learning1

Kompetensutveckling – därför kräver det modiga chefer

Det finns några gemensamma nämnare som alla chefer borde ta till sig för att underlätta viktig kompetensutveckling. Det säger Lars Kry, vd för Sigma och tidigare utsedd till Årets Chef, med anledning av en rapport om kompetensbristen inom it-yrket.

Sigma har i en ny rapport – Tomorrow Report – i samarbete med Kantar Sifo frågat svenskar om de kan tänka sig att jobba inom it eller tech. 17 procent svarar att det är intressant, och vad mera är: undersökningen visar att nästan 400 000 svenskar kan tänka sig att utbilda sig ett år eller mer för att kunna ta ett sådant jobb.

Detta får Lars Kry att kalla kompetensbristen för ett mysterium.

”Vi har ju själva tidigare basunerat ut att det råder en kompetensbrist i branschen – 70 000 jobb saknas till 2022 – samtidigt som vår regering satt ett mål om att vi ska bli världens mest digitaliserade land.”

petterny

Läs också: ”Följ inte dina drömmar” – här är Stordalens 10 livsregler

Lars Kry menar att det inte handlar om någon branschfråga, eftersom it-kompetens behövs inom alla branscher.

Så vad behövs då för att man ska kunna ställa om sin yrkesbana under en pågående karriär? För arbetsgivares och arbetstagares del pekar Lars Kry på framför allt fyra punkter:

4 krav för kompetensutveckling

  • Struktur i form av kapital, finansiering och utbildningsaktörer.
  • Mod bland chefer – att kunna leva med att personalstyrkan rör sig mer än tidigare.
  • Att man ska våga själv som anställd – utan att behöva riskera något. ”Vi är ju trygghetssökande som människor, så den punkten går egentligen tillbaka till finansieringen,” säger Lars Kry.
  • Goda exempel.
lager

Läs också: Därför bör du satsa på ”upskill och reskill”

Så långt vad som kan göras på chefs- och organisationsnivå – men Lars Kry säger att mycket arbete återstår även på en samhällelig nivå.

”Regeringen har ett jobb att göra, antingen ställer vi om arbetsmarknaden nu eller så ser vi på när andra gör det. Många länder ligger mycket längre fram än oss här.”

För att komma tillrätta med kompetensbristen när det gäller yrken inom just tech och it föreslår han en ’tech-check’ för att underlätta för de personer som vill utveckla sin digitala kompetens.

”Det skall vara ett substantiellt belopp. Samt skattelättnader för bolag som investerar i att ställa om sin personal och höja it-kompetensen,” säger Lars Kry.

”Slutsatsen att vårt sätt att utbilda oss i en klump och sen jobba hela livet är över – den är ju generisk, det gäller alla yrken. Den här rapporten är ytterligare ett bevis på det. Företagen är inte riggade för detta – inte heller utbildningsföretagen, finansieringssystemen eller a-kassan.”

moocs

Läs också: Bli smartare med MOOC:s – helt gratis

egenannons-chefse-chefgalan
Chefgalan 2020

Upskilla eller försvinna

Chefgalan hyllar det goda ledarskapet med en unik blandning av kunskap, nätverk och inspiration. 11 mars på Grand Hotêl i Stockholm. Boka innan 31/12 för att spara 500 kr på din biljett!

Relaterade artiklar

chefvidskrivbord2
Verksamhetsutveckling

Felen som chefer i Sveriges sämsta verksamheter gör

Nöjda kunder, glada medarbetare, fantastiska resultat – hur kan vissa organisationer lyckas så väl? Och vad gör cheferna för Sveriges sämsta verksamheter egentligen för fel? Svaren ges i en ny bok.
Patrick Lepierre, affärsområdeschef på Dipart. Bygge vid vattentorn i Tumba Foto: Martina Huber/Chef
Annonssamarbete Chef + SBS Executive MBA

"Det här gör mig till en bättre beslutsfattare"

Patrick Lepierre har blivit säkrare som chef av Executive MBA-programmet vid Stockholms universitet. "Jag kan fatta mycket mer välgrundade beslut. Jag är förvånad över hur snabbt jag har kunnat använda mina nya kunskaper i mitt arbete."
cb12-content
Chefboken

Led utifrån värderingar – på riktigt!

Det är med hjälp av starka värderingar vi kan möta framtidens stora utmaningar med bland annat ökad komplexitet, digitalisering och klimatförändringar. Det menar Julia Norinder i sin bok Värderingsbaserat ledarskap Mening, tillit och transformation. I den beskriver hon hur du som ledare kan arbeta både utifrån dina egna värderingar och din organisations. I senaste Chefboken sammanfattar ledarskapscoachen Maria Gerlofson hennes tankar
digital-3
Verksamhetsutveckling

Dålig digital koll bland toppchefer

När 300 toppchefer frågades ut om sin ledningsgrupps kunskaper inom data visste bara hälften vad digitalisering innebär. Det enligt en rapport från Bisnode i samarbete med Kairos Future.

Thomas Jensen, Boston Consulting Group
Verksamhetsutveckling

Ny rapport: Sverige riskerar halka efter när marknaden förändras

I en ny global rapport framkommer att hälften av svenskarna är inställda på att teknikutvecklingen kommer ändra arbetslandskapet kraftigt. Samtidigt tillhör Sverige bottenskiktet när det gäller att lära nytt – vilket kan påverka konkurrenskraften.
entillen
Verksamhetsutveckling

6 kritiska uppgifter för första linjen

Första linjen-chefer är de som har de största utmaningarna i organisationen men också störst påverkan på resultatet. Trots det tar det tolv år innan de får sin första ledarskapsutbildning. Det vill författarna till  bästsäljande boken Everyone Deserves A Great Manager råda bot på.

Nå årets mål genom att ställa rätt frågor och ta fyra steg, tipsar Viktoria Lindhé på &frankly. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + &frankly

Så når du affärsmålen ihop med ditt team

Nytt år. Nya mål. Chefer som involverar och följer upp hur medarbetarna upplever målen lyckas oftare.
Här är fyra steg som tar ditt team från mål till verklighet.

forandringsledning
Verksamhetsutveckling

”Ingen frisk hjärna gillar förändring”

En genomtänkt förändringsledning kan förbättra resultatet för verksamheten, skriver författarna till boken ”Förändringsledning”.