soffice13

Kreativiteten frodas i soffan

Varför bjuder du hem folk att jobba i din soffa?
”Jag har ett så roligt och bra nätverk och tänkte att det är synd att många människor sällan samtalar med en vidare krets än sina dagliga kolleger, sådana som är ganska likasinnade, och får bekräftelse där på om det man gör är okej eller inte. Så i stället kan man komma och jobba hemma hos mig en vardag varannan vecka. Man tar med sig sin laptop och det uppdrag man har den dagen. S:et står för soppa, soffa och samtal.”

Varför jobbar man bättre hemma i din soffa?
”Omväxling stimulerar kreativitet. Jag vill utmana tanken om den traditionella arbetsplatsen. När du sitter i en ny miljö med nya människor med andra erfarenheter och synvinklar öppnas det upp för de där egna innovativa tankarna. Och du får både idéer och praktisk hjälp från oväntade håll. Efter någon timme eller två brukar folk släppa garden och då händer det magiska saker. Det handlar mycket om att våga dela med sig av sin kunskap, sina misstag och framgångar.”

De flesta brukar inte heller mysa i en soffa med sina kolleger?
”Nej, jag vill åt det där att komma nära varandra. När du är hemma hos någon tar du av dig skorna. Och när du sitter nära i soffan kan du kika över din grannes axel och inspireras av det som händer på hans eller hennes dator. Du kan också ligga ner i soffan, ha en workshop i sovrummet eller ståendes på terrassen. Jag vill uppmana chefer att låta sina medarbetare gå på och/eller hålla i sina egna Soffice ibland. Att de kan se vilken tillgång en fysisk och mental förflyttning kan innebära.”

 

nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden

Relaterade artiklar

omslagnyhetsbrev
 

Här är finalisterna till Årets Chef 2019

Väntan är över! Nu kan vi äntligen berätta vilka chefer som är finalister på Chefgalan 2019. Klicka här för att ta reda på vilka ledarna är!
Peder Johannisson, Convini. Foto: Fredrik Malmlund
Annonssamarbete Chef + Invono

Företagstoppar måste också upp i molnet

Framtidens vinnarföretag är digitaliserade ända upp i toppen.
”Företag med för många manuella moment riskerar att tappa fokus från kunden”, säger affärsutvecklaren Peder Johannisson.

feanvaro
Delegering

Frånvaro-mejl? Se upp för dessa dödssynder

För att inte ruinera ledigheten — och därmed dig själv — finns det tre viktiga saker att tänka på när du utformar ditt frånvaro-meddelande.
asdasda
 

Chocksiffror: Sveriges chefer mår uselt – här är orsakerna

Sju av tio chefer mår så psykiskt dåligt att det går ut över deras jobb, enligt Chefs undersökning. Ohanterlig stress och sömnstörningar är de främsta orsakerna.
chef_team_tidskriftspriset2017-2-2
Jobba på Chef

Chef söker en säljare till vår contentstudio                        

Chefs innehållstudio har vuxit kraftigt det senaste året och nu vill vi ta nästa steg med en dedikerad säljare. Vi söker dig som är engagerad, kreativ och affärsorienterad.
contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Martin Allerby, AGA. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Helhetssynen har gjort mig till en bättre chef"

När civilingenjören Martin Allerby erbjöds en ny cheftjänst på AGA ville han fördjupa sina kunskaper i ekonomi. Executive MBA-programmet vid Stockholms Universitet gav honom dessutom en förståelse för helheten. ”Den helhetssynen har gjort mig till en mer kompetent medarbetare och chef”, säger han.
startsida1
 

Hylla en kvinnlig ledare som betytt mycket för dig

Tacka eller berätta om en kvinnlig chef, mentor eller kollega som har haft betydelse i din karriär: #honlyftemig
nyhetsbrev1

Missa inget!

Chefs populära nyhetsbrev Ditt ledarskap, Din karriär och Din söndag samlar varje vecka det bästa från Chef.se.
  • Konkreta råd i ditt chefskap
  • Användbara metoder och verktyg
  • Relevanta erbjudanden