Kreativiteten frodas i soffan

Okategoriserade
Text: Sara Lomberg
Publicerad

Varför bjuder du hem folk att jobba i din soffa?
”Jag har ett så roligt och bra nätverk och tänkte att det är synd att många människor sällan samtalar med en vidare krets än sina dagliga kolleger, sådana som är ganska likasinnade, och får bekräftelse där på om det man gör är okej eller inte. Så i stället kan man komma och jobba hemma hos mig en vardag varannan vecka. Man tar med sig sin laptop och det uppdrag man har den dagen. S:et står för soppa, soffa och samtal.”

Varför jobbar man bättre hemma i din soffa?
”Omväxling stimulerar kreativitet. Jag vill utmana tanken om den traditionella arbetsplatsen. När du sitter i en ny miljö med nya människor med andra erfarenheter och synvinklar öppnas det upp för de där egna innovativa tankarna. Och du får både idéer och praktisk hjälp från oväntade håll. Efter någon timme eller två brukar folk släppa garden och då händer det magiska saker. Det handlar mycket om att våga dela med sig av sin kunskap, sina misstag och framgångar.”

De flesta brukar inte heller mysa i en soffa med sina kolleger?
”Nej, jag vill åt det där att komma nära varandra. När du är hemma hos någon tar du av dig skorna. Och när du sitter nära i soffan kan du kika över din grannes axel och inspireras av det som händer på hans eller hennes dator. Du kan också ligga ner i soffan, ha en workshop i sovrummet eller ståendes på terrassen. Jag vill uppmana chefer att låta sina medarbetare gå på och/eller hålla i sina egna Soffice ibland. Att de kan se vilken tillgång en fysisk och mental förflyttning kan innebära.”

 

KOMMENTERA ARTIKELN

Vad tycker du? Kommentera artikeln här nedan. Det gör du via tjänsten Ifrågasätt som också är ansvarig för kommentarsfunktionen. Kommentarerna visas på chef.se i anslutning till texten. För att kommentera behöver du först skapa ett konto och logga in. Håll god ton och håll dig till ämnet. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Ifrågasätt förbehåller sig rätten att radera kommentarer i efterhand. Även Chef kan ta bort kommentarer. Chef förbehåller sig även rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden