuder du hem folk att jobba i din soffa?
”Jag har ett så roligt och bra nätverk och tänkte att det är synd att många människor sällan samtalar med en vidare krets än sina dagliga kolleger, sådana som är ganska likasinnade, och får bekräftelse där på om det man gör är okej eller inte. Så i stället kan man komma och jobba hemma hos mig en vardag varannan vecka. Man tar med sig sin laptop och det uppdrag man har den dagen. S:et står för soppa, soffa och samtal.”

Varför jobbar man bättre hemma i din soffa?
”Omväxling stimulerar kreativitet. Jag vill utmana tanken om den traditionella arbetsplatsen. När du sitter i en ny miljö med nya människor med andra erfarenheter och synvinklar öppnas det upp för de där egna innovativa tankarna. Och du får både idéer och praktisk hjälp från oväntade håll. Efter någon timme eller två brukar folk släppa garden och då händer det magiska saker. Det handlar mycket om att våga dela med sig av sin kunskap, sina misstag och framgångar.”

De flesta brukar inte heller mysa i en soffa med sina kolleger?
”Nej, jag vill åt det där att komma nära varandra. När du är hemma hos någon tar du av dig skorna. Och när du sitter nära i soffan kan du kika över din grannes axel och inspireras av det som händer på hans eller hennes dator. Du kan också ligga ner i soffan, ha en workshop i sovrummet eller ståendes på terrassen. Jag vill uppmana chefer att låta sina medarbetare gå på och/eller hålla i sina egna Soffice ibland. Att de kan se vilken tillgång en fysisk och mental förflyttning kan innebära.”

 

Relaterade artiklar

illusforskare
 

Specialsajt: Så får chefen grepp om klimatkrisen

 Här på vår klimatsida kan du få de bästa råden från våra experter för hur du kommer igång!
Moocs och flipped classroom är två av de nya trenderna inom utbildning och kompetensutveckling.
Annonssamarbete Chef + Utbildning.se

9 trender som revolutionerar ditt lärande

Är moocs, flippade klassrum och mikrolärande vägen till ständigt lärande och kompetensutveckling på din arbetsplats?

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
krisen12
Konflikthantering

Svenska chefer: 18 lärdomar – från finanskrisen 2008

Det är över tio år sedan vi hade vår senaste djupa långkonjunktur. 

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.