”Jag tappar mitt självförtroende efter stormöten!”

Chefs expert i retorik Sofia Kacim hjälper dig att stärka ditt självförtroenden inför stormöten.

Okategoriserade
Publicerad

Jag tappar självförtroende efter stormöten. Hur ska jag tänka?

Svar: Utvärdera dig själv. Hur märktes din nervositet? När blev du nervös. Hur? Skriv ned och jämför med sist. Har du blivit bättre?

 

Kan jag be någon om återkoppling?

Svar: Ja, jag tycker absolut att du ska be om feedback från en kollega efter din presentation. Fråga om det märktes att du var nervös Ibland känns det kanske som att ditt ansikte stått i flammor när det i själva verket bara var en lätt rodnad på kinderna.

Hur ska jag våga tala inför grupp igen?

Svar: Att tala och behärska talets konst är en färskvara, som behöver upprätthållas och upprepas ofta. Var inte rädd att hoppa på en ny presentation. Utmana dig istället till att göra det igen och igen. I slutändan är det enda sättet att övervinna sin rädsla – att utsätta sig för den.

Skapa ett gratiskonto, prova Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden