learning1

Kompetensutveckling – därför kräver det modiga chefer

Det finns några gemensamma nämnare som alla chefer borde ta till sig för att underlätta viktig kompetensutveckling. Det säger Lars Kry, vd för Sigma och tidigare utsedd till Årets Chef, med anledning av en rapport om kompetensbristen inom it-yrket.

Sigma har i en ny rapport – Tomorrow Report – i samarbete med Kantar Sifo frågat svenskar om de kan tänka sig att jobba inom it eller tech. 17 procent svarar att det är intressant, och vad mera är: undersökningen visar att nästan 400 000 svenskar kan tänka sig att utbilda sig ett år eller mer för att kunna ta ett sådant jobb.

Detta får Lars Kry att kalla kompetensbristen för ett mysterium.

”Vi har ju själva tidigare basunerat ut att det råder en kompetensbrist i branschen – 70 000 jobb saknas till 2022 – samtidigt som vår regering satt ett mål om att vi ska bli världens mest digitaliserade land.”

petterny

Läs också: ”Följ inte dina drömmar” – här är Stordalens 10 livsregler

Lars Kry menar att det inte handlar om någon branschfråga, eftersom it-kompetens behövs inom alla branscher.

Så vad behövs då för att man ska kunna ställa om sin yrkesbana under en pågående karriär? För arbetsgivares och arbetstagares del pekar Lars Kry på framför allt fyra punkter:

4 krav för kompetensutveckling

  • Struktur i form av kapital, finansiering och utbildningsaktörer.
  • Mod bland chefer – att kunna leva med att personalstyrkan rör sig mer än tidigare.
  • Att man ska våga själv som anställd – utan att behöva riskera något. ”Vi är ju trygghetssökande som människor, så den punkten går egentligen tillbaka till finansieringen,” säger Lars Kry.
  • Goda exempel.
lager

Läs också: Därför bör du satsa på ”upskill och reskill”

Så långt vad som kan göras på chefs- och organisationsnivå – men Lars Kry säger att mycket arbete återstår även på en samhällelig nivå.

”Regeringen har ett jobb att göra, antingen ställer vi om arbetsmarknaden nu eller så ser vi på när andra gör det. Många länder ligger mycket längre fram än oss här.”

För att komma tillrätta med kompetensbristen när det gäller yrken inom just tech och it föreslår han en ’tech-check’ för att underlätta för de personer som vill utveckla sin digitala kompetens.

”Det skall vara ett substantiellt belopp. Samt skattelättnader för bolag som investerar i att ställa om sin personal och höja it-kompetensen,” säger Lars Kry.

”Slutsatsen att vårt sätt att utbilda oss i en klump och sen jobba hela livet är över – den är ju generisk, det gäller alla yrken. Den här rapporten är ytterligare ett bevis på det. Företagen är inte riggade för detta – inte heller utbildningsföretagen, finansieringssystemen eller a-kassan.”

moocs

Läs också: Bli smartare med MOOC:s – helt gratis

Relaterade artiklar

Två kollegor som diskuterar framför en datorskärm.
Verksamhetsutveckling

Osäkerhet föder kreativa idéer

Innovationstakten är högre än någonsin. Chef har sammanställt några av de senaste rönen om vad som maxar innovationskraften i en organisation. En av de mindre kända faktorer som främjar kreativitet och innovation är osäkerhet.

Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, erbjuder sina medarbetare förmånscyklar. Foto: Nils Petter Nilsson
Annonssamarbete Chef + Bikelease

”Förmånscykel ger gladare medarbetare”

För två år sedan valde Pelle Paulsson, vd på Maxi Ica Värmdö, att erbjuda alla medarbetare förmånscyklar. ”Det är ett prisvärt sätt att förbättra folkhälsan och få gladare medarbetare”, säger han. Från och med den första januari är det dessutom ännu billigare med förmånscykel.
Lars Strannegård går ut genom Handelshögskolans massiva port.
Verksamhetsutveckling

Handelshögskolans rektor – ingen vanlig siffernisse

Med konst, kultur och hållbarhet vill han förändra en av näringslivets verkliga bastioner, prestigefyllda Stockholms Handelshögskola. Lars Strannegård är rektorn som går till storms mot överdriven svensk sifferfixering, och för ett bredare bildningsideal bland svenska ledare, bortom balansräkningar och nakna fakta.

Bild på Cecilia och ökningen i siffror.
Verksamhetsutveckling

Chef ökar – igen!

På en tuff mediemarknad hör Chef till de tidningar som ökar, visar nya siffror från Orvesto Konsument.

Illustration med en stenåldersmänniska som håller upp en stenplatta där det står Agil.
Verksamhetsutveckling

Gå inte vilse i ledarskapsfluffet

Tjusiga ledarskapsteorier är ofta svåra att leva upp till i praktiken. Det är dags för en mer realistisk och konkret syn på ledarskap, menar två forskare.
Cissi Elwin
Karriär

Cissi Elwin: ”Man måste bygga företag utifrån ett starkt bultande hjärta”

”Flera har varnat för hur svårt det är att slå ihop två bolag. När jag frågar vad det svåra består i säger alla samma sak: Kulturen”, skriver Cissi Elwin i sin nya krönika.
Det finns enkla och effektiva sätt för chefer att öka engagemanget hos medarbetarna. &franklys Caroline Fjellner tipsar om vad som går att börja med direkt.
Annonssamarbete Chef + &frankly

5 sätt för chefer att öka engagemanget – redan i dag

Engagemanget på jobbet har tagit stryk under pandemin. Men det finns flera enkla saker som du som chef kan göra direkt för att vända trenden. Vilket av tipsen tänker du börja med?
En grupp glada människor som promenerar
Hälsa

5 överraskande fördelar med att promenera

Att komma ut och röra på sig har många fördelar – inom många fler områden än du kanske tror.