learning1

Kompetensutveckling – därför kräver det modiga chefer

Det finns några gemensamma nämnare som alla chefer borde ta till sig för att underlätta viktig kompetensutveckling. Det säger Lars Kry, vd för Sigma och tidigare utsedd till Årets Chef, med anledning av en rapport om kompetensbristen inom it-yrket.

Sigma har i en ny rapport – Tomorrow Report – i samarbete med Kantar Sifo frågat svenskar om de kan tänka sig att jobba inom it eller tech. 17 procent svarar att det är intressant, och vad mera är: undersökningen visar att nästan 400 000 svenskar kan tänka sig att utbilda sig ett år eller mer för att kunna ta ett sådant jobb.

Detta får Lars Kry att kalla kompetensbristen för ett mysterium.

”Vi har ju själva tidigare basunerat ut att det råder en kompetensbrist i branschen – 70 000 jobb saknas till 2022 – samtidigt som vår regering satt ett mål om att vi ska bli världens mest digitaliserade land.”

petterny

Läs också: ”Följ inte dina drömmar” – här är Stordalens 10 livsregler

Lars Kry menar att det inte handlar om någon branschfråga, eftersom it-kompetens behövs inom alla branscher.

Så vad behövs då för att man ska kunna ställa om sin yrkesbana under en pågående karriär? För arbetsgivares och arbetstagares del pekar Lars Kry på framför allt fyra punkter:

4 krav för kompetensutveckling

  • Struktur i form av kapital, finansiering och utbildningsaktörer.
  • Mod bland chefer – att kunna leva med att personalstyrkan rör sig mer än tidigare.
  • Att man ska våga själv som anställd – utan att behöva riskera något. ”Vi är ju trygghetssökande som människor, så den punkten går egentligen tillbaka till finansieringen,” säger Lars Kry.
  • Goda exempel.
lager

Läs också: Därför bör du satsa på ”upskill och reskill”

Så långt vad som kan göras på chefs- och organisationsnivå – men Lars Kry säger att mycket arbete återstår även på en samhällelig nivå.

”Regeringen har ett jobb att göra, antingen ställer vi om arbetsmarknaden nu eller så ser vi på när andra gör det. Många länder ligger mycket längre fram än oss här.”

För att komma tillrätta med kompetensbristen när det gäller yrken inom just tech och it föreslår han en ’tech-check’ för att underlätta för de personer som vill utveckla sin digitala kompetens.

”Det skall vara ett substantiellt belopp. Samt skattelättnader för bolag som investerar i att ställa om sin personal och höja it-kompetensen,” säger Lars Kry.

”Slutsatsen att vårt sätt att utbilda oss i en klump och sen jobba hela livet är över – den är ju generisk, det gäller alla yrken. Den här rapporten är ytterligare ett bevis på det. Företagen är inte riggade för detta – inte heller utbildningsföretagen, finansieringssystemen eller a-kassan.”

moocs

Läs också: Bli smartare med MOOC:s – helt gratis

Relaterade artiklar

content-boxen
Chefboken

Skapa en förändring som håller – var agil, flexibel och lyssna

Nu behöver många organisationer förändras och det snabbt. Ett hinder kan vara rester av hierarkiska strukturer som skapades för maskinåldern. Det är kontroll snarare än tillit och mer information än kommunikation. Nu befinner sig många i ett läge där man verkligen behöver tänka nytt – på riktigt.
al_ledarstil_stor
Annonssamarbete Chef + Atrium Ljungberg

Kontoret – en viktig nyckel i ditt ledarskap

Allt fler satsar på sitt kontor – trots digitalisering och ökat distansarbete. Anledningen? Nya möjligheter för kontoret som ledarskapsverktyg och må-bra-faktor.
Anna Nordin (Svensk Handel), Lena Alke (Ica Krokom) och Nicki Eby (Clarion Hotel).
Verksamhetsutveckling

3 kreativa initiativ – mitt i coronakrisen

I kölvattnet av corona-isoleringen är det många företag och organisationer som tvingas gå ner på sparlåga. Men nöden är som bekant uppfinningarnas moder. Chef har pratat med tre chefer som kavlat upp ärmarna och tänker nytt.
trecheferkris
Verksamhetsutveckling

3 chefer med kriserfarenhet: Så hanterar vi utmaningarna

Fastighetskraschen på 90-talet, finanskrisen 2008, startups som går överstyr. Även om coronakriser kan bli den värsta av dem alla finns det värdefulla erfarenheter från förr. Chef frågat tre chefer som tagit sig igenom kriser och konkurser om deras viktigaste lärdomar.
satschefnyny
Verksamhetsutveckling

Sats-chefen: ”Vi jobbar på fler onlinelösningar”

Träningskedjan Sats med 700 000 medlemmar har stängt alla sina anläggningar. Men digitala klasser är gratis. Produktchefen Alexander Brochmann Myers berättar hur han och företaget resonerar.

niclasgerdbo
Verksamhetsutveckling

Årets Innovativa Ledare 2020: Niclas Gerdbo, chef Polisens kontaktcenter Syd

Turkost, magenta och orange är inte färgställningar vi normalt associerar med myndighetskontor. Men det gjorde Niclas Gerdbo. För att vinna priset som Årets Innovativa Ledare 2020 gäller det att våga tänka utanför boxen. ”Jag vill vara med och väcka människors energi och tankar,” säger han.

Ibland är det systemen, inte ledarskapet, som orsakar frustration på jobbet.
Annonssamarbete Chef + Sopra Steria

IT-system dold orsak till ledarskapsproblem

Dålig effektivitet och irritation i ditt team beror inte alltid på brister i ledarskapet. Leta efter lösningar på rätt ställe. ”Det är alldeles för vanligt med IT-system som stoppar oss, snarare än stöttar”, säger Christer Söderholm på Sopra Steria.
cb-content-logarithmic
Chefboken

Framtiden med algoritmer

Känner du mest förvirring när du läser braskande rubriker om artificiell intelligens och hur den är på väg att förändra världen? I en hyllad bok riktad särskilt till chefer, "The Algorithmic Leader: How to Be Smart When Machines Are Smarter Than You", reder futuristen Mike Walsh ut hur AI, bortom programmering och teknik, kommer att påverka arbetsliv, ledarskap och kreativitet.