”Jag når målen – men får inte högre lön”

Löneexpert AnnCharlotte Bretan berättar hur du får en högre lön när du når dina mål.

Okategoriserade
Text: Redaktionen
Publicerad

Jag får ingen löneökning trots att jag har presterat över mina mål. Vad gör jag?

Svar: Om din lön ligger högt marknadsmässigt så är det möjligt att din arbetsgivare inte är beredd att betala mer för din kompetens. Och om du ligger högt så ska kraven vara i nivå. Ju högre lön desto större krav.

Kan det finnas andra anledningar?

Ja, fundera över om dina mål är inte tillräckligt utmanande för din nivå. Du kanske överpresterar för lätt? Och din prestation i dag motsvarar din nuvarande lön. Och att det är därför du inte bör höjas. Att lönen trots allt motsvarar just din prestation.

Hur tar jag mig ur det här?

Kanske behöver din chef flytta dig till en annan lönestruktur som bättre passar dig och din roll. Fråga var du befinner dig i lönestrukturen och om du ligger rätt utifrån ditt ansvar. Ett sista alternativ kan vara att du ligger rätt men att ökning inte ryms inom budget. Fundera i så fall över alternativa belöningar.

Skapa ett gratiskonto, läs Chef digitalt för

0:-

  • Tillgång till våra låsta artiklar gratis!

Skapa ditt gratiskonto

Se alla våra erbjudanden