Jobblycka – så här hittar du den

En ny bok kan få dig att småsjunga på väg till jobbet. Storsäljaren How to have a good day finns nu sammanfattad för Chefbokens prenumeranter. ”Jag är helt såld”, medger Chefbokens redaktör Maria Gerlofson. Här berättar hon mer om knepen som gör dig gladare och mer effektiv på jobbet – varje dag.

Chefboken
Text: Chefs innehållsstudio
Publicerad

Brittiska Caroline Webb är executive coach och managementkonsult. Hon har ägnat sin karriär åt att ta reda på vad som gör att folk trivs på jobbet, varje dag. Efter att ha läst hundratals böcker och forskningsrapporter har hon samlat konkreta råd inom sju olika områden. Hon beskriver dem i den storsäljande boken How to have a good day – The essential toolkit for a produktive day at work and beyond.

Chefs redaktör Maria Gerlofson har nu sammanfattat storsäljaren för Chefbokens prenumeranter.

Vilket är det mest inspirerande tipset i boken?

”Att välja dina filter och att det påverka hur du känner. Stäm av varje morgon vilka negativa antaganden du har om dagen eller om människor du ska möta. Du kommer att se det du förväntar dig. Ifrågasätt dina förutfattade meningar så att de inte begränsar dig. Skaffa dig en rutin så att du tar med dig de prioriteringar och det humör du vill ha under dagen. Fråga dig: Vilket positivt resultat vill jag ha och vad behöver jag börja göra, eller göra mer av, för att nå det resultatet?”

Vilket är det bästa tipset för att hantera irritation på jobbet?

”Att bestämma dig för att förbättra kvaliteten i de relationer du har på jobbet. Stäm av dina negativa antagande och bestäm att du ska tycka att alla kollegor är intressanta. Ställ frågor och följdfrågor och var nyfiken på andra. Försök hitta likheter eller gemensamma intressen eller mål. Då skapar du en känsla av att ni är i samma grupp, något din och andra hjärnor uppskattar. Försök att alltid förstå den andres synpunkter och inse att du inte vet allt om andras liv.”

Går det att använda Webbs metoder till vardags på jobbet?

”Ja, absolut! Jag är helt såld på den här boken! Hennes verktyg är väldig praktiska och användbara. Det finns metoder du kan använda varje dag som en smart rutin, och tips du kan ha glädje av i speciella situationer. Jag har själv redan börjat använda flera av tipsen.”

Vem rekommenderar du att läsa boken?

”Alla som vill få det lite bättre på jobbet, må bättre och som vill ha evidensbaserade konkreta verktyg. Den som känner sig stressad eller inte riktigt är nöjd med sitt arbetsliv har extra stor glädje av den.”

Text: Maria Gerlofson

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar och webinar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden