aw

Karriärråden du sällan hör talas om

Under din tid som chef har du garanterat fått höra både ett och två karriärråd som kan hjälpa dig på traven när det gäller att komma längre i din karriär.

Men det finns vissa tips som få tänker på och som ändå förtjänar att uppmärksammas.

Här är fem råd från Business Insider som det sällan talas om, men som ändå kan ge din karriär en skjuts i rätt riktning.

Läs också: Sex värsta cv-missarna enligt Google

1 Håll kontakten med de människor som slutar på företaget. Det kan visa sig att de är mer värdefulla kontakter än de som faktiskt stannar kvar.

2 Tacka ja till så många luncher och after works som du kan under den första tiden på ett nytt jobb. Om du alltid avböjer kommer steget till utanförskap inte att vara långt.

3 Ta reda på vad din chefs största problem är och se till att hitta en lösning på det. Vänta inte på att få frågan, utan se till att vara proaktiv och ligga steget före.

4 När du vill lära dig något nytt, titta på de som redan är duktiga på just den färdigheten och ta efter vad de gör. Anpassa efter dig själv och vad som passar just din personlighet.

5 Se till att hjälpa människor i din omgivning, utan att förvänta dig en belöning. Förr eller senare finns det en stor chans för att det gagnar dig på de mest oväntade sätt.

Bonusråd: Laga aldrig fisk i den gemensamma mikrovågsugnen.

Missa inte: Gratis mall för utvecklingssamtal och medarbetarsamtal

Missa inget! Prenumerera på Chefs nyhetsbrev

  • Prenumerera på Chefs nyhetsbrev med det bästa från Chef.se.