Person som ser uppgiven ut vid skrivbord

Känner du dig ouppskattad av din chef? Här är 5 tips för förändring

Osynlig, tagen för given och klent med uppskattning på jobbet? Du är inte ensam. Men det finns hopp – det går att motivera sig ändå.

Medan många sliter som aldrig förr i dessa svåra tider, är det åtskilliga som känner sig ouppskattade på jobbet. En färsk rapport från undersökningsplattformen Workhuman visar att 49 procent av de tillfrågade inte ens fått ett ”tack” från sin chef under covid 19-pandemin – ett ganska nedslående resultat.

Frågan är då vad du kan göra för att få mer energi och motivation när uppskattningen för ditt arbete lyser med sin frånvaro. Turligt nog finns ett antal konkreta steg att följa när du känner dig ouppskattad på jobbet, rapporterar Forbes.

1. Gör en avstämning

Ta ett steg tillbaka och upprätta en lista över dina senaste framgångar och prestationer. Är prestationsnivån över dina kollegors? Fråga dig själv om dina negativa känslor är befogade. Du kan mycket väl vara uppskattad, men utan att få så mycket feedback för det. En pandemi innebär när det kommer till kritan att alla är extra pressade, även din chef. Sök stöd från en mentor eller kollega och fråga dig om ditt behov av uppskattning är realistiskt.

2. Tala med chefen

Är du tillräckligt tydlig kring ditt behov av uppskattning? Boka ett samtal med din chef där ni går igenom dina prestationer och hur du upplever din situation. Det kan vara så enkelt att din chef fullständigt kan ha missat ditt behov av återkoppling, eller så är chefen så upptagen att den inte märkt din frustration. Om du misstänker att så är fallet gäller det att tala ut. Förklara att du ibland känner dig tagen för given, och prata fritt om tänkbara vägar till större motivation. Om inte annat, leder en sådan diskussion till att din chef vet var du står.

3. Öka din synlighet

Försök kasta ljus över vad du och ditt team sysslar med. Det mest självklara sättet är att höja rösten mer på interna möten. Anmäl dig som frivillig till presentationer och tvär-funktionella funktioner på jobbet – det brukar vara ett bra sätt att märkas mer utanför dina ordinarie ansvarsområden. Glöm inte att berömma andra! Att erkänna kollegornas prestationer lyfter inte bara din och deras synlighet, utan kan också förbättra organisationens generella resultat.

Jobbintervju

Läs också: 10 oskrivna regler på jobbintervjun du kan bryta

4. Var självmotiverad

Att bli uppskattad för sitt jobb är toppen, men du kan inte alltid räkna med beröm som kommer utifrån. För att uppnå en långvarig karriäruppfyllelse, behöver du finna en mening med jobbet i sig. Effektiv egen-motivering står högt på listan över det som särskiljer högpresterare från andra. Så hur kan du hjälpa dig själv framåt, även om du inte får någon vidare uppskattning på jobbet? Klappa dig själv på axeln. Avsätt tid för att dokumentera dina prestationer och segrar. Fokusera på de inslag i arbetet som du gillar, och sätt upp specifika mål. När du väl når en milstolpe, belöna dig själv med en semesterdag eller något extra gott. Firande av de små vinsterna gör det mer sannolikt att du uppnår dina långsiktiga mål.

5. Överväg en förändring

Om du har provat allt och ändå känner dig ouppskattad på jobbet, kan det vara dags att överväga att byta jobb eller växla karriär. En dålig chef eller giftig jobb-kultur kan i längden köra slut på vem som helst. Spana efter alternativa jobb, eller tjänster i din nuvarande organisation, men överväg samtidigt vad du kan eventuellt kommer att behöva ge upp. En förändring kan förbättra ditt psykiska och fysiska välmående i det långa loppet.

Handskakning

Läs också: 5 skäl till att du inte fick jobbet – trots en ”lyckad” intervju

prenumerera-chef-1
Prenumerera på Chef

Boosta ditt chefsjag

Nu är det goda ledarskapet viktigare än någonsin. Med Chef får du expertråd och handledning i tuffa chefsfrågor. Prenumerera idag!

Relaterade artiklar

Två kvinnor som tar i hand efter en anställningsintervju
Karriär

5 frågor du kan imponera med på jobbintervjun

Intervjun har känts bra. Du har fått fram din kompetens på ett bra sätt och kanske till och med fått rekryteraren att skratta. Då kommer den avslutande delen.
Vetenskapligt grundade strategier, metoder och teorier från Executive MBA-programmet på Stockholms universitet lyfter Pernilla Medsons förändringsledarskap. Foto: Martina Huber
Annonssamarbete Chef + Stockholms universitet

Studierna ger riktning och driv in i framtiden

Ledarskapsstudierna på universitetet ger extra energi och visar vägen – precis när det behövs som mest. "Lektionerna är ett tillfälle att lyfta blicken och tänka framtid", konstaterar Pernilla Medson, svensk vd på det digitala hälsobolaget ResMed.
Daniel Meurk Demerud, Locum
Hållbarhet

It-chefen: ”Jag jobbar smartare nu än i början av pandemin”

I början av pandemin jobbade it-chefen Daniel Meurk Demerud fem, sex timmar mer än vanligt i veckan, men nu har antalet timmar gått ner.
Ett foto på en jobbkandidat väljs ut bland andra
Karriär

För ful för jobbet? Fler ratas på grund av utseende under pandemin

Allt fler kandidater väljs bort på grund av sitt utseende, rapporterar företaget TNG i en analys. Trenden kopplas till nya digitala mötesformer under pandemin.
listening-to-podcast-music-or-audiobook-with-mobile-phone-man-using-streaming-service-and-smartphone-app-with-audio-player-and-equalizer
Karriär

Driven webbredaktör sökes till Chef

Nu förstärker vi teamet med en vikarierande webbredaktör till Chef med start i mitten av maj. Är det dig vi letar efter? 
Sara Thun Aroden, vd på Oh My
Arbetsmiljö

Byrån som satsar på bäst villkor i branschen

Betald terapi på arbetstid, sponsrade promenader, halverad uppsägningstid för den som vill och expressbetalning av frilansfakturor. Här är arbetsgivaren som satsar på att skapa bäst villkor i branschen.
undersokningchefersarbetsbordakvall
Hälsa

Chefs undersökning: Chefer jobbar mer under pandemin

Arbetsbördan har ökat under pandemin. Det uppger en majoritet, 64 procent, av cheferna i Chefs undersökning.
Shoji Morimoto
Karriär

Oväntade karriärsuccén: Han hyr ut sig själv – för att ”göra ingenting”

Japanske Shoji Morimoto hyr ut sig själv som sällskap. Själv säger han att han inte gör någonting – men tusentals människor står i kö.