maria-how_to_have_a_good_day_webb

Jobblycka – så här hittar du den

En ny bok kan få dig att småsjunga på väg till jobbet. Storsäljaren How to have a good day finns nu sammanfattad för Chefbokens prenumeranter. ”Jag är helt såld”, medger Chefbokens redaktör Maria Gerlofson. Här berättar hon mer om knepen som gör dig gladare och mer effektiv på jobbet – varje dag.

Brittiska Caroline Webb är executive coach och managementkonsult. Hon har ägnat sin karriär åt att ta reda på vad som gör att folk trivs på jobbet, varje dag. Efter att ha läst hundratals böcker och forskningsrapporter har hon samlat konkreta råd inom sju olika områden. Hon beskriver dem i den storsäljande boken How to have a good day – The essential toolkit for a produktive day at work and beyond.

Chefs redaktör Maria Gerlofson har nu sammanfattat storsäljaren för Chefbokens prenumeranter.

Vilket är det mest inspirerande tipset i boken?

”Att välja dina filter och att det påverka hur du känner. Stäm av varje morgon vilka negativa antaganden du har om dagen eller om människor du ska möta. Du kommer att se det du förväntar dig. Ifrågasätt dina förutfattade meningar så att de inte begränsar dig. Skaffa dig en rutin så att du tar med dig de prioriteringar och det humör du vill ha under dagen. Fråga dig: Vilket positivt resultat vill jag ha och vad behöver jag börja göra, eller göra mer av, för att nå det resultatet?”

Missa inte: Vill du också läsa ”How to have a good day på bara 19 min?” Prenumerera på Chefboken!

Vilket är det bästa tipset för att hantera irritation på jobbet?

”Att bestämma dig för att förbättra kvaliteten i de relationer du har på jobbet. Stäm av dina negativa antagande och bestäm att du ska tycka att alla kollegor är intressanta. Ställ frågor och följdfrågor och var nyfiken på andra. Försök hitta likheter eller gemensamma intressen eller mål. Då skapar du en känsla av att ni är i samma grupp, något din och andra hjärnor uppskattar. Försök att alltid förstå den andres synpunkter och inse att du inte vet allt om andras liv.”

Går det att använda Webbs metoder till vardags på jobbet?

”Ja, absolut! Jag är helt såld på den här boken! Hennes verktyg är väldig praktiska och användbara. Det finns metoder du kan använda varje dag som en smart rutin, och tips du kan ha glädje av i speciella situationer. Jag har själv redan börjat använda flera av tipsen.”

Vem rekommenderar du att läsa boken?

”Alla som vill få det lite bättre på jobbet, må bättre och som vill ha evidensbaserade konkreta verktyg. Den som känner sig stressad eller inte riktigt är nöjd med sitt arbetsliv har extra stor glädje av den.”

Text: Maria Gerlofson

Missa inte: Chefboken sammanfattar den viktigaste ledarskapslitteraturen – lyssna eller läs på 19 min

Relaterade artiklar

contentartikel-2-chefboken
Chefboken

Måste-böckerna som ger chefen framtidskoll

Förstå vad som händer – före de flesta andra. Chefbokens redaktör Björn Hedensjö väljer ut böckerna som ger dig ett kunskapsmässigt försprång.
Helene Leitner Larsson på Inhouse. Foto: Karina Ljungdahl
Annonssamarbete Chef + Inhouse

Lär dig säkra de bästa kollegorna – med onboarding

Håll undan konkurrenterna. Landa talangerna. Lotsa nya medarbetare rätt. Chefer som kan onboarding får ett övertag i dragkampen om de bästa nya kollegorna.
bokhylla-content
Chefboken

Experten: Här är de viktigaste ledarskapsböckerna 2018

Skaffa dig koll och imponera med insikter. Här är ledarskapsböckerna som alla chefer borde ha koll på 2018.
cb4_contentartikel1
Chefboken

Boken som ger chefen perfekt tajming

För komiker och ledare kan timing vara allt. Ta rätt beslut och gör rätt saker – vid rätt tillfälle. Nu har Daniel Pink, en av världens mest inflytelserika ledarskapstänkare, tittat närmare på vad som gör att du träffar rätt.

ray_dalio_chefboken_webb-2
Chefboken

Principer för framgång - från en som vet

Går det att strukturera och systematisera allt till regler för hur du ska leva och vara i livet och på jobbet? Ja, menar Ray Dalio och berättar om sina livsregler och rättesnören i boken Principles. Han har själv testat och utvecklat dem till appar i sitt framgångsrika företag Bridgewater, världens största hedgefond.

startupmodellen
Chefboken

Så kopierar du startupvärldens bästa knep

Eric Ries, startup-guru och författaren bakom den globala försäljningssuccén ”The Lean Startup” är aktuell med en ny bok – ”Startup-modellen”. Den här gången vill han hjälpa traditionella företag att plocka det bästa från startupvärlden
Bygg en hållbar chefskarriär. Anki Udd på Ledarna vet hur du gör. Foto: Robert Haecks
Annonssamarbete Chef + Ledarna

Hur länge håller du som chef?

Är du fortfarande chef om 10 år? Svaret finns till stor del i din arbetssituation idag.
Anki Udd på Ledarna ger nödvändiga råd för en hållbar chefskarriär.